Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Αστεροειδής κατευθύνεται στη γη !!! (Θα ανησυχήσουμε όμως το 2040)

Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για "πολύ απίθανο σενάριο".

Το δυνητικά επικίνδυνο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της αρμόδιας ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγγύς στη Γη αντικείμενα, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, αν αυτός μεγαλώσει στην πορεία, σε περίπτωση δηλαδή που οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι ή η τροχιά του αλλάξει. Η χρήση πυρηνικών όπλων και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του βρίσκονται υπό εξέταση.

Ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια. Αν ο 2011 AG5 έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε μεγάλες υλικές απώλειες και εκατομμύρια θανάτους, αλλά η ανθρωπότητα θα επιβίωνε από την πρόσκρουση. Η τροχιά του γύρω από τον ήλιο εκτείνεται έως πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια. 

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να μελετήσουν πιο προσεκτικά τον συγκεκριμένο αστεροειδή και την πορεία του μεταξύ 2013 - 2016, οπότε τότε μπορεί, όπως δήλωσαν οι αμερικανοί αστρονόμοι, να αλλάξει κι άλλο η πιθανότητα πρόσκρουσης "1 προς 625" - πιθανώς υπέρ της Γης! 

Το 2013 ο αστεροειδής πρόκειται να κάνει ένα πρώτο πιο κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 147 εκατ. χλμ., κατά τη NASA, κάτι που θα επαναλάβει το 2023, όταν θα πλησιάσει τον πλανήτη μας μόλις στα 1,9 εκατ. χλμ.

Εκρηξη πυρηνικής βόμβας πάνω σε αστεροειδή
Ο 2011 ΑG5 είναι από τα 8.744 εγγύς στη Γη αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί. 

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 19.000 τέτοια μεσαίου μεγέθους ουράνια σώματα σε απόσταση έως 200 εκατ. χλμ. από τη Γη (συνεπώς πολλές χιλιάδες ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί), τα οποία έχουν πλάτος 100 έως 1.000 μέτρων και τη δυνατότητα να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.

Η προσοχή των περισσοτέρων ανθρώπων έχει τελευταία στραφεί στον αστεροειδή Άποφι που έχει μέγεθος περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικών γηπέδων και προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2036, τόσο κοντά (σε απόσταση έως 30.000 χιλιομέτρων), που θα είναι ορατός από την Ευρώπη και άλλα μέρη του πλανήτη.

http://news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ FERRARI !!! (Video)

Ένα εκπληκτικό βιντεάκι που δείχνει όλη την ιεροτελεστία... της κατασκευής του κινητήρα μιας Ferrari. 
Η Ferrari κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό βίντεο που δείχνει μέσα σε λίγα λεπτά όλη τη διαδικασία που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ο κινητήρας της 458 Italia.
 

Φυσικά στο βίντεο θα δείτε τους μηχανικούς της Ferrari να δουλεύουν κάθε κομμάτι του κινητήρα με ιδιαίτερη προσοχή και σίγουρα το όλο σκηνικό κάθε άλλο παρά εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων θυμίζει...
 
www.frapediaris.gr

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Πρόκειται για μία σπανιότατη περίπτωση εγκυμοσύνης όπως ανέφεραν και οι γιατροί που επέβλεπαν τη γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, καθώς όπως ανέφεραν δεν είναι τόσο το γεγονός ότι συνέλαβε τόσα πολλά έμβρυα, αλλά το γεγονός ότι όλα γεννήθηκαν χωρίς πρόβλημα!
Η κύηση της νεαρής γυναίκας, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς άκρως ικανοποιητική για την περίπτωση, χωρίς κάποια επιπλοκή, που θα έβαζε σε κίνδυνο τα βρέφη.

Σκύλος …σεκιούριτι !!!

Ξεχάστε τις κλειδαριές και οτιδήποτε άλλο σύστημα ασφαλείας υπάρχει, καθώς ζει και βασιλεύει το σκυλί …σεκιούριτι!

Πρόκειται για έναν σκύλο που ονομάζεται Λι Λι, ζει στην Κίνα και φυλάει σαν τα μάτια του το ποδήλατο!

Το τετράποδο με μεγάλο αίσθημα ευθύνης στέκεται φύλακας άγγελος μπροστά στο ποδήλατο και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει. 

