Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Νέες παραγγελίες στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες στην Ελευσίνα "16η δράση" !!!

Στην 16η δράση απευθείας διάθεσης αγροτικών προϊόντων από ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας στα πλαίσια του Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες». Οι παραγωγοί οι οποίοι επιλέχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί αφενός για την ιδιότητά τους ως παραγωγοί και αφετέρου για την ποιότητα των προϊόντων τους.
 

Τα προϊόντα που θα διατεθούν το Σάββατο 9η Νοεμβρίου είναι τα εξής:

Κατόπιν παραγγελιών:
 • αλεύρι από σκληρό σιτάρι τύπου 70% από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας (3,5 ευρώ τα 5 κιλά, 7 ευρώ τα 10 κιλά, και 15 ευρώ τα 25 κιλά)
 • Φασόλια πλακέ, Χρυσοχώρι Καβάλας (10 ευρώ τα 3,5 κιλά),
 • Φασόλια γίγαντες, Χρυσοχώρι Καβάλας (10 ευρώ τα 3 κιλά),
 • ρεβίθια, Μελισσοχώρι Βοιωτίας (10 ευρώ τα 5 κιλά),
 • κουκιά, Υλίκη Βοιωτίας (5 ευρώ τα 2 κιλά)

και εκτός παραγγελιών:
 • μανιτάρια πλευρώτους από την Εύβοια 4,5 ευρώ το 1 κιλό,
 • γλυκά του κουταλιού, Κιάτο Κορινθίας (3-3,5 ευρώ τα 500gr) από παραδοσιακό εργαστήριο,
 • μαρμελάδες,  Κιάτο Κορινθίας (2,5-3 ευρώ τα 500gr),
 • άρτος με προζύμι (παραδοσιακό καρβέλι) με αλεύρι ολικής άλεσης (με ή χωρίς αλάτι) 1,5 ευρώ 850gr,
 • διάφορα φρέσκα οπωροκηπευτικά και
 • τσάι του βουνού και ρίγανη, Βρύναινα- Αλμυρός Βόλου.
Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση παραγγελίας σας, (κατεβάζοντας την εδώ) μέχρι την Πέμπτη 7η Νοεμβρίου 2013 με τους ακόλουθους τρόπους:
 • στο Δημαρχείο Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος) στον Εθελοντή κ. Δημητρακάκη Βασίλειο
 • ή στο Δημοτικό Κατάστημα Μαγούλας (Ηρώων Πολυτεχνείου 2),
 • ή στο fax: 210-5537254,
 • ή ακόμα και τηλεφωνικά στο 210-5537242. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Δήμο Ελευσίνας και συγκεκριμένα με το τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα: 210-5537242 και 210-5537209

Η διάθεση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9η Νοεμβρίου 2013 και πάλι στο πάρκινγκ απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία Δυτικής Αττικής) επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, με τη μέθοδο της εποχούμενης εισόδου-εξόδου (drive in) από τις 8-12 π.μ.
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης !!!

H ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης ξεκινάει το 1924 στο Μιλάνο, όπου εκπρόσωποι ταμιευτηρίων από 29 χώρες αναγνώρισαν την αξία της αποταμίευσης και καθιέρωσαν την 31η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της.

Η Ελλάδα  προσχωρεί το 1936, στον διεθνή εορτασμό της Ημέρας Αποταμίευσης.
Από την πρώτη κιόλας χρονιά, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθιερώνει τον εορτασμό της Ημέρας της Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου.
Η λέξη αποταμίευση είχε πρωτεύοντα ρόλο στους σημερινούς υπερήλικες, καθώς αποτελούσε τη μοναδική πηγή δημιουργίας μιας καλύτερης μελλοντικής ζωής.
www.ttbank.gr
www.zougla.gr

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2013 στην Ελευσίνα !!! (Video)

Δείτε το βίντεο:

Βασιλική ζαργάνα πηδάει μέσα στο σκάφος, ο ψαράς πηδάει στη θάλασσα για να σωθεί !!! (video)

Τρεις άνδρες ψάρευαν αμέριμνοι στο σκάφος τους, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη βασιλική ζαργάνα.   

