Απάτες με γυρισμένα χιλιόμετρα σε αυτοκίνητα- Τι κάνουμε;

Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και την έχουν… πάθει. 

Και αυτό διότι κάποιος πωλητής τους υποσχέθηκε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο με ελάχιστα χιλιόμετρα και τελικά διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν είχε λίγα χιλιόμετρα αλλά είχε ξεπεράσει τις μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες, ήταν τρακαρισμένο και σε πολύ άθλια κατάσταση.
 

Το φαινόμενο με τα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι σύνηθες και δυστυχώς οι αγοραστές δεν μπορούν να προστατευτούν από τους επιτήδειους. 

Αυτό συμβαίνει, αφενός γιατί ορισμένοι κουτοπόνηροι έχουν βρει τρόπους να κάνουν αυτοκίνητα… σούργελα να μοιάζουν σαν καινούργια, αφετέρου δεν υπάρχει κάποια σοβαρή κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας για να προστατεύσει τους καταναλωτές. Το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ γνωστό, μιας και χιλιάδες είναι αυτοί που πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απάτης.


Τσεκάρουμε πριν αγοράσουμε…
Τελικά υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο φαινόμενο; Καταρχήν θα πρέπει στην περίπτωση που επιθυμούμε να προχωρήσουμε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου να το ελέγξουμε όσο πιο σχολαστικά, κάτι που μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας. 

Αν δούμε ότι το όχημα μας αρέσει, ζητάμε τη συνδρομή τόσο ενός μηχανικού (για να δει την κατάσταση του κινητήρα) όσο και ενός φανοποιού (για να ελέγξει αν το όχημα είναι τρακαρισμένο). 

Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το book service να δούμε τα χιλιόμετρα και μέσα από εισαγωγικές εταιρείες και σοβαρές αντιπροσωπίες να τσεκάρουμε αν τα στοιχεία συμβαδίζουν με την πραγματικότητα ή όχι. Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει χρόνο αλλά είναι προτιμότερο να καθυστερήσουμε την αγορά από το να μας βγει το τέλειο αυτοκίνητο, αυτοκίνητο για… απόσυρση!

 
Υπογράφουμε συμφωνητικό!
Τέλος, αν έχουμε ελέγξει τα πάντα και θέλουμε πράγματι να προχωρήσουμε σε αγορά, καλό θα είναι να υπογράψουμε και ένα συμφωνητικό. 

Με αυτό θα μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινηθούμε εναντίον του πωλητή και να απαιτήσουμε την επιστροφή χρημάτων ή ακόμα και την μείωση της τιμής του αυτοκινήτου (για παράδειγμα αν χρωστάμε κάποιες δόσεις να μην τις εξοφλήσουμε) στην περίπτωση που έχει διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά ή το αυτοκίνητο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Ένα τέτοιο συμφωνητικό το οποίο συνέταξε η δικηγόρος Νάντια Γώγουλου μπορείτε να δείτε αλλά και να κατεβάσετε πατώντας στην διπλανή φωτογραφία. Με αυτό μπορείτε να είστε ακόμα πιο εξασφαλισμένοι στην περίπτωση που την.... πάθετε
  

Για όσους τώρα, την… έχουν πάθει, να σημειώσουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση. Αν μπορούν να αποδείξουν με έγγραφα ότι τα χιλιόμετρα στο κοντέρ είναι γυρισμένα μπορούν να κινηθούν νομικά και να απαιτήσουν το αυτονόητο. Δηλαδή την επιστροφή των χρημάτων ή την έκπτωση στην αγορά του αυτοκινήτου. 

http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)