« Κάθε φορά που παρκάρω το δίκυκλο μου, τυλίγεται γύρω από την μπροστινή ρόδα ώστε να αποτρέψει κάποιον να το κλέψει», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του συμπαθέστατου ζώου και συμπληρώνει, «είναι ένας έξυπνος σκύλος. Μιλάω μαζί του όλη την ώρα και με καταλαβαίνει πολύ καλά».

Αυτή η συνήθεια του σκύλου τον έχει κάνει διάσημο και όλοι θέλουν να τον δουν από κοντά, μάλιστα κάποιος είχε ενθουσιαστεί τόσο που ήθελε να τον αγοράσει!


πηγή - star
http://astegosdiavatis.blogspot.com 

Φουκουσίμα: ραδιενεργή μόλυνση του θαλασσινού νερού !!!

Ραδιενεργά στοιχεία από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανιχνεύθηκαν σε θαλασσινό νερό και θαλάσσιους οργανισμούς σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από την Ιαπωνία.

Τα στοιχεία ανιχνεύθηκαν στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη με σκάφος σε θαλάσσιες περιοχές πέρυσι τον Ιούνιο, υπό την αιγίδα του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου «Woods Hole».

«Μόνο και μόνο επειδή ανιχνεύσαμε ραδιενέργεια δε σημαίνει ότι είναι βλαβερή», δήλωσε ο Ken Buesseler, ερευνητής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Επιστημών των Ωκεανών στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έρευνα διεξήχθη τρείς μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή, με τη συμμετοχή Αμερικανών, Βρετανών, Γάλλων, Ισπανών και Ιαπώνων επιστημόνων.

Το ερευνητικό σκάφος KOK ακολούθησε μια διαδρομή «ζικ – ζακ», σε αποστάσεις από 600 μέχρι 30 χιλιόμετρα από τις ακτές. Στο πλαίσιο της έρευνας ελήφθησαν χιλιάδες δείγματα θαλασσινού νερού, καθώς και δείγματα από θαλάσσιους οργανισμούς, όπως πλαγκτόν και μικρά ψάρια.

Η ανάλυση έδειξε υψηλά επίπεδα ραδιενεργών στοιχείων, που θα μπορούσαν να συνδεθούν άμεσα με τη διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Μεταξύ άλλων ανιχνεύθηκαν τα ραδιενεργά στοιχεία καίσιο-137 και καίσιο-134 σε ποσότητες που ξεκινούσαν από τα 3 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο και έφταναν τα 4.000 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι υψηλότερες τιμές ραδιενεργών στοιχείων δεν ανιχνεύθηκαν σε περιοχές κοντά στη Φουκουσίμα.
econews

Σκάνδαλο με δημητριακά: Δεν είναι τόσο υγιεινά όσο τα διαφημίζουν !!!

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα δημητριακά, τα οποία δεν είναι τόσο υγιεινά όσο τα πλασάρουν, κυρίως αυτά που απευθύνονται σε παιδιά!

Σύμφωνα με νέα έρευνα είναι τόσο παχυντικά, όσο και τα σοκολατένια μπισκότα και δεν προσφέρουν τις βιταμίνες που υπόσχονται στις διαφημίσεις τους.

Η αποκάλυψη ακυρώνει αμέσως την ιδιότητα τους ως μέρος της καθημερινής διατροφής των παιδιών και έχει προκαλέσει τεράστια αγανάκτηση σε χιλιάδες γονείς στην Βρετανία, όπου έγινε γνωστό το γεγονός. 
 
Για δεκαετίες οι γονείς πίστευαν, ακόμα και στην χώρα μας, ότι τα παιδιά τους τρώνε υγιεινά, αλλά τελικά τα δημητριακά έχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 37%!!!

Οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες, που προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό και στα δόντια, αναφέρουν επιστήμονες.

Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες συνιστούν στους γονείς να αντικαταστήσουν τα corn flakes, που έχουν ζάχαρη με άγλυκα.

http://www.star.gr

Αμερικανική εταιρεία ένοχη για τη δηλητηρίαση 49 παιδιών με μόλυβδο !!!

Στις εκπομπές μολύβδου από το αμερικανικό εργοστάσιο μπαταριών Johnson Controls οφείλεται η δηλητηρίαση 49 παιδιών στην περιοχή Καντζιάο στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Σαγκάης, τρείς εταιρείες ενοχοποιούνται για ρύπανση με μόλυβδο και τουλάχιστον δυο ευθύνονται για την κατάσταση των παιδιών.