Το ψάρι που ανήκει στο γένος των Marlin (Βασιλική Ζαργάνα), πιάστηκε από έναν από τους τρεις ψαράδες και πήδηξε πάνω στο σκάφος τους.

Έντρομος εκείνος, πήδηξε στη θάλασσα για να σωθεί, καθώς ο ξιφίας κινήθηκε κατά πάνω του και παραλίγο να τον εμβολίσει.

Το βίντεο ανέβηκε από χρήστη του Youtube στο διαδίκτυο και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το ψάρι "μαρλίν" που κολυμπά στις θάλασσες του Ατλαντικού και είναι ένας από τους πιο γρήγορους κολυμβητές. Η Βασιλική Ζαργάνα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 110Km/h.

Πηγή: Liveleak 
http://news247.gr

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Εντυπωσιακό εύρημα στην Κίνα... Η μούμια που γέρασε μέσα σε λίγες ώρες !!!

Προβληματισμό προκαλεί στους Κινέζους αρχαιολόγους η ανακάλυψη ταφικού χώρου ηλικίας 300 ετών όπου εντοπίστηκαν τρεις νεκροί.

Από τους δύο είχαν πλέον απομείνει μόνο οι σκελετοί ενώ ο τρίτος ήταν πολύ καλά διατηρημένος!…

Το φέρετρο ανοίχτηκε κι έτσι οι επιστήμονες είδαν το πρόσωπο του άνδρα που δεν είχε αποσυντεθεί.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά το δέρμα του προσώπου έγινε μαύρο και το σώμα, που επίσης ήταν μαύρο, άρχισε να αναδίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Τα λείψανα έχουν μεταφερθεί για μελέτη στο πανεπιστήμιο ενώ εκτιμάται πως το σώμα είναι της εποχής της δυναστείας των Qing.
 

Η ανακάλυψη έγινε στις 10 Οκτωβρίου στην περιοχή Xiangcheng της επαρχίας Henan στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με τη Daily Mail.  

Σύμφωνα με τον Δρ Lukas Nickel, ειδικό της κινεζικής τέχνης και αρχαιολογίαςστο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου τόνισε πως πολλές φορές η διατήρηση των σωμάτων δεν γινόταν από πρόθεση.
 

«Οι Κινέζοι δεν είχαν κάποια διαδικασία για να διατηρήσουν το σώμα, όπως ξέρουμε για την αρχαία Αίγυπτο, για παράδειγμα. Ωστόσο επιχειρούσαν να προστατεύσουν το σώμα με την ταφή καθώς, στα πρώιμα χρόνια, πίστευαν πως ο νεκρός συνέχιζε να ζει μέσα στον τάφο», εξήγησε. 

Υπάρχουν περιπτώσεις διατήρησης σωμάτων της δυναστείας Qing χάρη στις συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή της ταφής.
 

Αυτή τη φορά είναι πιθανό το σώμα να είχε τοποθετηθεί στο φέρετρο και να είχε στη συνέχεια καλυφθεί με κάρβουνο με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η ανάπτυξη βακτηριδίων. 

Έτσι, σημείωσε ο Nickel, μπορεί να εξηγείται και το ότι μόλις ο αέρας έφτασε στη σορό, όταν το φέρετρο άνοιξε, το δέρμα μαύρισε και έγινε γρήγορα η αποσύνθεσή του.
 

Σύμφωνα με τον ιστορικό Dong Hsiung τα ρούχα δείχνουν πως επρόκειτο για ανώτατο αξιωματούχο των πρώτων χρόνων της δυναστείας. 

http://pestanea.blogspot.gr 

Πρώτη Νοεμβρίου αρχίζει η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος !!!

Την 1η Νοεμβρίου ξεκινά η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος.
Οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:
- Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
- Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

«Ναι» στις προσφορές

Οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009. Αυτό που απαγορεύεται είναι η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.


Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή, αλλά θα αποτελέσει τον κυριότερο παράγοντα για το εάν θα λειτουργήσουν οι τοπικές αγορές την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

http://www.exitnews.gr

Ταύρος τα βάζει με τροχονόμο στη μέση του δρόμου !!! (video)

Τον ταύρο να έρχεται καταπάνω του πρόλαβε και είδε ο Ρουμάνος τροχονόμος ο οποίος μετά χτυπήθηκε από το ογκώδες τετράποδο. Στήθηκε επιχείρηση για να συλληφθεί το άτακτο ζώο.

