Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Υπό κατάργηση η βενζίνη super !!!

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της βενζίνης LRP, γνωστή ως super, προκειμένου να απελευθερωθούν οι υποδομές και δεξαμενές, οι οποίες δεσμεύονται για το συγκεκριμένο καύσιμο.

Την ανακοίνωση για κατάργηση της βενζίνης super, έκαναν τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, με τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά, να τονίζει ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω της ελάχιστης κατανάλωσης της. 

Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών, προκύπτει ότι το 2010, μόλις 50.000 παλαιά οχήματα χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη βενζίνη, ενώ το 2011 μειώθηκαν στα 30.000.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων,θα εφοδιάζουν πλέον το ντεπόζιτο με αμόλυβδη βενζίνη που θα εμπλουτίζεται με ειδικές πρόσθετες ουσίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εξουδετέρωση αστεροειδών με... paintball !!! (video)

Επαναστατική μέθοδος προστασίας της Γης κέρδισε πρώτο βραβείο

Νέα Υόρκη 

Ο κίνδυνος της πτώσης ενός μεγάλου αστεροειδούς στη Γη απασχολεί έντονα τις τελευταίες δεκαετίες την επιστημονική κοινότητα. Πολλές ιδέες έχουν πέσει στο τραπέζι το εύρος των οποίων ποικίλλει αφού άλλες μοιάζουν να έχουν κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο και άλλες θυμίζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Επιστημονικό συμβούλιο του ΟΗΕ οργάνωσε έναν διαγωνισμό για τη διατύπωση νέων ιδεών και μεθόδων εξουδετέρωσης επικίνδυνων αστεροειδών. Νικητής αναδείχτηκε ένας φοιτητής του ΜΙΤ που υποστηρίζει ότι μπορούμε να εξουδετερώσουμε έναν αστεροειδή με ένα είδος διαστημικού…paintball.

Ο διαγωνισμός

Τον διαγωνισμό «Μετακινείστε έναν αστεροειδή 2012» διοργάνωσε η Επιτροπή Space Generation Advisory Council του ΟΗΕ. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η διατύπωση αποτελεσματικών μεθόδων αντιμετώπισης αστεροειδών ή άλλων επικίνδυνων για τη Γη διαστημικών σωμάτων.

Νικητής αναδείχθηκε ο Σουνγκ Γουκ Πάεκ, φοιτητής στο τμήμα Αεροναυτικής και Αστροναυτικής του ΜΙΤ. Ο Πάεκ υποστηρίζει ότι ένα είδος «διαστημικού paintball» μπορεί να βοηθήσει στην εκτροπή της τροχιάς των αστεροειδών που κινούνται απειλητικά προς τη Γη.

Βάψτε τον αστεροειδή

Το μαύρο χρώμα απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία ενώ το λευκό την ανακλά. Ετσι, θεωρητικώς, αν ένας αστεροειδής αποκτήσει λευκό χρώμα η ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας θα τον υποχρεώσει να αλλάξει κατεύθυνση. Ο Πάεκ αναφέρει ότι ρίχνοντας επάνω σε έναν αστεροειδή που κινείται απειλητικά προς τη Γη «βόμβες» χρώματος - και ουσιαστικά βάφοντάς τον με λευκό χρώμα - θα καταφέρουμε να του αλλάξουμε την τροχιά.

Θεωρητικά η μέθοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς η αλλαγή της κατεύθυνσης ενός αστεροειδούς μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης γίνεται με ιδιαίτερα αργό ρυθμό. Ετσι, για να μπορέσουμε να εκτρέψουμε την πορεία ενός αστεροειδή που κινείται προς τη Γη, θα πρέπει να τον έχουμε εντοπίσει και «βάψει» τουλάχιστον 20 χρόνια πριν αυτός μπει στο «μονοπάτι» που οδηγεί στον πλανήτη μας. 

http://www.tovima.gr
 

ΚΙΝΑ: εκπαίδευση...χαμόγελου σε γυναίκες αστυνομικούς !!!

