Κίνητρα για επιστροφή στο πετρέλαιο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος λόγω αιθαλομίχλης !!!

Αθήνα
Συναγερμό για το πρόβλημα των αιωρούμενων σωματιδίων στα αστικά κέντρα σήμανε την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έπειτα από αντίστοιχη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. 
 
Οι γιατροί προτείνουν μάλιστα να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.

Ο ΠΙΣ ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, επικαλούμενος την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις επιπτώσεις στην υγεία, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες κλπ). 
 
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτείνει μάλιστα να δοθούν οικονομικά κίνητρα για τη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου, των οποίων η υψηλή τιμή έκανε τον κόσμο να στραφεί σε τζάκια και ξυλόσομπες και να χρησιμοποιεί ακόμα και ακατάλληλα προϊόντα ξύλου με βαφές ή άλλα χημικά.

«Οι συστάσεις και μόνο στον οικονομικά χειμαζόμενο πληθυσμό, δεν αρκούν. Χρειάζεται συνεργασία όλων των αρμόδιων παραγόντων προκειμένου να διαφυλαχθούν η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον» καταλήγει ο ΠΙΣ.

Η καύση βιομάζας απελευθερώνει -σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- αιωρούμενα σωματίδια που μπορούν να ερεθίσουν τους πνεύμονες, ή ακόμα και να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Μάλιστα, όσο μικρότερα τα σωματίδια, τόσο ευκολότερη είναι η είσοδός τους στον οργανισμό.

Το τελευταίο διάστημα οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε Αθήνα και άλλες αστικές περιοχές υπερβαίνει συχνά τα ανώτατα όρια της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)