«Στο πλαίσιο έρευνας διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία Johnson Controls επέκτεινε την παραγωγή της χωρίς έγκριση», αναφέρει η έκθεση, επισημαίνοντας ότι οι εκπομπές μολύβδου ξεπερνούσαν τα ανώτατα όρια.

Άλλες δυο εταιρείες, η Shanghai Xinmingyuan Automobile Parts Co Ltd και η  Shanghai Kangshuo Waste Recycling Co Ltd διαπιστώθηκε ότι ρυπαίνουν το περιβάλλον με μόλυβδο.

Οι Αρχές έκλεισαν και τις τρείς ρυπογόνες εταιρείες.

Η δηλητηρίαση με μόλυβδο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ειδικά για τα παιδιά, που μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα ανάπτυξης καθώς και νοητική υστέρηση.
econews

«Γυάλινο ασανσέρ» θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα !!!

Ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει μέχρι το 2050 ένα «γυάλινο ασανσέρ» που θα μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία εξετάζει τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα του διαστήματος, εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μία υλική δομή είκοσι φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο θάλαμος θα κινείται χάρη σ’ αυτό το γιγάντιο καλώδιο που θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη.

Ο ανελκυστήρας θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει, έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ’ ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων.

Οι «τουρίστες του διαστήματος» θα παραμένουν σ’ αυτή την πλατφόρμα, όμως οι επιστήμονες που θα χρησιμοποιούν το ασανσέρ αυτό θα συνεχίζουν το ταξίδι ως την άκρη του καλωδίου.

Η επιχείρηση παραδέχεται πως δεν έχει καμιά εκτίμηση για το κόστος αυτού του προγράμματος, δεν έχει κατά νου κάνεναν εν δυνάμει επενδυτή ούτε κάποια ιδέα για το μέρος στη γη όπου θα μπορούσε να στερεωθεί αυτό το καλώδιο.

Η εταιρία Ομπαγιάσι είναι μια από τις σοβαρότερες της Ιαπωνίας.

 Ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή το Tokyo Sky Tree, το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας (634 μέτρα). Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Ντουμπάι και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Πηγή: kathimerini.gr

Πορτραίτο από λεκέδες καφέ !!! (video)

Υποθέτω ότι όλοι κάποια στιγμή έχετε ζήσει την απογοητευτική εμπειρία να σας χυθεί ο καφές πάνω στο τραπεζομάντιλο. 
Οι λεκέδες που θα αφήσει μπορεί για κάποιους να είναι εφιάλτης για κάποιους άλλους όμως αποτελούν πηγή έμπνευσης.
Πάρτε παράδειγμα την Hong Yi από την Μαλαισία. Δημιούργησε το πορτραίτο του αγαπημένου της τραγουδιστή χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο λεκέδες καφέ.


Για να το ολοκληρώσει χρειάστηκε περίπου 12 ώρες δουλειάς και μπόλικο καφέ. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι καθόλου άσχημο..

http://www.dinfo.gr

Άγκυρα πλοίου παραλύει το Internet σε 6 αφρικανικές χώρες !!!

Χωρίς Internet έμειναν έξι αφρικανικές χώρες εξαιτίας της ατυχούς προσγείωσης μιας τεράστιας άγκυρας πάνω σε δύο από τα τρία υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών που διέρχονταν τον Ινδικό Ωκεανό.

Την καταστροφή προκάλεσε ένα πλοίο που λίγο πριν εισέλθει στο λιμάνι της Mombasa, έριξε άγκυρα σε απαγορευμένη περιοχή. To αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει δύο υποβρύχια καλώδια που μετέφεραν Internet υψηλών ταχυτήτων σε μεγάλο τμήμα της Αφρικής, παραλύοντας το Internet σε Κένυα, Ρουάντα, Μπουρουντί, Τανζανία, Αιθιοπία και μέρος του Νοτίου Σουδάν.

Τα καλώδια αυτά συνέδεαν την ανατολική παράκτια περιοχή της Αφρικής με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και τις πληγείσες χώρες μεταξύ τους. Το εναπομείναν καλώδιο λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της περιοχής αυτής και της Ευρώπης, Ινδίας και Νότιας Αφρικής.
 