H Κινεζική αστυνομία είναι από τις καλύτερα εκπαιδευμένες σε όλο τον κόσμο.

Σε όλα. Και ειδικά στις γυναίκες. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία , εκπαιδεύονται ακόμη και στο πως θα χαμογελούν!

Η εκπαίδευση …χαμόγελου προβλέπει ότι πρέπει να κρατούν ένα chopstick ανάμεσα στα δόντια τους και να χαμογελούν!


Την φωτογραφία από την ομολογουμένως άγνωστη στη Δύση εκπαίδευση, δημοσιεύει η Daily Mail.  

 http://www.onalert.gr

Με νέους καλλιεργητές γεμίζει ο κάμπος της Λάρισας !!!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβαλε σε εφαρμογή πρόσφατα ένα πρόγραμμα ενοικίασης αγροτεμαχίων για το νομό Λάρισας. Σύμφωνα με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας ο συνολικός αριθμός είναι 168 αγροτεμάχια. 
Όμως τα διαθέσιμα αγροτεμάχια τα οποία είναι αναρτημένα στο ίντερνετ είναι συνολικά 48 με συνολική έκταση 1.066 στρέμματα.

Από τα 48 αγροτεμάχια, τα 17 δίνονται για γεωργική χρήση με συνολική έκταση 164 στρέμματα και τα 31 για κτηνοτροφική χρήση με συνολική έκταση 902 στρέμματα, ενώ ο έλεγχος των αγροτεμαχίων συνεχίζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα 1.450 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στη Περιφέρεια της Λάρισας. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν και μπήκαν στο πρόγραμμα είναι άτομα νεαρής ηλικίας ως 30 ετών και πολλοί είναι και απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών. Κάποιοι εξασκούν ήδη τις καλλιέργειες ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη ιδέα από καλλιέργειες είναι διατεθειμένοι να μάθουν.

Η εξαθλίωση και τα τρομαχτικά ποσοστά ανεργίας που βιώνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων φαίνεται ότι ωθεί τα τελευταία χρόνια πολλούς νέους ανθρώπους να στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγροτική ζωή στην ύπαιθρο. 

Το θέμα είναι και πόσοι από αυτούς θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τελικά διότι η αγροτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πραγματικά ελεεινή και δυσχεραίνει κατά πολύ τις γενικές προοπτικές κυρίως των φτωχών και μεσαίων αγροτικών στρωμάτων.
http://www.ecotimes.gr

Σε Smart City μετατρέπεται η Νέα Σμύρνη: FTTH από την Forthnet !!!

Ο Όμιλος Forthnet δηλώνει ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν η οπτική ίνα μπει στα πρώτα σπίτια στην Νέα Σμύρνη. Οι τεχνικές εργασίες του πιλοτικού δικτύου FTTH που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον Δήμο από τον Ιούλιο 2012 ανακοινώθηκε πως ολοκληρώνονται σύντομα και απομένει να μπει η οπτική ίνα στα σπίτια των πρώτων χρηστών ενός δικτύου που υποστηρίζει εγγυημένες ταχύτητες 100Mbps download και 50Mbps upload.

Ο Όμιλος Forthnet είχε ανακοινώσει στις 10 Ιουλίου 2012 ότι ξεκινά άμεσα την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του συνδρομητή στην Νέα Σμύρνη. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, κάνει την πρώτη παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου Fiber to the Home.

Σύμφωνα με τον κ.Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, ανώτερο διευθυντή του τομέα σταθερού δικτύου του ομίλου, κάθε τεχνολογία θεωρείται ιδανική σε διαφορετικές συνθήκες.


