Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Το χωριό Κυριακή Έβρου !!! (Video)

H Κυριακή είναι χωριό στο κεντρικό τμήμα του Έβρου είναι Δημοτική ενότητα του Δήμου Σουφλίου. Με 90 κατοίκους (απογραφή 2011) είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη κοινότητα στο δήμο. 
Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μικρό Δέρειο και Πρωτοκκλήσι.
Απέχει 24χλμ. απ' το Σουφλί και 90χλμ. από Αλεξανδρούπολη.

Μουσική επένδυση βίντεο
Ζωή Τηγανούρια: Libertango
Μουσική εισαγωγής
The Weeknd - Wicked Games (HugLife Remix)

By zouzounews

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα «επιστρέφει» τη μουσική στους δημιουργούς της !!!

Νέος τρόπος για τους λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες να κερδίσουν χρήματα από το Youtube
Ο Scott Schreer είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός που έχει συνθέσει πάνω από 1.700 έργα, τα οποία και παραχωρεί με άδεια σε παραγωγούς ταινιών και σειρών στην τηλεόραση. 

Η μουσική του όμως χρησιμοποιείται και από τρίτους, χωρίς τη συγκατάθεση του, σε χιλιάδες βίντεο του YouTube.

Προσπαθούσε να πάρει χρήματα για τα πνευματικά του δικαιώματα από τη θυγατρική της Google αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Έτσι, άρχισε να χρησιμοποιεί το Audiam.

Το Audiam είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει ένας φίλος του Schreer, ο Jeff Price, και ειδικεύεται στο να ανιχνεύει μουσική που χρησιμοποιείται χωρίς άδεια στα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες του YouTube. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να πάρει κάποια χρήματα από τις διαφημίσεις που συνοδεύουν αυτό το βίντεο με τη δική του μουσική, ή αν δεν υπάρχει διαφήμιση, να εξουσιοδοτήσει το YouTube να προσθέσει. Άλλωστε, το μότο του Audiam είναι ότι σε βοηθάει να βρεις λεφτά που ήδη υπάρχουν.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να βοηθήσει τους άσημους καλλιτέχνες να πάρουν τα χρήματα των πνευματικών τους δικαιωμάτων. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το Audiam, ας δούμε το παράδειγμα του Schreer: αναζητώντας ένα από τα 1.700 κομμάτια του, ένα δίλεπτο acid jazz, το Audiam ανίχνευσε ότι είχε παίξει 100.000 φορές σε διάφορα βίντεο, χωρίς την άδεια του, μέσα σε 11 ημέρες.

Μόνο αυτή η αναζήτηση του απέφερε 120 δολάρια, ενώ κάθε μήνα, με τον ίδιο τρόπο, κερδίζει 30.000 δολάρια από όλες τις συνθέσεις του. Κάπως έτσι, μια μικρή εταιρεία με 6 υπαλλήλους, έχει ήδη προσελκύσει 700 μουσικούς που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια του Price να βοηθήσει ανεξάρτητους μουσικούς. To 2006, με τη βοήθεια του Peter Wells, ίδρυσε το TuneCore, το οποίο βοηθούσε μουσικούς να πουλήσουν τις συνθέσεις τους μέσω iTunes και άλλων ανάλογων διανομέων. Πριν ένα χρόνο όμως, το συμβούλιο της εταιρείας έδιωξε αδικαιολόγητα και τους δύο, οδηγώντας τον Price στο επόμενο του βήμα, το Audiam.

Η επιλογή του Price είχε ως στόχο τον πλούσιο γίγαντα με το όνομα YouTube. Οι 6 δισ. ώρες αναπαραγωγής βίντεο κάθε μήνα κατά μέσο όρο, έχουν φέρει το YouTube σε θέση να παράγει το 10% των εσόδων της Google, που φτάνουν τα 50 δισ. δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, τα κέρδη του YouTube είναι ίσα με τα μισά έξοδα των μεγάλων διαφημιστικών πινακίδων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Rutgers, Aram Sinnreich, o Schreer είναι η εξαίρεση, καθώς τα κέρδη των περισσότερων συγκροτημάτων που απευθύνονται στο Audiam είναι μικρά. Επίσης, το μερίδιο του Audiam σε αυτή τη διαδικασία είναι 25%, σίγουρα αρκετά μεγάλο, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που συλλέγουν έσοδα από πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών.
 
http://www.newsbeast.gr

Υδροπλάνα σε Μεσολόγγι και Αμφιλοχία !!!

Νέες επαφές για τα σημεία προσγείωσης υδροπλάνων είχαν εκπρόσωποι της εταιρίας με δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας. Σκοπός τους να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές αλλά και σύνδεση διαφόρων περιοχών της χώρας μας με υδροπλάνα.