Οι βλάβες έχουν αρχίσει ήδη να αποκαθίστανται με τους κατοίκους των πραναφερθεισών χωρών να έχουν κανονικά πρόσβαση στο Διαδίκτυο αλλά με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. Εκτιμάται ότι οι επισκευές θα κρατήσουν έως και 14 ημέρες και φυσικά θα έχουν τεράστιο κόστος.

Αγνοούνται οι πέτρες από... τη Σελήνη !!!

Η NASA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πολλές από τις πέτρες που μετέφερε από τη Σελήνη στη γη η αποστολή Apollo 17, το 1972, έχουν... χαθεί.
Τι ακριβώς συνέβη; Οι πέτρες αυτές, από την τότε ηγεσία των ΗΠΑ, υπό τον Ρίτσαρντ Νίξον, έως και τις μέρες μας, έχουν δοθεί σε άλλα κράτη, ως δώρο. 

Όμως, σε πολλές περιπτώσεις καθεστώτων ή χωρών που βρίσκονται σε αναταραχή, όπως αυτή της Λιβύης επί Καντάφι ή του Αφγανιστάν, οι πέτρες είναι άγνωστο αν βρίσκονται ακόμη... στη θέση τους.
270 πέτρες από το φεγγάρι έχουν μέχρι σήμερα γίνει δώρο προς ξένα κράτη. 184 από αυτές, σύμφωνα με το BBC, έχουν κλαπεί, ή απλά αγνοούνται.

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα για την Κορώνεια !!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να φέρει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Ελλάδα για την υποβάθμιση και τη μόλυνση της λίμνης της Κορώνειας, εξαιτίας, όπως αναφέρει, «μιας σειράς επιβλαβών για το περιβάλλον δράσεων, και έλλειψης εφαρμογής του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της λίμνης».

Η Επιτροπή θεωρεί πως οι ελληνικές αρχές μολονότι ενέκριναν 21 δράσεις απαραίτητες για την αποκατάσταση της λίμνης, στα πλαίσια κατευθυντήριου σχεδίου της Νομαρχίας και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση των μέτρων αυτών με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, εξακολουθούν να μην έχουν θέσει σε ισχύ, κατά τρόπο ουσιαστικό, το σχετικό νομικό πλαίσιο.


Ειδικότερα παραμένει το πρόβλημα της υποβάθμισης της λίμνης και έχει καθυστερήσει η υλοποίηση ορισμένων από τις 21 δράσεις, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την χρηματοδότηση από την ΕΕ. 
Η Επιτροπή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφανθεί ότι η Ελλάδα παρέβη την κοινοτική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος, «μη λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν οι δράσεις που σχετίζονται με το κλείσιμο των παράνομων γεωτρήσεων, την άρδευση, την απόρριψη των αποβλήτων της βιομηχανικής παραγωγής και το Σχέδιο Διαχείρισης και ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης του Εθνικού Πάρκου των λιμνών Κορώνειας- Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.

Η Επιτροπή ζητά τέλος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφανθεί ότι η Ελλάδα παρέβη την οδηγία 91/271/ΕΟΚ, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, επειδή δεν έχει ολοκληρώσει το δίκτυο αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων για τον οικισμό του Λαγκαδά.

Madonna - "Girl Gone Wild" !!! (Νέο Τραγούδι)

Νέος ιός της γρίπης βρέθηκε στις νυχτερίδες !!!


Ένα νέο στέλεχος του ιού της γρίπης Α ανακαλύφθηκε στις νυχτερίδες, γεγονός που δείχνει για πρώτη φορά ότι, εκτός από τα πουλιά και οι νυχτερίδες μπορούν να είναι φορείς του ιού.
 
Ευτυχώς δεν φαίνεται αυτό να αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους -προς το παρόν τουλάχιστον- σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής τον Ρούμπεν Ντόνις του τμήματος μοριακής βιολογίας κι εμβολίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Nature", διευκρίνισαν ότι «είναι η πρώτη φορά που ο ιός της γρίπης εντοπίζεται στις νυχτερίδες, όμως με την παρούσα μορφή του, ο ιός αυτός δεν συνιστά απειλή για την ανθρώπινη υγεία».
Ο νέος ιός της γρίπης Α, με την ονομασία Η17, εντοπίστηκε σ’ ένα δείγμα τριών σε σύνολο 316 μικρών νυχτερίδων που πιάστηκαν στη Γουατεμάλα. Αυτό το είδος νυχτερίδας δεν δαγκώνει τους ανθρώπους, αλλά τρέφεται με φρούτα, ενώ ενδημεί στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Προηγούμενες πανδημίες γρίπης, όπως αυτή του στελέχους Η1Ν1 το 2009, που πήρε την ονομασία «γρίπη των χοίρων», έχουν προέλθει από ζώα και κάποια στιγμή τα σχετικά στελέχη του ιού μεταλλάσσονται, αποκτώντας τελικά τη δυνατότητα να μολύνουν και τους ανθρώπους.

