Μια θεαματική βροχή μετεωριτών θα πέσει στη Γη αυτό το μήνα !!!

Μια θεαματική βροχή μετεωριτών θα πέσει στη Γη αυτό το μήνα - η προειδοποίηση είναι απο την NASA και το Ρώσικο διαστημικό κέντρο.

Η βροχή μετεωριτών του έτους, θα ενταθεί από της 19 του Απριλίου του 2013, ενώ η φάση της μέγιστης συγκέντρωσης στο οποίο οι μετεωρίτες θα έρθουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες, θα ζήσετε τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Απριλίου. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσει την βροχή μετεωριτών θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί, ξεκινώντας στις τρεις το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι την αυγή, όταν το φεγγάρι θα είναι κρυμμένο, αφήνοντας αρκετά σκοτεινό για να δείτε τα ίχνη το φως του σμήνους.

Η δραστηριότητά του θεωρείται μέτρια. Φυσικά για αυτό το γεγονός, τόσο η NASA, ESA, το Κέντρο Διαστήματος και η Ρωσική Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται σε επιφυλακή μετά το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου 2013, η οποία είδε την απρόσμενη πτώση ενός μετεωρίτη 17 εκατομμύρια τόνους πάνω από την πόλη τσελιάμπινσκ προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια που τραυματίστηκαν 1.500.

Κατά την περίοδο της μεγαλύτερης δραστηριότητας θα παρατηρήσετε μεταξύ 10 και 20 μετέωρα ανά ώρα, αν και μερικές φορές αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατα 100 φορές.

http://www.katohika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)