Στις συναντήσεις που έγιναν με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση το επιτελείο της εταιρείας Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A συζήτησαν για τους χώρους προσγείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους ώστε «να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους εντός και εκτός λιμένος των δύο κοινοτήτων». Αυτό που θέλουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας είναι να μην υπάρξει κανένα νομικό πρόβλημα αλλά κυρίως να μην διακυβευτεί η ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Ασσαριώτης, αντιπρόεδρος της εταιρείας, σκοπός της εταιρείας «είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη με υδροπλάνα καθώς και τη σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική». Ο «άσος στο μανίκι» της εταιρίας μετακίνησης τουριστών με υδροπλάνα είναι η ανάπτυξη νέων προορισμών προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα βοηθώντας την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Η μετακίνηση τουριστών με υδροπλάνα είναι μια ακόμα επιλογή στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Οι δύο Δήμοι έλαβαν την πρόταση της εταιρείας Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A πολύ θετικά και υπέδειξαν τα πιθανά σημεία πρόσδεσης και ελλιμενισμού των υδροπλάνων.
 
http://www.aixmi-news.gr
www.touristorama.com

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ !!!

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας προχωρά με αμείωτη  ένταση.
Η εντεταλμένη δικομματική πλέον κυβέρνηση με την καθοδήγηση της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ) δίνει τη χαριστική βολή, μεταξύ άλλων, στη Δημόσια Εκπαίδευση.


•    Η κατάργηση απ’ την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση των Τομέων της Υγείας και Πρόνοιας, της Αισθητικής - Κομμωτικής και των Γραφικών Τεχνών, αποτελεί πράξη που εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της μεταφοράς «φιλέτων» της Δημόσιας Εκπαίδευσης στους Ιδιώτες.
 

•    Η κατάργηση των συγκεκριμένων Τομέων καταργεί απ’ τη Δημόσια Εκπαίδευση τις Ειδικότητες: 1) Νοσηλευτικής, 2) Βρεφονηπιοκόμων και 3) Γραφικών Τεχνών που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ. Επίσης τις Ειδικότητες 1) Φυσικοθεραπευτών, 2) Βοηθών Φαρμακείου, 3) Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων, 4) Οδοντοτεχνιτών, 5) Αισθητικής, 6) Κομμωτικής, και 7) Σχεδιαστών Εσωτερικών Χώρων που λειτουργούν στις ΕΠΑΣ.
 

•    Στην ουσία οδηγούν εκτός του Δημόσιου Σχολείου 20000 περίπου μαθητές, εκ’ των οποίων το 80% είναι μαθήτριες.
 

•    Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον οι μαθήτριες αυτές να στραφούν σε άλλες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ειδικότητες αυτές απευθύνονται σε αγόρια μαθητές. Συνεπώς οδηγούνται εκτός σχολείου χιλιάδες μαθήτριες, αλλά και μαθητές που δεν επιθυμούν να φοιτήσουν στις άλλες ειδικότητες.
 

•    Σαν συνέπεια της κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων αποδεκατίζεται περίπου το 50-60% των ΕΠΑΛ και διαλύεται περίπου το 80% των ΕΠΑΣ
 

•    Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να απολύονται μέσω διαθεσιμότητας περίπου 2500 εκπαιδευτικοί. 

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός της κος Αρβανιτόπουλος ισχυρίζονται ότι οι ειδικότητες που καταργούνται  απ’ την Δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσουν στα ΙΕΚ και άρα οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν αυτές τις ειδικότητες εκεί.

•    Τα ΙΕΚ είναι σχολεία της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ως επί το πλείστον φοιτούν εκείνοι που έχουν τελειώσει το Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειο. Που οδηγούνται λοιπόν οι μαθητές που δεν έχουν ακόμη απολυτήριο Λυκείου, αν όχι στην εγκατάλειψη του σχολείου;
 

•    Τα ΙΕΚ στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ιδιωτικά σχολεία με δίδακτρα πάνω από 3000 ΕΥΡΩ το χρόνο.
 

•    Αλλά και τα λιγοστά «Δημόσια» ΙΕΚ που λειτουργούν είναι ιδιωτικά σχολεία μιας και οι σπουδαστές πληρώνουν δίδακτρα περίπου 1500 ΕΥΡΩ τον χρόνο.
 

•    Αν επιπλέον οδηγηθεί στα ΙΕΚ, το έτος της εξειδίκευσης του Τεχνολογικού Λυκείου που είχε εξαγγείλει η Διαμαντοπούλου, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της διάλυσης της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης μέσω της ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου μέρους της.
 

•    Ακόμη και αν επιδοτηθεί εξολοκλήρου ο σπουδαστής με το κόστος του «Δημοσίου» ΙΕΚ δεν θα μπορούν όλοι να εγγραφούν στα «Δημόσια» ΙΕΚ μιας και το σύνολο των μαθητών που θα φοιτήσουν σ’ αυτά δεν θα ξεπεράσει τους 15000 σπουδαστές πανελλαδικά από 10000 που είναι σήμερα (ομιλία Αρβανιτόπουλου στη Βουλή).
 