Όπως δήλωσε ο Ντόνις σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο για τους ανθρώπους, «δεν μπορούμε να πούμε μην ανησυχείτε, ούτε ότι ο ιός δεν είναι επικίνδυνος, απλώς ακόμα δεν ξέρουμε». «Ευτυχώς, τ’ αρχικά εργαστηριακά τεστ δείχνουν ότι ο νέος ιός χρειάζεται να υποστεί σημαντικές αλλαγές για να μπορέσει να μολύνει και να εξαπλωθεί εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. 
Ένα άλλο ζώο, όπως χοίρος, άλογο ή σκύλος, θα πρέπει να μολυνθεί πρώτα τόσο με τον ιό της νυχτερίδας, όσο και με τους ιούς της ανθρώπινης γρίπης, ώστε να υπάρξει η αναγκαία γενετική μετάλλαξη», προσέθεσε.

Προς το παρόν, δεν είναι καν σίγουρο ότι ο νέος ιός προκαλεί ασθένεια στις νυχτερίδες, ούτε είναι ακόμα ξεκάθαρο με ποιο τρόπο μεταδίδεται μεταξύ τους. Στο παρελθόν, οι νυχτερίδες έχουν βρεθεί να είναι φορείς ιών άλλων ασθενειών που πλήττουν επίσης τα ζώα και τους ανθρώπους, όπως το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας (SARS), η λύσσα και ο αιμορραγικός ιός Μάρμπουργκ.


Οι μεγάλοι τοπικοί πληθυσμοί νυχτερίδων, η παγκόσμια εξάπλωσή τους και η δυνατότητά τους να διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις σε μεγάλες ομάδες, διευκολύνουν την απόκτηση και εξάπλωση διαφόρων ιών. Υπάρχουν τουλάχιστον 1.200 γνωστά είδη νυχτερίδων παγκοσμίως και αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα θηλαστικών στον πλανήτη μας.


Ο Ντόνις και οι συνεργάτες του, ήδη κάνουν ελέγχους σε νυχτερίδες στην Αμερική, την Αφρική και την Ασία για να δουν σε ποιο βαθμό έχει εξαπλωθεί ο νέος τύπος ιού και να εκτιμήσουν κατά πόσο αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τους ανθρώπους, αν και θεωρούν μάλλον απίθανη την πιθανότητα κάποιας πανδημίας στο εγγύς μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.briefingnews.gr

Το κυνήγι της «τρελής» αγελάδας !!!

Γυαλιά καρφιά τα έκανε μια αγελάδα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όταν για άγνωστο λόγω ξέφυγε από το αφεντικό της και έκανε βόλτες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Όσο και αν προσπάθησαν να την εγκλωβίσουν οι δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά της αυτή δεν έλεγε να μαζευτεί.

Μάλιστα φημολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και λάσα για να τη σταματήσουν αλλά αυτή έβρισκε τον τρόπο να ξεφύγει.
Τελικά κατέληξε σε ένα μαγαζί που πουλάει οπτικά και αφού κατέστρεψε τη βιτρίνα και ποδοπάτησε μερικές δεκάδες γυαλιά την σταμάτησαν.

cow in a store in Baku από stefanelonikitelo
lookit.gr

Σύντομα ανέκδοτα για τον Τσακ Νορις (Chuck Norris) 4 !!!

1.  Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που έλιωσε τον… Άρειο Πάγο. 

2.  Ο Τσακ Νόρις δεν φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι. 

3.  Ο Chuck Norris έχει κάνει μασάζ στη μέση του δρόμου. 

4.  O Chuck Norris λέει "το νού σου ε !!!!"...
    Και το ε επαγρυπνεί.... 


5.  Ο Τσακ Νόρις έχει πιεί ίντερνετ καφέ.  