  • Το FTTH είναι η ιδανική λύση για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία, όπως στην περίπτωση του Δήμου Νέας Σμύρνης.
  • Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως π.χ. ημιαστικές περιοχές και προάστια, το VDSL είναι ικανό να δώσει λύση, καθώς η εγκατάσταση καμπινών είναι πιο εύκολη, αλλά και η πυκνότητα των συνδρομητών συγκεκριμένη.
  • Το ADSL αποτελεί λύση για τις αραιοκατοικημένες και αγροτικές περιοχές, ενώ τέλος
  • το δορυφορικό Internet αποτελεί μονόδρομο για «λευκές» και απομακρυσμένες περιοχές, όπου λόγω γεωγραφίας δεν αποτελεί βιώσιμη λύση η υλοποίηση ενσύρματων δικτύων.
Ο Όμιλος Forthnet έχει ήδη έγκαιρα τοποθετηθεί και κατευθύνει επενδύσεις σε όλες αυτές τις τεχνολογίες, είπε ο κ.Παπαζαφειρόπουλος.

περισσότερα: http://tech.in.gr

Μισό-μισό με την εφορία το σπίτι – 10% ως 45% ο φόρος για εισόδημα από ενοίκιο !!!

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά... ποινικοποιεί την ιδιοκτησία ακινήτων προς εκμετάλλευση προσθέτοντας στον νέο φόρο για τα ακίνητα τσουχτερούς φόρους και στα εισοδήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο φαίνεται να έχει “κλειδώσει” οριστικά.


Ουσιαστικά καταργείται με το νέο νομοσχέδιο το αφορολόγητο και τα εισοδήματα των πολιτών από ενοίκια στα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται αυτοτελώς.

Δηλαδή, όσοι φορολογούμενοι εισπράττουν ενοίκια θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο όριο και θα πληρώνουν φόρο τουλάχιστον 10% από το πρώτο ευρώ.


Οι πληροφορίες λένε προς το παρόν ότι θα υπάρχουν κλιμακωτοί συντελεστές που θα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα ως 100.000 και θα φτάνουν και το 45% για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.http://www.newsit.gr

Οι «έξυπνοι» λαμπτήρες Hue ελέγχονται από κινητά και tablets !!! (video)

Κάντε το σπίτι σας… φωτορυθμικό.

Να φέρουν χρώμα στη ζωή μας εντός του σπιτιού αποφάσισαν η Philips με την Apple. Η συνεργασία των δύο γιγάντων του φωτισμού και της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο σύστημα φωτισμού. 

Το σύστημα βασίζεται σε «έξυπνους» λαμπτήρες που ο κάτοικος του σπιτιού μπορεί να ελέγχει μέσω κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας αλλάζοντας το χρώμα του φωτός ανάλογα με την επιθυμία του κάθε φορά.

Η έξυπνη λάμπα

Ο λαμπτήρας ονομάζεται Hue και ελέγχεται μέσω μιας εφαρμογής από iPhone και iPad. Οι ερευνητές της Philips ανέπτυξαν τον λαμπτήρα μελετώντας την επίδραση του φωτός στο ανθρώπινο σώμα. Ο Hue διαθέτει 11 λαμπάκια LED τριών χρωμάτων (μπλε, κόκκινο, πράσινο) ικανά να αναδημιουργήσουν 16 εκατομμύρια χρώματα.

Ο κάτοικος μπορεί να έχει προγραμματισμένους στο σύστημα 12 διαφορετικούς φωτισμούς ανάλογα με το τι θέλει να κάνει μέσα στο σπίτι ή ανάλογα με την ατμόσφαιρα που επιθυμεί να υπάρχει σε αυτό. Μπορεί επίσης να κάνει διάφορους προγραμματισμούς όπως παραδείγματος χάριν, να σβήνει αυτόματα όλα τα φώτα από τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί ή όποτε εκείνος επιθυμεί.

Επίσης η δυνατότητα του ελέγχου των λαμπτήρων από τα κινητά ή τα tablets επιτρέπει στον κάτοικο να «παίζει» με τα φώτα όταν απουσιάζει από το σπίτι (π.χ βρίσκεται σε διακοπές) ώστε να φαίνεται ότι κάποιος βρίσκεται μέσα και να ξεγελάει τους διαρρήκτες. 