•    Το αποτέλεσμα θα είναι χιλιάδες μαθητές, που προέρχονται απ’ τα ποιο αδύνατα οικονομικά  στρώματα του λαού, να εγκαταλείψουν το σχολείο, αφού δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα  στα ιδιωτικά ΙΕΚ, μιας και τα «Δημόσια» ΙΕΚ, δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση που θα υπάρξει.
 

•    Σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των μέτρων θα είναι να οδηγηθούν στην απόλυση μέσω της διαθεσιμότητας επιπλέον χιλιάδες ακόμη εκπαιδευτικοί.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ένας απίθανος κλέφτης τροφής !!! (video)

Τα ρακούν είναι γνωστά για την κλεπτομανία τους αλλά και για τη ροπή τους στην κλοπή γενικότερα. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα συμπαθέστατο ζωάκι εμφανίζεται στο σημείο όπου μερικές γάτες τρώνε ανέμελα το φαγητό τους. 

Χωρίς να σκεφτεί στιγμή την αντίδρασή τους, το ρακούν τρώει την τροφή τους και πίνει το νερό τους, ενώ εκείνες το κοιτούν αποσβωλομένες. 

Το πιο ξεκαρδιστικό όμως στην όλη υπόθεση είναι ο τρόπος που το ρακούν κάνει ηρωική έξοδο από τον τόπο του εγκλήματος αφήνοντας τους πάντες άγωνους με το θράσος του!

http://perierga.gr

Η οικονομική κρίση οδηγεί στα... δωρέαν υπαίθρια γυμναστήρια !!!

Ελεύθερα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπορεί κάποιος να γυμναστεί στα πάνω από 90 υπαίθρια γυμναστήρια που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος για τα γυμναστήρια «GYMPARKS» που στήνονται με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους και δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν δωρεάν.
 
Η νέα μόδα κερδίζει συνεχώς έδαφος σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και τη γυμναστική. 

Πολλοί λάτρεις της άθλησης που πλέον δύσκολα μπορούν να πληρώνουν συνδρομές στα ιδιωτικά γυμναστήρια βρίσκουν μια δωρεάν λύση για να  γυμνάζονται

Πως σχεδιάστηκαν τα υπαίθρια γυμναστήρια


Τα υπαίθρια γυμναστήρια της GymPark, σχεδιάστηκαν από έμπειρη ομάδα φυσιάτρων και γυμναστών με κύριο γνώμονα:

  • τη λειτουργία τους με αρθρωτό σύστημα ώστε ως βάρος ο ασκούμενος να σηκώνει το ίδιο του το σώμα, αποτρέποντάς τον έτσι από μυϊκούς τραυματισμούς.
  •  
  • την ανθεκτικότητά τους σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες
  •  
  • τη δυνατότητα εκγύμνασης χωρίς την παρουσία γυμναστή
  •  
  • την ανθεκτικότητά τους σε ενδεχόμενους βανδαλισμούς.
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Καρλιώτης

4ο Ετήσιο Αντάμωμα Κατοίκων & Αποδήμων Κυριακής Έβρου !!!

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ετήσιο Αντάμωμα Κατοίκων & Αποδήμων Κυριακής Έβρου στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγ.Κυριακής στις 20:00

Βιβλιοθήκη σε παραλία της Βουλγαρίας !!! (video)

Μία βιβλιοθήκη αλλιώτικη από τις άλλες άνοιξε τις πύλες της στην Αλμπένα, το βουλγαρικό τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα. 

Πρόκειται για μια "Βιβλιοθήκη Παραλίας", όπως ονομάζεται, η οποία έχει εγκατασταθεί σε έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων, πάνω στην αμμουδιά. 

Στα 140 ράφια της μπορεί κανείς να βρει περισσότερα από 4.000 βιβλία, κατάλληλα για να διαβάσει κάποιος κάνοντας... ηλιοθεραπεία. Η βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη από υλικό που αντέχει τον δυνατό αέρα και την έκθεση στον ήλιο. 

"Βρήκαμε ένα υλικό το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό στον ήλιο και το νερό. Βρήκαμε επίσης πολύ γρήγορα μια μέθοδο σταθεροποίησης. Επιλέξαμε ένα είδος παλέτας για την κατασκευή κάτω από τη βιβλιοθήκη, το οποίο όμως δεν μπορείτε να δείτε εδώ, ώστε να γίνει πολύ σταθερή έναντι του ανέμου", λέει ο εμπνευστής της. 

Η βιβλιοθήκη προσφέρει περισσότερους από 2.500 τίτλους βιβλίων σε δέκα γλώσσες. Μέχρι τώρα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, από μικρούς και μεγάλους. Ενας από τους λόγους είναι ότι ο δανεισμός βιβλίων από τα ράφια της δεν στοιχίζει τίποτα. Είναι δωρεάν! "Νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια επιλογής βιβλίων και συγγραφέων. 

