Άρθρο από το 1988: «Έτσι θα είναι ο κόσμος το 2013» !!!

Το 1988, o ρεπόρτερ των Los Angeles Times, Τζέρι Λόκενορ, έγραψε ένα άρθρο για το πώς θα ήταν η ζωή στο Λος Άντζελες, 25 χρόνια μετά, δηλαδή… σήμερα.

Ο Λόκενορ, για να γράψει το άρθρο του, συμβουλεύθηκε μελλοντολόγους, ιστορικούς και ειδικούς της τεχνολογίας, ενώ εικονογράφοι χρησιμοποίησαν το γραπτό του για να δημιουργήσουν εικόνες του «Λος Άντζελες, εν έτει 2013».
 

Στην κεντρική εικόνα εμφανίζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται σε ένα αστικό ηλεκτρικό δίκτυο και ουρανοξύστες που μοιάζουν αρκετά με κτίρια που υπάρχουν πλέον στις ΗΠΑ.

Το άρθρο περιέγραφε τη ζωή μιας τετραμελούς οικογένειας που ζει σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σπίτι, με ρομπότ που κάνουν τις οικιακές δουλειές. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν συμβαίνει ακόμη, όμως σε άλλες προβλέψεις του ο συντάκτης του άρθρου, πέτυχε διάνα.

Μιλούσε για αυτοκίνητα που διαθέτουν συστήματα πλοήγησης, για ένα εκτεταμένο δίκτυο τηλεφωνίας που δίνει τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων και κυρίως για μία «έξυπνη κάρτα» στις διαστάσεις ενός μικρού βιβλίου, μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κάθε είδους συναλλαγή ή να αναζητήσουν πληροφορίες.

Σήμερα, πράγματι έχουμε αυτοκίνητα με συστήματα GPS, κάνουμε κλήσεις ή ακόμη και σημαντικές συναντήσεις μέσω του Skype και βέβαια, έχουμε στο χέρι μας το tablet ή το smartphone!

Ο Τζέρι Λόκενορ ανέσυρε από το αρχείο του το άρθρο και εντυπωσιάστηκε με όλα αυτά που είχε «προβλέψει».

http://troktiko.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)