Το σχιστολιθικό αέριο σκότωσε τα φωτοβολταϊκά !!!

Η γερμανική εταιρεία Bosch ανακοίνωσε πρόσφατα την απομάκρυνσή της από τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, εξέλιξη που εν μέρει αποδίδει στην έκρηξη της παραγωγής σχιστολιθικού αερίου (shale gas) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Franz Fehrenbach στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, η ανάπτυξη του σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ μειώνει τη ζήτηση για πράσινες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά.
Η Bosch που εδρεύει στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας απομακρύνθηκε από τα φωτοβολταϊκά και εξαιτίας της υπερπροσφοράς από την Κίνα, με αποτέλεσμα 3000 άνθρωποι να χάσουν την εργασία τους.
“Η διαθεσιμότητα ορυκτών καυσίμων στην αγορά επί μακρόν έχει όπως είναι φυσικό δυσμενείς οικονομικές συνέπειες στις περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες” εξηγεί ο Fehrenbach.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσφορά φωτοβολταϊκών στοιχείων συνολικής ισχύος 60 Γιγαβάτ το 2012 ήταν υπερδιπλάσια της ζήτησης, με αποτέλεσμα οι τιμές των φωτοβολταϊκών να συρρικνωθούν κατά 40% και η κερδοφορία των κατασκευαστών να εξαφανιστεί.
“Μετά από αυτή την καταστροφική φάση δεν θα παραμείνει ούτε ένας ανταγωνιστικός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών κρυσταλλικού πυριτίου στην Ευρώπη” εκτίμηση ο πρόεδρος της Bosch.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bosch μαζί με τη Siemens είχε αποσυρθεί και από το φιλόδοξο πρόγραμμα Desertec.

econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)