Οι λαμπτήρες Hue αποτελούν επίσης εξαιρετική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας αφού έχουν την ίδια φωτεινότητα με έναν λαμπτήρα 50W ενώ η μέγιστη ισχύς τους είναι 8,5W. 
http://www.tovima.gr 

Ίχνη κοκαΐνης και μαριχουάνας εντόπισαν στον αέρα οχτώ ιταλικών πόλεων !!!

Ίχνη κοκαΐνης και μαριχουάνας εντόπισαν στον αέρα οχτώ ιταλικών πόλεων ερευνητές του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.

Οι πόλεις που αποπνέουν άρωμα ναρκωτικών είναι η Μπολόνια, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Νάπολη, το Παλέρμο, η Ρώμη το Τορίνο και η Βερόνα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι τα επίπεδα ναρκωτικών που ανιχνεύθηκαν στον αέρα είναι χαμηλά και δεν προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις ναρκωτικών στον αέρα ανιχνεύθηκαν στο Τορίνο και οι χαμηλότερες στο Παλέρμο. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μαριχουάνας ανιχνεύθηκαν στη Φλωρεντία.

www.aragma.gr

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) - official video


Θράκη: Απειλή για τους αρτοποιούς το φθηνό ψωμί από τη Βουλγαρία !!!

Το βουλγάρικο ψωμί πωλείται έως και 50% φτηνότερα, την στιγμή που αυξάνεται η τιμή των πρώτων υλών για την παραγωγή του ψωμιού! 

Την απόφαση να διατηρήσουν σε ίδια επίπεδα το κόστος αγοράς του ψωμιού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουν πάρει οι αρτοποιοί τόσο της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής, μετά και το άκουσμα της επιπλέον αύξησης της τιμής της πρώτης ύλης για την παραγωγή του ψωμιού, του αλευριού.
 

Όπως είναι γνωστό το κόστος αγοράς του αλευριού αυξάνεται κατά 12-15%, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, δημιουργώντας ένα επιπλέον κόστος στους αρτοποιούς, ειδικότερα της Θράκης καθώς αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Βουλγαρίας, απ' όπου εισάγονται καθημερινά μεγάλες ποσότητες ψωμιού οι οποίες διατίθενται στους κατοίκους των ορεινών οικισμών, κυρίως στην Ξάνθη, έως και 50% φθηνότερα.
 

Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στο «παιχνίδι» οι αρτοποιοί έχουν αποφασίσει να απορροφήσουν, στο σύνολό τους, το κόστος από την αύξηση της τιμής στο αλεύρι, διατηρώντας σταθερή την τιμή στο ψωμί που διαθέτουν, η οποία ούτως ή άλλως κρίνεται ιδιαίτερα αυξημένη συγκριτικά με παρελθόντα έτη.
 

Σχολιάζοντας ωστόσο τις απανωτές αυξήσεις που έχει δεχθεί η τιμή πώλησης του αλευριού οι αρτοποιοί ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι σίγουροι για το πόσο ακόμη θα αντέξουν, και εκτιμούν ότι φαντάζει πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί από 10-20 λεπτά το ψωμί μέχρι το τέλος του 2012. 

Το κόστος για την παραγωγή του ψωμιού κυμαίνεται από 1,00 έως 1,20 ευρώ το κιλό και όπως σημειώνουν οι αρτοποιοί της περιοχής είναι αδύνατον να συναγωνιστούν την τιμή πώλησης του εκ Βουλγαρίας άρτου, η οποία κυμαίνεται από 0.40 έως και 0.60 λεπτά το κιλό.
http://thrakistime.gr

Κομμωτής κουρεύει με ηλεκτρική σκούπα και ... κλειστά μάτια !!!