Ταύρος επιτέθηκε σε τροχονόμο στην Ρουμανία. Ο άνδρας ρύθμιζε την κυκλοφορία στο δρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο. ο τροχονόμος αντιλαμβάνεται τον ταύρο που έρχεται με φόρα και ορμητικός αλλά δεν μπορεί να τον αποφύγει.

Ο ταύρος τον χτυπά και αμέσως μετά σπεύδει να τρέξει μακριά. Άνδρες επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν και τον στριμώχνουν σε ένα δρομάκι. Χρειάστηκε αναισθητικό βέλος και μικρή μάχη για να νικηθεί ο τετράποδος δραπέτης.

Τελικά ο τροχονόμος μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ ο ταύρος παραδόθηκε στο αφεντικό του ο οποίος τον είχε σε φάρμα κοντά στην πόλη Braila.


Charging bull attacks traffic warden in the... από CDemo
http://www.sigmalive.com

Έρχονται την επόμενη εβδομάδα τα τέλη κυκλοφορίας !!!

Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανοίγει από εβδομάδα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το »Έθνος», η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:

-Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
-Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
-Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
-Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
-Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
-Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
-Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
-Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
-Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
-Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
-Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

Ο φόρος πολυτελείας αφορά ιδιοκτήτες ΙΧ από 1.929 κ.ε έως 2.500, που θα καταβάλουν το 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου και τους ιδιοκτήτες I.X από 2.500 κ.ε και άνω που θα πληρώσουν το 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου.

http://www.exitnews.gr

Διασκευή τραγουδιού του Μπομπ Μάρλεϊ γίνεται viral στη Σαουδική Αραβία !!! (video)

Μία διασκευή του γνωστού τραγουδιού No Woman, No Cry του Μπομπ Μάρλεϊ που διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο, γίνεται viral. Ο τίτλος της; «No Woman, No Drive».

 

Αν και επισήμως η χώρα δεν απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, ωστόσο δεν εκδίδονται διπλώματα οδήγησης για αυτές.

Ισχυροί κληρικοί με επιρροή στη μοναρχία προειδοποιούν ότι εάν αρχίσουν να οδηγούν οι γυναίκες, αυτό θα οδηγήσει στην εξάπλωση της «ακολασίας».

Ωστόσο, αρκετές γυναίκες στη χώρα αψηφούν την απαγόρευση και τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει στους δρόμους με τα οχήματά τους, παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές της κυβέρνησης.


Ο Σαουδάραβας κωμικός, Χισάμ Φαγκίχ, δημοσίευσε στο YouTube το βίντεο με το σατυρικό τραγούδι του το Σάββατο, το οποίο περιλαμβάνει στίχους όπως: «οι ωοθήκες σας είναι ασφαλείς και υγιείς και μπορείτε να κάνετε πολλά, πολλά παιδιά».

«Είμαι καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής. Δεν ακούω μουσική, αλλά όταν σπούδαζα στις ΗΠΑ, άκουσα αυτό το τραγούδι από εκείνον τον τζαμαϊκανό τύπο και τράβηξε την προσοχή μου. Αποφάσισα να το αποδώσω με δικό μου τρόπο: με στίχους που να αφορούν την κουλτούρα μου» είπε.

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια άτομα έχουν δει το βιντεάκι του Χισάμ Φαγκίχ στο YouTube.

Tο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έχει προειδοποιήσει πως όποιος αγνοήσει την απαγόρευση θα αντιμετωπίσει συνέπειες, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.


Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Το ΄ξερες; - Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες μας;

Σε κάθε άνθρωπο οι γραμμές που είναι σχηματισμένες στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα είναι διαφορετικά σχεδιασμένες. Έτσι, ο κάθε άνθρωπος έχει αυτό το κάτι μοναδικό: τον διαφορετικό σχηματισμό των γραμμών.

Εκμεταλλευόμαστε το φαινόμενο της μοναδικότητας των γραμμών στην παλάμη και στα δάχτυλα του χεριού του κάθε ανθρώπου, ώστε να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε βάση αυτού του αποτυπώματος ποιου ανθρώπου είναι το αποτύπωμα, άρα ποιος είναι.
 