Επίσης, η βιβλιοθήκη γίνεται ολοένα και πιο πλούσια καθώς πολλοί από τους επισκέπτες μας, αφήνουν τα δικά τους βιβλία όταν επιστρέφουν σπίτι από τις διακοπές τους, ώστε να τα διαβάσουν και άλλοι", λέει η διευθύντρια της βιβλιοθήκης. "Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα. Μου αρέσει πάρα πολύ. 

Θα έπρεπε να επεκταθεί σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, σε όλο το μήκος της παραλίας", λέει ένας τουρίστας. 
ΠΗΓΗ: Euronews Πηγή: www.lifo.gr

ΠΗΓΗ: Euronews
 www.lifo.gr

Rethink: Μια νέα Αθήνα κόντρα στη μιζέρια και τα συμφέροντα !!!

Η πρόταση του γραφείου OKRA που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό Rethink Athens
Πραγματικά απορώ με την αντίδραση μερικών στο φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και στην πρόταση που κέρδισε στο διαγωνισμό Rethink Athens.
 

Αντιδρούν, δηλαδή, στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Εκεί όπου το κέντρο είναι εξολοκλήρου πεζοδρομημένο ώστε να προστατεύεται ο χαρακτήρας της πόλης και να αναδεικνύεται το ήπια ανεπτυγμένο αστικό περιβάλλον.

Προτιμούν τον κεντρικό άξονα που πεζοδρομείται με τρόλεϊ και μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα από το πράσινο και την επέκταση της οικολογικής μετακίνησης στο κέντρο με τραμ και μετρό.

Αντιτίθενται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ευκαιρία να τονωθεί η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή. Ούτε επιθυμούν την τουριστική ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας.

Προφανώς, δεν αναγνωρίζουν την τεχνογνωσία φημισμένων γραφείων αρχιτεκτονικών μελετών και δυσανασχετούν όποτε βρεθούν στο πεζοδρομημένο κέντρο της Λισσαβόνας και του Άμστερνταμ, ίσως γιατί δεν ταιριάζει στη δικής τους αισθητική –ίσως πάλι γιατί δεν εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

Αλήθεια, πόσο μεγάλη «καταστροφή» θα ήταν για τον πολίτη της Αθήνας να κατεβαίνει με το τραμ και σε δύο λεπτά να διασχίζει έναν πεζόδρομο περιτριγυρισμένο από πράσινο και μερικά από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά δείγματα της Αθήνας…Think!
http://grigorisleon.wordpress.com

Ανακαλύφθηκε τεράστια ουρά δεινοσαύρου στο Μεξικό !!!

Μεξικανοί παλαιοντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει μια πλήρη ουρά δεινοσαύρου...50 σπονδύλων στην έρημο Κοαχουίλα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ουρά είναι περίπου 15 πόδια (5 μέτρα) μήκος και μοιάζει με ουρά Χαντροσαύρας –Hadrosaur ή της ορνιθορύγχου δεινοσαύρας [hadrosaur or crested duckbill dinosaur, στο δημοσίευμα του AP).


Ωστόσο ένα άλλο Ινστιτούτο τη Δευτέρα ισχυρίζεται ότι δεν είναι ακόμη δυνατή η εξακρίβωση του είδους του Δεινοσαύρου, αλλά είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε πλήρης ουρά αυτού του είδους στο Μεξικό.
Η παλαιοντολόγος Felisa Aguilar, λέει ότι σύμφωνα με το μήκος της ουράς οι δεινόσαυρος ήταν 36 πόδια (12 μέτρα) μήκος και έζησε πριν από 72 εκατομμύρια χρόνια.


Για την ανασκαφική έρευνα, μετά την ανακάλυψη ορισμένων σπονδύλων, χρειάστηκαν 20 ημέρες για την αποκάλυψη ολόκληρης της σπονδυλωτής ουράς στην περιοχή του δήμου Cepeda στη βόρεια πολιτεία που συνορεύει με το Τέξας.

mikres-ekdoseis.gr

Τα παράξενα «μαύρα αυγά της ζωής» !!!

 


Στην Ιαπωνία το Εθνικό Πάρκο Owakudani, που σημαίνει «Η μεγάλη καυτή κοιλάδα», το οποίο βρίσκεται στην ορεινή πόλη Hakone, είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του αλλά και για το απόκοσμο τοπίο που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

Βασικό αξιοθέατο της περιοχής είναι η περίφημη «Death Valley», όπου είναι συγκεντρωμένες διάφορες θειούχες πηγές σε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τα στοιχεία που περιέχονται στο νερό.

Εκεί οι επισκέπτες φτάνουν περπατώντας μέχρι το Kuro-Tamago -η αγορά των «μαύρων αυγών της ζωής»- όπου η κατανάλωση ενός και μόνο κατάμαυρου αυγού θα τους προσφέρει 7 χρόνια επιπλέον στη ζωή τους, σύμφωνα με τους γιαπωνέζικους θρύλους. 

