Έσπασε το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης το X-51A Waverider !!! (Video)

Πειραματικό αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης.

Το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης κατάφερε να σπάσει ένα πειραματικό αμερικανικό σκάφος, φτάνοντας την ταχύτητα των Μαχ 5,1, σε μια πτήση που διήρκεσε περισσότερο από έξι λεπτά, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-51A Waverider απογειώθηκε την Τετάρτη από την αεροπορική βάση Έντουαρτζ και ταξίδεψε 230 ναυτικά μίλια (426 χιλιόμετρα) στη μεγαλύτερη υπερηχητική πτήση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί.
Μετά την εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων, το αεροσκάφος συνέχισε να αποστέλλει δεδομένα τηλεμετρίας, έως ότου έπεσε στη θάλασσα και καταστράφηκε, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο. Συνολικά, 370 δευτερόλεπτα συνεχούς αποστολής δεδομένων συγκέντρωσαν οι ερευνητές.

"Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία", είπε ο Τσάρλι Μπρινκ, διευθυντής του προγράμματος. "Πιστεύω ότι όλα όσα μάθαμε από το X-51A Waverider θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και θα αποτελέσουν θεμέλιο για μια σειρά υπερηχητικών εφαρμογών".
Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με κινητήρες "scramjet", οι οποίοι προσφέρουν ταχύτητες που έως τώρα μόνο οι πυραυλοκινητήρες είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Οι εν λόγω κινητήρες διαφέρουν από άλλους κυρίως επειδή χρησιμοποιούν υδρογονάνθρακες ως καύσιμο, το οποίο εγχύεται στους θαλάμους καύσης του «scramjet» και αναμειγνύεται με τον αέρα οπότε και προκαλείται ανάφλεξη.


X-51A WaveRider test flight από stefanelonikitelo
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)