O Τιάν Χάο, ένας Κινέζος κομμωτής, από την επαρχία Σάνξι, έχει γίνει πρόσφατα τίτλος ειδήσεων με τη μοναδική του μέθοδο κοπής μαλλιών.
Με τα μάτια του κλειστά, ο Τιάν, και χρησιμοποιώντας διαλογισμό για να «αισθάνεται» την αύρα των μαλλιών των πελατών του, καταφέρνει να κουρέψει τους ενδιαφερόμενους επιτυχέστατα.
Μέχρι τώρα, νόμιζα ότι ο πιο ακραίος κομμωτής ήταν εκείνος που κούρευε με τη φωτιά, αλλά μετά από την ανακάλυψη της τεχνικής του Χάο, η γνώμη μου έχει αλλάξει. Αυτός ο Κινέζος κρατά τα μάτια του κλειστά, ενώ κρατά δύο ψαλίδια και καλλωπίζει ζωντανά άτομα που πραγματικά πληρώνουν μια περιουσία για τις υπηρεσίες του.
Για να αποδείξει την ασυνήθιστη δεξιοτεχνία του, ο Τιάν προέβη πρόσφατα σε μια επίδειξη στο κομμωτήριό του στο Σάνξι, όπου έκοψε τα μαλλιά δύο μοντέλων. Στην πραγματικότητα, ο Κινέζος λέει ότι δεν είχε κανένα ατύχημα με το ψαλίδι. Προς το παρόν τουλάχιστον.
http://www.verikoko.net

Έκαψαν δημοσιογράφο την ώρα που έκανε εκπομπή !!!

Οι έρευνες που έκανε για το λαθρεμπόριο ήταν αυτές που τον έβαλαν στο στόχαστρο λένε οι συγγενείς του.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Φερνάντο Βιντάλ που υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος του.


Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο στούντιο του ραδιοφώνου όπου εργάζεται στη Βολιβία και τον περιέλουσαν με βενζίνη βάζοντάς του στη συνέχεια φωτιά.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Η έλευση του τυφώνα Σάντι : LIVE !!!

Δείτε πώς δουλεύει ένας σκληρός δίσκος σε αργή κίνηση !!! (Video)

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ !!!

Πέφτει στα 500 ευρώ το όριο για τις συναλλαγές με μετρητά

Φρένο στη φοροδιαφυγή επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών που από 1 Ιανουαρίου του 2013 μειώνει το όριο μέχρι του οποίου μπορεί κάποιος να αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες με μετρητά.

Έτσι, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, υποχρεωτική μέσω τραπεζών, με επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή χρέωση λογαριασμού, θα είναι η διενέργεια συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ.

Το νέο όριο θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΚΒΣ, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλίων που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.

Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής και είναι αδιάφορο, εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.

http://news247.gr

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2012 στην Ελευσίνα (Video & Photo by zouzounews) !!!


Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Δίχρωμο μήλο !!!

Όταν ο 72χρονος Βρετανός Ken Morrish αντίκρισε το δίχρωμο μήλο να κρέμεται στο δέντρο του κήπο του, νόμιζε πως κάποιος ήθελε να του κάνει… πλάκα! 

Εξετάζοντας, όμως τον καρπό πιο προσεκτικά, κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα, αλλά η μία πλευρά του μήλου ήταν κόκκινη και η άλλη πράσινη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ασυνήθιστη αυτή εμφάνιση του μήλου οφείλεται σε κάποια γενετική μετάλλαξη, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σπάνιο και μπορεί να συμβεί μόλις μία φορά στο εκατομμύριο.

«Καλλιεργώ μήλα εδώ και 45 χρόνια και πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο η διαφορά στο χρώμα αλλά και η τέλεια διαχωριστική γραμμή που υπάρχει μεταξύ πράσινου και κόκκινου χρώματος», αναφέρει ο Ken.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κόκκινη πλευρά του μήλου ήταν πιο γλυκιά στη γεύση σε σχέση με την πράσινη. «Αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια που είχε ο καρπός σε εκείνη την πλευρά», λένε οι επιστήμονες.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Επιστήμονες ξαναζωντανεύουν ηχογράφηση 134 χρόνων. (video)

Επιστημονική ομάδα του Berkeley Lab στην Καλιφόρνια κατόρθωσε να επαναφέρει στη ζωή μια από τις παλαιότερες ηχητικές ηχογραφήσεις πραγματοποιούμενη το 1878 από φωνογράφο σχεδιασμένο από τον Αμερικανό εφευρέτη Thomas Edison.