Μόλις 5 αυγά μπορεί κάποιος να αγοράσει το χρόνο, ενώ η κατανάλωση περισσότερων από ένα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ειδικότερα, τα αυγά προέρχονται από κότες και το μαύρο χρώμα στο τσόφλι τους οφείλεται στον βρασμό τους μέσα στις θειούχες πηγές της περιοχής.

http://www.sigmalive.com

Γιγάντιος τόνος αναποδογύρισε τη βάρκα ψαρά !!!

Αίσιο τέλος είχε η ιστορία του 54χρονου ψαρά Anthony Wichman από τη Χαβάη, ο οποίος παραλίγο να πνιγεί όταν ένας γιγάντιος κιτρινόπτερος τόνος, βάρους 150 κιλών, ανέτρεψε τη βάρκα του.

Ο 54χρονος νόμιζε ότι είχε πιάσει το ψάρι της ζωής του όταν ο τόνος έφαγε το δόλωμα, ανοιχτά του νησιού Καουάι.
Ωστόσο όταν ο Wichman προσπάθησε να τραβήξει τον τόνο από τη θάλασσα, η βάρκα του, μήκους 4,2 μέτρων, ανατράπηκε από το βάρος και ο ψαράς βρέθηκε στον ωκεανό.
Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν το πόδι του μπλέχτηκε στην πετονιά και το γιγάντιο ψάρι άρχισε να τον τραβά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Τελικά ο 54χρονος κατάφερε να απελευθερωθεί και να σκαρφαλώσει στο σκάφος του, που δεν είχε αναποδογυρίσει τελείως.

Αμέσως τηλεφώνησε στη γυναίκα του, η οποία ενημέρωσε την ακτοφυλακή, που ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης.

Ο Wichman εντοπίστηκε μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου και στο σημείο έφτασε ελικόπτερο. Η περιπέτεια του 54χρονου έληξε χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.
 
Φίλοι του ψαρά τράβηξαν τη βάρκα του στην ακτή, ενώ το ψάρι ήταν ακόμα προσκολλημένο σε αυτή.

Παρά το μικρό προσδόκιμο ζωής του, 6 με 7 χρόνια, ο κιτρινόπτερος τόνος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 1,8 μέτρα και σε βάρος τα 180 κιλά.

econews

Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες;

Οι βασικότεροι λόγοι για την ύπαρξη καθρεπτών στα ασανσέρ, είναι ψυχολογικοί αλλά και λόγοι ασφαλείας.

Κατά τη βιομηχανική ανάπτυξη τα ασανσέρ έγιναν απαραίτητα λόγω του μεγάλου ύψους των κτιρίων. Ωστόσο οι ανελκυστήρες τότε ήταν αρκετά αργοί και συχνά οι άνθρωποι παραπονούνταν.

Έτσι ένας μηχανικός σκέφτηκε ότι οι ανελκυστήρες δεν είναι αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά! 

Αμέσως προτάθηκε η χρήση καθρεφτών και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι τα παράπονα μειώθηκαν αισθητά, ώστε η χρήση τους καθιερώθηκε. Οι άνθρωποι έχουν κάτι να απασχολούνται στη διαδρομή!

Παρ' όλα αυτά και λόγοι ασφαλείας επιβάλουν τη χρήση καθρεφτών. Η καθημερινή χρήση του ανελκυστήρα τον έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές εισερχόμαστε αφηρημένοι. 


Τι γίνεται όμως αν, για κάποιο λόγο, ο θάλαμος δεν βρίσκεται πίσω από την πόρτα; Υπάρχει κίνδυνος πτώσης στο φρεάτιο. Έτσι η ύπαρξη καθρέφτη μας διευκολύνει να αντιληφθούμε την ύπαρξη του θαλάμου σε αντίθεση με το σκοτεινό φρέαρ.
Επιπλέον με τη χρήση καθρεφτών ο χώρος διπλασιάζεται και απαλύνει το αίσθημα κλειστοφοβίας.

http://www.madata.gr

Κορίτσι ψυχαγωγεί τα δελφίνια με… γυμναστικές επιδείξεις !!! (video)

Έχουμε συνηθίσει τα δελφίνια να πρωταγωνιστούν σε διάφορες επιδείξεις προς τέρψιν των θεατών, όμως η νεαρή Bonnie Anna Kerlin αποφάσισε να αντιστρέψει τους ρόλους με μερικές τυχαίες φιγούρες, αποκτώντας έτσι τον πιο απρόσμενο θαυμαστή της…


To δέντρο που μεγαλώνει στο βράχο !!! (video)

Το Chapel Rock είναι ένας παράξενος βράχος που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίτσιγκαν, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι το δέντρο που αυξάνεται στην επιφάνειά του. 