Αυτή η ερώτηση για τις γραμμές στις παλάμες των χεριών αποτέλεσε αφορμή μεγάλης διαμάχης μεταξύ των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα. Φυσικά, επίσιμη απάντηση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, παρά μόνο υποθέσεις.
 

Κάποιοι πίστευαν ότι οι γραμμές στα χέρια υπάρχουν ώστε να μας βοηθούν να κρατάμε διάφορα πράγματα, χωρίς να γλιστράνε από τα χέρια μας. Θεωρήθηκε ότι αυτές οι γραμμές χρησιμοποιούνται ως αντιολισθητικές.

Όπως όμως ήταν λογικό, αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε γρήγορα.
 

Η πιο επικρατέστερη είναι αυτή που αναφέρει ότι οι γραμμές αυτές μας βοηθάνε στο να έχουμε πιο έντονη αφή στην παλάμη και στα δάχτυλά μας. Κάνοντας το δέρμα στα σημεία αυτά μικροσκοπικές κοιλάδες και κορυφές, αυξάνεται ουσιαστικά η επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα καλύτερη αντίληψη για το αντικείμενο που ακουμπάμε. 

Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι εξαιτίας αυτών των ανωμαλιών του δέρματος, όταν ακουμπάμε ένα αντικείμενο το αντιλαμβανόμαστε από διάφορες μικροσκοπικές γωνίες, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο βελτιωμένη αίσθηση γι' αυτό.
 

Αντίστοιχα, αν το αντικείμενο είναι μικροσκοπικό, μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα!
 
http://www.newsbomb.gr

Το μανιτάρι που μοιάζει με… χταπόδι !!! (video)

Ανήκει στην οικογένεια Clathrus archeri και με την πρώτη ματιά μοιάζει με μια παράξενη διασταύρωση μανιταριού και χταποδιού! 

Ωστόσο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μανιτάρι με παράξενο σχήμα, τα τμήματα του οποίου μοιάζουν με πλαοκάμια χταποδιού, ενώτο κόκκινο χρώμα του παραπέμπει ακόμα περισσότερο σε αυτά. 

Ο εν λόγω μύκητας είναι ιθαγενής της Αυστραλίας και φέρει συνήθως τη λαϊκή ονομασία «δάχτυλα του διαβόλου». Η μυρωδιά του είναι αρκετά άσχημη, αν και ανήκει στην κατηγορία των εδώδιμων μανιταριών, χωρίς όμως να έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο από άποψη γεύσης, που θυμίζει κάτι από ραπανάκι.

Συνήθως καταναλώνεται σε σαλάτες με αρκετό dressing για να αποκτήσει καλύτερη γεύση, ενώ μαγειρεύεται με πουλερικά και κυνήγι. 

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1918, κοντά σε μια στρατιωτική βάση η οποία είχε καταληφθεί από τα αυστραλιανά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που επεξηγεί τους λόγους που ευδοκιμεί στην Αυστραλία. 
Η εμφάνισή του πάντως εντυπωσιάζει και αποτελεί σίγουρα αντικείμενο συζήτησης για όσους το συναντήσουν για πρώτη φορά στη φύση.
http://perierga.gr

Aερόστατα θα μεταφέρουν τουρίστες στη στρατόσφαιρα !!! [Βίντεο]

Ταξίδια στη στρατόσφαιρα με αερόστατα σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία World View Enterprises. 

Το κόστος του ταξιδιού θα ανέρχεται σε 75.000 δολάρια και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη θέα σε ύψος 30 χιλιομέτρων από τη Γη.

Η περιήγηση θα γίνεται με μια πολυτελή διαστημική κάψουλα οκτώ θέσεων προσαρτημένη στο αερόστατο, η οποία μετά το τέλος του ταξιδιού θα αποσπάται και θα επιστρέφει στη Γη με ένα αερόστατο. Η κάψουλα θα είναι αρκετά ευρύχωρη ώστε οι επιβάτες να μπορούν να περπατήσουν ή να πιουν ένα ποτό στο μπαρ.