6. Όταν ο Τσακ Νόρις κοιτάζει τα πορτοκάλια, αυτά γίνονται χυμός. 

7.  Ο Τσάκ Νόρις δεν διαβάζει ποτέ βιβλία. Τα κοιτά επίμονα μέχρι να τους αποσπάσει τις πληροφορίες που θέλει…. 

8.  Αρχιμήδης: "Εύρηκα!" -Τσακ Νόρις: "Άργησες!" 


περισσότερα:εδώ

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Ένα δυναμικό κάρφωμα !!! (video)

Όλοι εκτιμούν ένα δυναμικό κάρφωμα. 

Όταν συνοδεύεται και με σπάσιμο μπασκέτας, οι φίλαθλοι τρελαίνονται.
Αν σ’ αυτό προσθέσεις και το ότι ο «καταστροφέας» είναι μαθητής λυκείου, όπως συμβαίνει με τον Devin Thomas, μαθητή στο Centraul Dauphin High School των ΗΠΑ, τότε μιλάμε για παγκόσμιας εμβέλειας χαϊλάιτ.
http://lookit.gr

Άνθρωπος με πράσινο ιδρώτα !!!

Βρέθηκε άνθρωπος στην Κίνα ο οποίος έχει πράσινο ιδρώτα.

 

Γιατροί, στην Κίνα, παραδέχονται πως έχουν προβληματιστεί ιδιαιτέρως με την περίπτωση ενός άντρα που ο ιδρώτας του έχει πράσινο χρώμα!

Ο κύριος Cheng Shunguo, από την πόλη Wuhan, δηλώνει πως ο ιδρώτας του «πήρε» πράσινο χρώμα περίπου
στα μέσα Νοέμβριου.
 

«Παρατήρησα πως τα εσώρουχα μου και τα σεντόνια του κρεβατιού είχαν γίνει πράσινα, ακόμα και το νερό μέσα στο ντους ήταν πράσινο,» είπε ο 52-χρονος άντρας.
 

Ο εν λόγω άντρας δήλωσε πως δεν αισθάνεται κάτι ιδιαίτερο αλλά επισκέφθηκε το νοσοκομείο για να εκτιμήσουν οι ειδικοί τον παράξενο ιδρώτα!
 

Οι γιατροί καθάρισαν τις μασχάλες του αλλά σε δέκα λεπτά ο ιδρώτας του έκανε πράσινο το πανάκι που του είχαν τοποθετήσει εκεί!
 

Τον υπέβαλαν σε διάφορες αιματολογικές εξετάσεις αλλά όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.  
«Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε την αιτία αλλά θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε,» παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου

πηγή:tsekouratoi.gr
http://www.e-magazino.gr

Ανέκδοτο !!!

Γίνεται ένα φεμινιστικό συνέδριο. 

Πρώτη παίρνει τον λόγο μια Γερμανίδα :

- Εγώ, γυρίζω στο σπίτι και λέω στον Χανς : Χανς, από σήμερα τέρμα αυτά που ήξερες!!
 
Από σήμερα, θα μαγειρεύεις εσύ! Εγώ θα αράζω στον καναπέ να πίνω τον καφέ μου!
 
Την πρώτη μέρα κορίτσια, δεν είδα τίποτα! Την δεύτερη τίποτα.
 
Από την τρίτη μέρα άρχισα να βλέπω καμιά σαλάτα, κανένα τυρί και μετά από καιρό ο Χανς είχε υποταχτεί!

Χειροκροτήματα, χαμός από το κοινό. 

Δεύτερη παίρνει τον λόγο μια Γαλλίδα :
 
- Μια μέρα που γύρισε ο Ρενέ από την δουλειά του, του λέω : Ρενέ..., τέρμα αυτά που ήξερες!!
Από σήμερα θα ξεσκονίζεις εσύ και εγώ θα πηγαίνω για ψώνια με τις φίλες μου!
 
Την πρώτη μέρα δεν είδα τίποτα! Την δεύτερη μέρα, κορίτσια, δεν είδα τίποτα.
 

Από την τρίτη μέρα, έκανε λίγο την τηλεόραση, λίγο σκούπα. Μετά από λίγες μέρες ο Ρενέ υπηρέτης μου!!

Χειροκροτήματα, φασαρία, επευφημίες για την Γαλλίδα. 