Επειδή, μάλιστα, ο χώρος είναι περιορισμένος, το δέντρο βγάζει το ριζώδες σύστημά του εκτός βράχου. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώμα ή έδαφος -και κατ’ επέκταση οργανική ουσία- και παρόλα αυτά το δέντρο αναπτύσσεται κανονικά, κάτι που του έχει προσδώσει το προσωνύμιο «τυχερό δέντρο». 
Το μυστικό βρίσκεται στην… εξυπνάδα του δέντρου που για να βρει νερό και θρεπτικά συστατικά και να αναπτυχθεί έβγαλε τις ρίζες του προς τα εκεί όπου αυτά υπάρχουν σε αφθονία.
Κι αν αυτό δεν αρκεί, να σας ενημερώσω ότι ο βράχος –και όλα τα βράχια της περιοχής- αποτελούνται από ψαμμίτη, ένα πέτρωμα που διαβρώνεται εύκολα. 
Οι ρίζες κατάφεραν να κατευθυνθούν όχι προς τα κάτω αλλά προς το πλάι και πλέον, μετά από τόσα χρόνια, έχουν στερεοποιηθεί τόσο πολύ που σε μερικές περιπτώσεις λειτουργούν και ως «σχοινί» για να κρεμαστεί κάποιος και να προσεγγίσει το δέντρο. 
http://perierga.gr

Άνθισε το «βρωμερότερο» λουλούδι στον κόσμο – Πανικός στις ΗΠΑ !!! (video)

Πάνω από 120.000 επισκέπτες έσπευσαν από τις 11 Ιουλίου στον Βοτανικό Κήπο των Ηνωμένων Πολιτειών για να δουν από κοντά το διάσημο «λουλούδι –πτώμα», με την επιστημονική ονομασία Titan Arum.

Το γιγάντιο λουλούδι, ύψους 2,4 μέτρων, άνθισε το απόγευμα της Κυριακής για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, αναδύοντας έντονη δυσοσμία, που έκανε τους επισκέπτες να σαστίσουν.
Για 48 ώρες, όσο δηλαδή διαρκεί η ανθοφορία του λουλουδιού, στον Βοτανικό Κήπο σχηματίζονταν μεγάλες ουρές επισκεπτών που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το «λουλούδι πτώμα», περίεργοι να διαπιστώσουν από μόνοι τους αν ισχύει η φήμη για την απαίσια μυρωδιά του.
 
Το λουλούδι αναδύει μια άσχημη μυρωδιά σάρκας σε αποσύνθεση, η οποία ωστόσο επιτελεί εξαιρετικά σημαντικό έργο, καθώς προσελκύει μύγες, σκαθάρια και έντομα που βοηθούν στην επικονίαση με τη μεταφορά γύρης.
 
Αν και το λουλούδι που άνθισε στον Βοτανικό Κήπο των ΗΠΑ είχε μήκος 2,4 μέτρα, στην άγρια φύση το Titan Arum μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 3,7 μέτρα.
Το «λουλούδι πτώμα» φύεται στα τροπικά δάση της κεντρικής Σουμάτρας, στη δυτική  Ινδονησία.

 
Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θερμοκήπιο του Βοτανικού Κήπου το «λουλούδι – πτώμα» είχε ύψος 1,2 μέτρα και «ψήλωνε» κατά 20 εκατοστά ημερησίως, φτάνοντας τα 2,4 μέτρα σε λιγότερο από μιάμιση εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το «λουλούδι πτώμα» μπορεί να ανθίσει περισσότερες από μια φορές. Η ανθοφορία του διαρκεί από 24 ως 48 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα το λουλούδι κλείνει και καταρρέει.
econews

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Εφηβη πνιγόταν και δευτερόλεπτα πριν την ανασύρουν από τη θάλασσα την έφαγε καρχαρίας !!!

Τραγική ήταν η μοίρα της Μπρούνι Γκόμπι, 18 ετών, που κινδύνευσε με πνιγμό στη θάλασσα της πόλης Recife στη Βραζιλία, μαζί με ξάδελφό της. Τη στιγμή που οι ναυαγοσώστες είχαν προσεγγίσει και τους έβγαζαν από νερό, καρχαρίας δάγκωσε και έκοψε το δεξί της πόδι.

Σύμφωνα με το CNN όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της διάσωσης. Η Μπρούνι μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε. Από το 1992, 57 άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση καρχαρία στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Όμως η Μπρούνι ήταν πρώτη που έχασε τη ζωή της.

http://www.blog.gr

Εκπληκτικό timelaps ΒΙΝΤΕΟ για τους αεροψεκασμούς !!!


Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε σε γρήγορη κίνηση τι ακριβώς δημιουργούν οι χημικές ουρές, σε ποια διάταξη συνήθως σχηματίζονται αλλά και τι προκαλούν μετά απο λίγη ώρα.

Διακρίνονται πολύ καθαρά αεροσκάφη που στις ίδιες συνθήκες δεν αφήνουν ουρές, άλλα που αφήνουν ουρές σε συγκεκριμένα σημεία, άλλα που δημιουργούν παράλληλες γραμμές ή πλέγματα, άλλα το γνωστό σχήμα Χ κλπ κλπ. Προσέξτε επίσης το νέφος που δημιουργείται σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε το βίντεο... όποιος έχει μάτια και λογική "βλέπει"!


http://www.katohika.gr

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα !!! (video)

Το βίντεο που θα δείτε είναι σοκαριστικό αλλά και τραγικό. Δείχνει λεπτό λεπτό πως ένα μικρό παιδί, 3 ή 4 χρονών μπορεί να κινδυνεύσει, εάν οι γονείς του το αφήσουν στη ζέστη, μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. 