Οι εμπορικές πτήσεις, διάρκειας δυο ωρών, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016, ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων. 

Οι επιβάτες θα μπορούν να διακρίνουν την καμπυλότητα της Γης και να θαυμάσουν τη λάμψη των αστεριών, το σκοτάδι του διαστήματος και το λεπτό πέπλο της ατμόσφαιρας που περιβάλλει τον πλανήτη μας, εμπειρίες που μέχρι σήμερα έχουν βιώσει μόνο οι αστροναύτες.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας καταχώρισε την κάψουλα της εταιρείας World View ως διαστημικό σκάφος. Τεχνικά το διάστημα ξεκινά σε ύψος 100 χιλιομέτρων. Από το συγκεκριμένο υψόμετρο και επάνω οι αεροδυναμικές πτήσεις δεν είναι δυνατές καθώς δεν υπάρχει ατμόσφαιρα.


http://www.tnsite.gr

Λαμπτήρας που εκπέμπει σήμα Wi-Fi !!!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Fudan της Σαγκάης, σε συνεργασία με μία ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Τεχνικής Φυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, ανακάλυψαν λαμπτήρα με μικροτσίπ, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi και μεταδίδει δεδομένα με ταχύτητα έως 150 Mbps, που είναι μεγαλύτερη από τη αυτή της μέσης ευρυζωνικής σύνδεσης στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Chi Nan, καθηγήτρια τεχνολογίας πληροφοριών, η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi (Light Fidelity) και χρειάζεται μόνο έναν λαμπτήρα LED του ενός watt για να συνδεθούν τέσσερις υπολογιστές -τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση- στο διαδίκτυο.
Η τεχνολογία βασίζεται στη αρχή ότι το φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας αντί για τις παραδοσιακές ραδιοσυχνότητες.

Το Li-Fi είναι σαφώς πιο οικονομικό και οι ερευνητές ελπίζουν να παρουσιάσουν τους λαμπτήρες σε διεθνή εμπορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον επόμενο μήνα.

Οι νέοι λαμπτήρες Li-Fi αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να προσφέρουν εύκολα και φθηνά σύνδεση στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια νοικοκυριά, καθώς οι λαμπτήρες LED αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.


Πηγή: Phys.org
http://www.enet.gr

NASA: Από τη Γη στη Σελήνη σε χρόνο ρεκόρ !!!

Η NASA ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μεταφορά δεδομένων από τη Γη στη Σελήνη, με ταχύτητα 622 Mbps. Η μετάδοση των δεδομένων αποτελεί μέρος του επιστημονικού προγράμματος Lunar Laser Communication Demonstration.

Η μεταφορά των δεδομένων έγινε από το σταθμό της NASA στο Νέο Μεξικό και τον ανιχνευτή LADEE, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η απόσταση που χωρίζει τον πομπό από τον δέκτη είναι 384.000 χιλιόμετρα.

Η ταχύτητα των 622 Mbps, θεωρείται ρεκόρ σε τέτοιου είδους πειράματα. Η NASA κατόρθωσε να «πιάσει» τη συγκεκριμένη ταχύτητα αξιοποιώντας την τεχνολογία του παλμικού λέιζερ. Στα προηγούμενα αντίστοιχα πειράματα, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των δεδομένων ραδιοκύματα.

http://www.imerisia.gr

Επιστρέφει στις 29 Οκτωβρίου η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα !!!

Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου η ελεγχόμενη στάθμευση.

Το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση, αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.

Θα φέρουν ειδική ταυτότητα, σε ευκρινές σημείο και θα μπορούν εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Αθηναίων, ήδη οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν οδηγούς για την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης από τις 29 Οκτωβρίου και αφήνουν σημειώματα σε αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή τονίζει ότι παραμένει το αίτημα του Δήμου Αθηναίων προς τα αρμόδια υπουργεία «για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης». 


http://www.tanea.gr

Εντυπωσιακές οφθαλμαπάτες από την Honda !!! (video)

Με τίτλο «Honda Illusions», η νέα καμπάνια της εταιρείας χρησιμοποιεί αναμορφώσεις και διάφορες οφθαλμαπάτες για να παίξει με το μυαλό του θεατή…
http://www.otherside.gr

Λογισμικό σκέφτεται σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ενα λογισμικό ικανό να αναγνώρισει γράμματα, όπως αυτά που εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνθρωπος και όχι κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής που επιχειρεί να τον αντικαταστήσει, ανακοίνωσε ότι κατασκευάσε η εταιρεία τεχνολογικής έρευνας Vicarious.