Ο φωνογράφος χρησιμοποιούσε μια βελόνα για να καταγράφει τον ήχο σε έναν κύλινδρο..
με αυλάκια επικαλυμμένο με αλουμινόχαρτο ο οποίος περιστρεφόταν με σταθερή ταχύτητα. 


Αυτός είναι και ο λόγος που η κάθε εγγραφη μπορούσε να αναπαραχθεί λιγοστές φορές και μόνο με τη χρήση φωνογράφου.

Αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο και να προσομοιώσουν επακριβώς τις κινήσεις της βελόνας του φωνογράφου αναδημιουργώντας έτσι τον αρχικό ήχο. 
Η ηχογράφηση πρόκειται να αναπαραχθεί δημόσια στο Museum of Innovation and Science της Νέας Υόρκης.

http://www.engadget.com
Φωτο:http://news.yahoo.com


Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Σαν Σήμερα - Vanessa Mae !!!

Η Vanessa Mae γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1978. 

Έχοντας γεννηθεί την ίδια ημερομηνία (27 October) με τον καλύτερο βιολιστή όλων των εποχών, τον Nicolo Paganini, η Vanessa Mae έχει δικαιώσει την θεά τύχη κατορθώνοντας να κάνει αγαπητό τον ήχο του βιολιού σε εκατομμύρια κόσμου. 

Σε ηλικία 11 με 13 ετών ηχογράφησε κονσέρτα του Tchaikovsky και του Beethoven. Η πρώτη που συνδύασε με τέτοια άνεση και πρωτοτυπία την κλασική με την pop μουσική, η Vanessa Mae θεωρείται δημιουργός ενός εντελώς νέου είδους fusion μουσικής που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της THE VIOLIN PLAYER το 1995 και γρήγορα αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό. 

Η "βασίλισσα του βιολιού" έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Janet Jackson και ο Prince, η μουσική της ακούγεται και στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της εταιρείας Disney "Μulan", ενώ με τα πρόσφατα άλμπουμ της δοκιμάζει για πρώτη φορά εκτός από το βιολί και την φωνή της. Παρουσιάζει ποπ τραγούδια, ικανά να φτάσουν στις υψηλότερες θέσεις των καταλόγων επιτυχιών ολόκληρου του κόσμου... 

Οι δραστηριότητες όμως της πολυτάλαντης μουσικού δεν σταματούν εδώ. Γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση, έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε διάφορες εκστρατείες του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο, είτε ως σκηνοθέτης της δικής της βουβής ταινίας, η οποία βασίστηκε στο άλμπουμ της “The original four seasons”, είτε ως ηθοποιός στη σειρά Arabian Nights που γυρίστηκε για το βρετανικό κανάλι ABC το 1999. 

Έχει ψηφιστεί από το περιοδικό People ως μία από τους “50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο”, ενώ το πρόσωπό της έχει κοσμήσει μερικά από τα πιο γνωστά περιοδικά μόδας και το αντρικό περιοδικό FHM την έχει εντάξει στον κατάλογο με τις 100 πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο.. 
http://www.hotstation.gr 

Και μην ξεχάσετε !!! Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα.

Μετακινήστε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα πίσω !!!

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη !!! (Photo-Video)

 
Στα βήματα των ελευθερωτών βάδισαν το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες στρατιωτικοί, ιππείς και εθελοντές, οι οποίοι ντυμένοι με στολές ευζώνων και φουστανελοφόρων, μπήκαν στη Θεσσαλονίκη και την «απελευθέρωσαν», όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από 100 χρόνια, με την είσοδο του ελληνικού στρατού στην πόλη. 
Παρέλαση κατά τη σημερινή αναπαράσταση παράδοσης της Θεσσαλονίκης !!!

Οι εύζωνοι παρελαύνουν μπροστά στον Λευκό Πύργο

Οι Λοκατζήδες τραγουδούν το ¨Μακεδονία ξακουστή¨

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...