Στις ΗΠΑ ένα παιδάκι κάθε 10 ημέρες πεθαίνει από την ανοησία των γονιών του να το αφήσουν μέσα στο αυτοκίνητο, τα παράθυρα να είναι κλειστά, και έξω να κάνει ζέστη. Στη χώρα μας δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια μητέρα έχει πληρώσει την απερισκεψία της να κλειδώσει μέσα το παιδάκι στο αυτοκίνητο για να πάει να ψωνίσει, ή για κάποιο άλλο λόγο.
 

Το βίντεο ξεκινάει με μια μητέρα που σταθμεύει στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, μέρα μεσημέρι με τον ήλιο έξω, να τσουρουφλίζει. Σαν να μην τρέχει τίποτε βγαίνει και κλειδώνει το αυτοκίνητο. 

Στο πίσω κάθισμα όμως υπάρχει ένας μικρός μπόμπιρας, δεμένος στο καρεκλάκι του. Η μητέρα τον αφήνει εκεί, με τα παράθυρα κλειστά.
 

Ο ήλιος καίει το αυτοκίνητο υπερθερμένεται και σιγά σιγά το παιδάκι αρχίζει να ιδρώνει. Η μητέρα στο μεταξύ με το πάσο της κάνει τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ, μιλάει στο κινητό, στέλνει μηνύματα, και το παιδί αρχίζει να ψήνεται μέσα στο αυτοκίνητο. 

Μάλιστα περνάνε διάφοροι άνθρωποι οι οποίοι το βλέπουν σε τραγική κατάσταση και δεν ευαισθητοποιούνται. Μέχρι που ένας καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν αρχίζει να χτυπάει το τζάμι του αμαξιού και το παιδί δεν αντιδρά. Έχει λιποθυμήσει. Δείτε τη συνέχεια του τραγικού βίντεο, το οποίο γύρισαν οι αρχές στις ΗΠΑ για να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα.
 

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αρκούν 15 λεπτά να μείνει ένα μικρό παιδί έτσι μέσα στο αυτοκίνητο για να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα νεφρά και τον εγκέφαλο του, και λίγα περισσότερα για να επέλθει το μοιραίο.

http://all4you.gr

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Κρίσιμο κενό ασφαλείας στις κάρτες SIM των κινητών !!!

"ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ"
Εξαιρετικά κρίσιμο κενό ασφαλείας στις κάρτες SIM εκατομμύριων κινητών τηλεφώνων εντόπισε γερμανική εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Η «απαρχαιωμένη» μέθοδος κρυπτογράφησης τα καθιστά ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις και επιτρέπει στον επιτιθέμενο να «βλέπει» ό,τι είναι αποθηκευμένο στην μικροσκοπική κάρτα του τηλεφώνου, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και λειτουργικού συστήματος, δηλώνει ο επικεφαλής των Security Research Lab, Karsten Nohl.

O Nohl θα αναλύσει τις προσπάθειες της ομάδας του να ελέγξει την ασφάλεια των καρτών SIM -το «Άγιο Δισκοπότηρο των χάκερ», όπως τις χαρακτήρισε- στο συνέδριο Black Hat στις 31 Ιουλίου στο Λας Βέγκας και αργότερα στις 4 Αυγούστου 2013, 30 χλμ. έξω από το Άμστερνταμ, στο συνέδριο ΟΗΜ 2013 (Observe, Hack, Make). Τα ευρήματά τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς και η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών βεβαιώνει ότι έχει λάβει γνώση που θα διαχυθεί σε 200 και πλέον εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο.

Υπολογίζεται ότι σήμερα χρησιμοποιούνται 6 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα ανά τον κόσμο, από τα οποία περί τα 500 εκατομμύρια αποτελούν δυνητικά θύματα μιας τέτοιας επίθεσης. Εντούτοις, ο John Marinho, αντιπρόεδρος της ένωσης της βιομηχανίας υπολογιστών και επικοινωνιών στις ΗΠΑ CTIA, υποβαθμίζει τον κίνδυνο, δηλώνοντας στο Reuters δεν είναι αυτό στο οποίο εστιάζουν οι χάκερ, δεν μοιάζει με κάτι που θα τους απασχολούσε. Πάντως, η ομάδα Nohl τεκμηριώνει πως εάν κράκερ εκμεταλλευτούν το κενό ασφαλείας και την αδυναμία της κρυπτογράφησης DES, μπορούν να στείλουν SMS, να χρεώσουν την κάρτα, να δουν ό,τι είναι αποθηκευμένο στην κάρτα (ακόμα και αριθμούς πιστωτικών καρτών εάν είναι εκεί αποθηκευμένοι), ή ακόμα και να εκτελέσουν δικό τους κώδικα μέσω Java applets.

