Αντίθετοι οι κτηνοτρόφοι στην ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων (δεν γνωρίζουν τις επιπτώσεις στην υγεία των ζώων ή των ανθρώπων !!!

Αντίθετοι δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι με το μέτρο της ηλεκτρονικής σήμανσης των αιγοπροβάτων,ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα δικαστήρια.
 

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η τοποθέτηση συμβατικού ενώτιου στο αριστερό αυτί του ζώου με τον ατομικό του αριθμό και ηλεκτρονικού ενώτιου στο δεξί αυτί του ζώου, ή ηλεκτρονικού βώλου στον προστόμαχο. 

Το μέτρο είναι απαίτηση της ΕΕ και αφορά όλα τα αιγοπρόβατα που γεννήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2010, καθώς και όσα μεταφέρονται για πώληση ή σφαγή σε άλλα κράτη-μέλη, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δεν έχουν αποφανθεί οι επιστήμονες αναφορικά με τις επιπτώσεις της ηλεκτρονικής σήμανσης στην υγεία των ζώων ή των ανθρώπων, που θα καταναλώσουν το κρέας και τα υπόλοιπα προϊόντα. Για το ίδιο ζήτημα, όπως επισήμανε, αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι στην Αγγλία.


Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν γιατί, όπως αναφέρουν, θα επωμιστούν εξ΄ ολοκλήρου και το κόστος της ηλεκτρονικής σήμανσης (4 ευρώ ανά ζώο).

Σύμφωνα, πάντως, με παλαιότερες ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η λειτουργία των ηλεκτρονικών μέσων σήμανσης βασίζεται σε σύγχρονη τεχνολογία, που βρίσκει εδώ και χρόνια σε πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα του ανθρώπου και είναι απολύτως ασφαλής, αφού δεν δημιουργεί προβλήματα στην υγεία των ζώων και στην υγιεινή των ζωοκομικών προϊόντων.
 


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)