Η Vicarious, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι δημιούργησε έναν αλγόριθμο, ο οποίος επιτρέπει στο λογισμικό να σκέφτεται όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη του αλγόριθμου έγινε για καθαρά ερευνητικούς λόγους και τόνισε ότι δεν προτίθεται να τον πουλήσει για εμπορική χρήση.

«Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια μηχανή που θα λειτουργεί όπως ο εγκέφαλός μας» δήλωσε ο Σκοτ Φοίνιξ, ένας εκ των ιδρυτών της Vicarious.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πεδίο έρευνας για πολλά χρόνια. Η Vicarious έχει συγκεντρώσει κονδύλια ύψους 15 εκατ. δολαρίων προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα στον τομέα.

Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν στην πράξη τον αλγόριθμο δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Vicarious στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.vicarious.com.

Πηγή: AMΠE
http://portal.kathimerini.gr

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Πώς ένας 11χρονος έλυσε ένα παγκόσμιο πρόβλημα !!! (video)

Μέσα από ένα διαγωνισμό νέων επιστημόνων πάντα βγαίνει κάτι καλό και ελπιδοφόρο. 

Στην περίπτωση αυτή, βγήκε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: μία λύση εφαρμόσιμη σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Ο Peyton Robertson έλαβε μέρος στο «Young Scientist Challenge» της εταιρείας Discovery Education, πιο γνωστής για το κανάλι «The Discovery Channel», και έδειξε σε όλους τη λύση που σκέφτηκε για το πρόβλημα της πλημμύρας στις περιοχές που πλήττονται από βροχές και μουσώνες.

Κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, ο Peyton διαπίστωσε ότι οι σάκοι με άμμο είναι προβληματικοί κατά τη μεταφορά τους πριν, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη βροχή, που έχουν βαρύνει.

Πρότεινε λοιπόν στη θέση της άμμου να μπει ένα μείγμα από αλάτι και ένα ελαφρύ πολυμερές, ο όγκος του οποίου πολλαπλασιάζεται όταν βραχεί. Όταν αυτό στεγνώσει, θα μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα. 

Το μέλλον του Peyton διαγράφεται λαμπρό!

Μη ξεχάσετε: αλλάζει η ώρα !!!

Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε από σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου που θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.


Η πιο οικονομική ίσως λύση για το όργωμα του χωραφιού...!!! (video)

Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, οι αγρότες προσπαθούν να βρουν οικονομικότερες λύσεις για το όργωμα των χωραφιών τους. 

Δείτε μία που ίσως αποτελεί την οικονομικότερη...

Αυτό είναι το κορίτσι «άλογο»...!!! (video)

Δείτε στα παρακάτω βίντεο, ένα 10χρονο κορίτσι από τη Σουηδία, που ονομάζεται Anna Salander να επιδεικνύει τις παράξενες ικανότητές της, πηδώντας στα τέσσερα ακριβώς όπως ένα άλογο.

Η αδυναμία που είχε στα άλογα το έκανε να αναπτύξει αυτή τη μοναδική ικανότητα.

Μπορεί στη ζωή της, αυτό το παράξενο ταλέντο, να μην της φανεί και πολύ χρήσιμο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ήδη η μικρή Σουηδέζα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα πολλών.


Δείτε τα βίντεο...Πηγή: antenna.grenikos.gr - ClopYPastE.gr

Πέθανε ο Giant George «γιγάντιος Τζορτζ» ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο !!!

Πέθανε στο σπίτι του στην Αριζόνα ο «Γιγάντιος Τζορτζ», που το 2010 είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο.(Δείτε εδώ το video)

Ο πανύψηλος σκύλος πέθανε στις 17 Οκτωβρίου, ένα μήνα πριν κλείσει τα οκτώ χρόνια.
 
