Μαζική επίθεση χάκερς στο Twitter !!!

Περίπου 250.000 χρήστες του Twitter, έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
 
Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, από περίπου 250.000 χρήστες, δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας του Twitter, Μπομπ Λορντ.

«Η επίθεση δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών, και πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο επικεφαλής του Twitter, με έδρα την Καλιφόρνια. 

«Οι επιτιθέμενοι ήταν εξαιρετικά περίπλοκοι, και πιστεύουμε ότι και άλλες εταιρείες ή ιδρύματα έχουν δεχτεί πρόσφατα επιθέσεις κατά τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε. 
 
Ο Λόρντ ανέφερε, επίσης ότι έχουν ακυρωθεί κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών που θα μπορούσαν να δεχτούν επίθεση και ζήτησε από τους χρήστες να δημιουργήσουν νέους. 

Ο επικεφαλής του Twitter μίλησε δε για μια «αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας στις ΗΠΑ».

Οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times και η Wall Street Journal ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι υπολογιστές τους και τα ηλεκτρονικά τους συστήματα δέχτηκαν επίθεση από χάκερς.

http://www.enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)