Tο κενό που εντόπισαν οι ερευνητές της Security Research Labs αφορά στην μέθοδο/στάνταρτ κρυπτογράφησης που ενώ επινοήθηκε την δεκαετία του 1970 και θεωρείται πλέον απαρχαιωμένη, συνεχίζει να χρησιμοποιείται για να θωρακίσει τα ευαίσθητα στοιχεία κάθε κάρτας SIM. Οι κάρτες SIM συνδέουν το κινητό τηλέφωνο με τον αριθμό τηλεφώνου του συνδρομητή και χρησιμοποιούνται για να πιστοποιείται το μοναδικό αναγνωριστικό της κάρτας από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ώστε να προχωρά η εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού ή άλλες εντολές.

Όταν η κρυπτογράφηση είναι αδύναμη, όπως χαρακτηρίζεται στην προκειμένη περίπτωση η κρυπτογράφηση DES, τότε ο επιτιθέμενος αποκτά τα δικαιώματα του χρήστη πάνω στην κάρτα του τηλεφώνου και μπορεί να διαβάσει οτιδήποτε βρίσκεται γραμμένο επάνω της.

Η ομάδα του Nohl εντόπισε το κενό, αξιοποιώντας την κρυπτογραφημένη ταυτότητα της κάρτας SIM (μια ακολουθία 56 ψηφίων) που συνόδευε το μήνυμα λάθους που τους επέστρεφε το κινητό όταν αποπειράθηκαν να του στείλουν ένα μήνυμα SMS με κώδικα. Με την βοήθεια των λεγόμενων «πινάκων του ουράνιου τόξου», η αποκρυπτογράφηση του μοναδικού κλειδιού του κινητού τηλεφώνου αποδείχτηκε παιχνιδάκι, αφού δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δύο λεπτά σε έναν κοινό υπολογιστή για να αποκρυπτογραφηθεί η ταυτότητα της κάρτας και να παραδώσει το κλειδί στους -ευτυχώς, white hat- χάκερ.
http://www.defencenet.gr

Οι σκύλοι θυμούνται όπως και οι άνθρωποι – Έρευνα !!!

«Δηλωτική μνήμη» έχουν οι σκύλοι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν συνειδητά να ανακαλούν αναμνήσεις, όπως και οι άνθρωποι, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Eötvös Loránd στην Ουγγαρία, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Animal Cognition.

Αν και οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν παρατηρήσει αυτή την ικανότητα, ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αποδειχτεί επίσημα ότι οι σκύλοι έχουν τόσο καλή μνήμη που τους επιτρέπει ακόμα και να αντιγράψουν τις πράξεις μας.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να περπατήσουν γύρω από έναν κουβά και να χτυπήσουν το κουδούνι, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν οι σκύλοι θα αντέγραφαν και θα μπορούσαν να κάνουν τις ίδιες κινήσεις μετά από δεκάλεπτο διάλειμμα, κατά το οποίο τα ζώα έπαιζαν ή χαλάρωναν.

Όπως αποδείχθηκε, μετά το διάλειμμα οι σκύλοι θυμόντουσαν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, περνώντας τη δοκιμασία με επιτυχία.

Η έρευνα στηρίζει ακόμα περισσότερο τη θεωρία ότι πολλά ζώα βιώνουν τον κόσμο όπως και οι άνθρωποι, αποθηκεύοντας στο μυαλό τους τη γνώση του παρελθόντος και του παρόντος και έχοντας την ικανότητα να προβλέψουν μελλοντικά σενάρια.

http://www.econews.gr

Σμπαράλιασε τους κουλοχέρηδες με ένα τσεκούρι !!! (Video)

Κρατώντας ένα τσεκούρι ένας Ιταλός, εισέβαλε σε μπαρ πόλης της Ιταλίας, για να διαλύσει τους κουλοχέρηδες !!!

Να ξεσπάσει στους κουλοχέρηδες ήθελε ένας 47χρονος σε χωρίο της Ιταλίας καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες έχασε το ποσό των 5000 Ευρώ.

Ο λόγος για τον Nure Bregu ο οποίος δεν άντεχε να του τρώνε τα χρήματα οι κουλοχέρηδες σε μπαρ στη Fontaniva και αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος του μαγαζιού ο άνδρας εισβάλει μέσα σε αυτό κρατώντας ένα τσεκούρι και σπάει τις μηχανές.

Σύμφωνα με το Guardian, ο πατέρας δυο παιδιών δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του μιας και έχανε διαρκώς τις δύο τελευταίες εβδομάδες.


Man takes revenge on slot machines with pick από stefanelonikitelo
news247

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Talking Heads - Psycho Killer !!!Τσίμπησε αλλά ήταν... καρχαρίας !!! (Video)

Ο Έλιοτ Σούνταλ, την ώρα που ψάρευε αμέριμνος στο Σκόνσετ Μπιτς της Μασαχουσέτης, ήρθε... αντιμέτωπος με έναν καρχαρία 200 κιλών...


http://www.enikos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...