Η Mozilla και επισήμως στην αγορά των smartphones !!!

Η Mozilla μπαίνει και επισήμως στην αγορά των smartphones καθώς η κινεζική ΖΤΕ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει έξυπνα τηλέφωνα που θα διαθέτουν λειτουργικό σύστημα με την υπογραφή της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, που κρύβεται πίσω από τον browser Firefox. 

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η κίνηση αυτή δείχνει πως οι κατασκευαστές τηλεφώνων κοιτούν πέρα από το κυρίαρχο λειτουργικό Android της Google, σε μία προσπάθεια να διαφοροποιήσουν τις πλατφόρμες λογισμικού για τα smartphone και άλλες φορητές συσκευές.

Με εξαίρεση την Apple που χρησιμοποιεί το δικό της iOS λειτουργικό στο iPhone, τα περισσότερα εκ των υπολοίπων smartphones είναι εφοδιασμένα με Android.

Ο αντιπρόεδρος της ΖΤΕ, He Shiyou, πρόσθεσε σε συνέντευξη τύπου πως η εταιρεία έχει στο πρόγραμμα να κυκλοφορήσει και smartphones με λειτουργικό Windows Phone 8, μέχρι τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου.

Από την πλευρά της Mozilla, ο αντιπρόεδρος προϊόντων Τζέι Σάλιβαν, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Qualcomm και TCL Communication Technology Holdings, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κατασκευής εξαρτημάτων φορητών συσκευών, για την υλοποίηση των νέων μοντέλων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, της ΖΤΕ.

Σύμφωνα με αναλυτές, το Firefox OS θα δυσκολευτεί να ανταγωνιστεί το Android, καθώς το κοινό των smartphones δεν «γνωρίζει» το brand της Mozilla στο συγκεκριμένο χώρο, η παρουσία της στην αμερικανική αγορά είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένη και το «οικοσύστημα» του Firefox OS επί της παρούσης δεν χαίρει μεγάλης υποστήριξης από εφαρμογές και υπηρεσίες. 

Εντούτοις, υπολογίζεται πως η ΖΤΕ και το Firefox OS θα μπορέσουν να καταλάβουν μερίδιο περίπου 1% στην αγορά smartphones μέσα στο 2013.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)