Ο γερμανικός μολοσσός είχε ύψος ένα μέτρο και εννιά εκατοστά από τις πατούσες ως τους ώμους και όταν στεκόταν όρθιος στα πίσω πόδια έφτανε σε ύψος τα δυο μέτρα και δέκα εκατοστά.

Με βάρος που ξεπερνούσε τα 110 κιλά, ο γιγάντιος Τζορτζ κατανάλωνε 80 κιλά σκυλοτροφής τον μήνα και κοιμόταν σε δικό του στρώμα, τεραστίων διαστάσεων.
Οι ιδιοκτήτες του γιγάντιου Τζορτζ, Dave και Christie Nasser, ανακοίνωσαν το θλιβερό γεγονός μέσα από την ιστοσελίδα του διάσημου σκύλου στο Facebook.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο γιγάντιος Τζορτζ πέθανε χθες το βράδυ. Ο Τζορτζ πέθανε ειρηνικά, δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα, ένα μήνα πριν τα όγδοά του γενέθλια.

Σημειώνεται ότι το 2012 τον τίτλο του ψηλότερου σκύλου κατέκτησε ο Δίας, με ύψος ένα μέτρο και δώδεκα εκατοστά. 

econews

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα αποταμίευσης δρομολογείται η προκαταβολή του τσεκ. !!!

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που απαιτείται, για να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης για το 2013, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, στο Agronews.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε μέσω του Agronews ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σίγουρα η πληρωμή των δικαιούχων.Ο υπουργός διαβεβαίωσε μέσω του Agronews ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σίγουρα η πληρωμή των δικαιούχων.

O κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε μέσω του Agronews ότι την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή 29 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου, θα γίνει σίγουρα η πληρωμή των δικαιούχων αγροτών με τα ποσά που τους αναλογούν, αφού το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Στη συνέχεια, όπως γίνεται κάθε χρόνο, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά οι καταστάσεις με τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων για να ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Την ίδια ώρα καταβάλετε προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, για την πληρωμή της τρίτης δόσης της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, η οποία είχε προγραμματιστεί, επίσης, για το τέλος Οκτωβρίου. 
Πανάγος Γιάννης
http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.gr

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Περού: Ανακαλύφθηκαν μούμιες ηλικίας 1.000 ετών !!! (Video)

Δύο μούμιες ηλικίας άνω των 1.000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα.

Οι μούμιες, ενός ενήλικα και ενός παιδιού, βρέθηκαν σε ένα αρχαίο θρησκευτικό συγκρότημα που ανασκάπτεται από το 1981. Το παιδί πιστεύεται ότι ήταν μια προσφορά στους θεούς και μπορεί να είχε θαφτεί ζωντανό μετά το θάνατο του ενήλικα.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης και άλλες προσφορές, όπως λείψανα ινδικών χοιριδίων και βάζα με σχέδια αιλουροειδών.

«Είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής, επειδή οι μούμιες είναι άθικτες» δήλωσε η αρχαιολόγος Γκλάντις Παζ στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Οι μούμιες εντοπίστηκαν καθισμένες και ντυμένες ενώ ήταν τυλιγμένες με σχοινί.
Είναι η Τρίτη άθικτη μούμια που εντοπίζεται ανάμεσα σε περισσότερους από 70 τάφους στον τύμβο Huaca Pucllana, ένας ναός με μορφή πυραμίδας που χτίστηκε μεταξύ 100 και 600 μ.Χ. από τον προ-κολομβιανό λαό των Wari.

Το 2010, οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει τα λείψανα μιας γυναίκας με τέσσερα παιδιά και το 2008 τα λείψανα ενός έφηβου κοριτσιού.

Ο ναός και ο περιβάλλοντας χώρος καταλάμβαναν έκταση 2,5 εκταρίων γης ενώ οι πύργοι είχαν ύψος πάνω από 20 μέτρα. Μέχρι στιγμής, έχει ανασκαφθεί μόνο το 40%.

Ο πολιτισμός των Wari, άκμασε μεταξύ 500 και 1000 μ.Χ. στην παράκτια περιοχή στα βόρεια του Περού.Δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο λαό, γιατί δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί γραπτά έγγραφα.
http://www.apocalypsejohn.com
Πηγές: BBC, Ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...