Τρίτη παίρνει τον λόγο μια Ελληνίδα :

- Εγώ περίμενα στο σπίτι και μόλις γυρίζει ο Μήτσος από το καφενείο του λέω :
 
Από σήμερα τέρμα αυτά που ήξερες! Δεν είμαι η δούλα σου! Θα κάνεις ΕΣΥ όλες τις δουλειέςτου σπιτιού, θα μαγειρεύεις, θα πηγαίνεις τα παιδιά στα φροντιστήρια κτλ. !!!
 
Την πρώτη μέρα δεν είδα τίποτα. Την δεύτερη μέρα δεν είδα τίποτα.
 

Από την τρίτη μέρα άρχισα να βλέπω λίγο από το δεξί μάτι!

«Τιτανομαχίες» στην Αφρική !!! (video)

«Τιτανομαχίες» θυμίζουν οι συγκρούσεις ελεφάντων στην Αφρική για την προστασία των θηλυκών της αγέλης τους.
Τα γιγάντια ζώα επιστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους και μάχονται με τις προβοσκίδες και τα κεφάλια τους μέχρι τελικής πτώσης.
Τις εκπληκτικές φωτογραφίες τράβηξε ο Βέλγος φωτογράφος Charles Vanpraet στο Εθνικό Πάρκο «Amboseli» στην Κένυα.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η τρέλα πάει στα βουνά !!! (Video)

Μεσαιωνικό μενταγιόν στην κοιλιά μωρού καρχαρία

Μεσαιωνικό μενταγιόν που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μ.Χ βρέθηκε στο στομάχι ενός μωρού καρχαρία στη Μαλαισία. 

Το μενταγιόν έχει χαραγμένο το προφίλ μιας γυναίκας από τη μία πλευρά και έναν σταυρό με την επιγραφή ΑΝΤΟΝΙΙ στην άλλη.

Το μενταγιόν βρήκε μια νοικοκυρά ενώ καθάριζε το ψάρι πριν το ρίξει στην κατσαρόλα. Εκτιμάται ότι το μενταγιόν έφεραν για προστασία Πορτογάλοι στρατιώτες που αποίκισαν τη Μαλαισία το 1511.

 Η νοικοκυρά αποφάσισε να μην μαγειρέψει το μωρό καρχαρία διότι πίστεψε ότι το μενταγιόν έχει θρησκευτική σημασία. 

 Ιστορικοί πιστεύουν πως η γυναίκα στο μενταγιόν είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ της Πορτογαλίας, σύζυγος του Βασιλιά Διονυσίου του 1ου, που βασίλευσε από το 1271 ως το 1325.

Καλλιέργεια ροδιάς !!!

Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο πασίγνωστος στιχουργός Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτήν. Η ροδιά καλλιεργείται καλύτερα στο υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένο, ξηρό, και θερμό καλοκαίρι και αντέχει τα κρύα, όχι όμως και τα πολύ έντονα κάτω των -10 βαθμών Κελσίου. Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα περισσότερα είδη εδαφών.

Το ρόδι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το εκχύλισμα του ροδιού έχει αποδειχθεί από μελέτες πως έχει θετική δραστηριότητα κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ η κατανάλωση χυμού ροδιού από τις εγκύους γυναίκες έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν λιγότερο τα μωρά από εγκεφαλικές κακώσεις. 

Οι σπόροι του επίσης είναι πάρα πολύ ωφέλιμοι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αντιπυρετικό. Ενισχύουν και διώχνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό και φημολογείται πως εξοντώνουν τα μικρόβια από τη κύστη, το αίμα, και τα νεφρά. Το αφέψημα από τα άνθη της ροδιάς, συμβάλλει στην ενίσχυση των ούλων εφόσον γίνει γαργάρα και απαλύνει από τον πονόλαιμο. Από την άλλη εφόσον αναμειχθεί ο χυμός του ροδιού μαζί με ελαιόλαδο, επιταχύνει το σβήσιμο των κηλίδων και θεωρείται και πολύ καλό αντιρυτιδικό. 
Καλλιέργεια ροδιάς – έσοδα – έξοδα
Με τα καθαρά κέρδη ανά στρέμμα να ξεπερνάνε τα 1000 ευρώ, η καλλιέργεια της ροδιάς βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. H ροδιά ως φυτεία έχει διάρκεια παραγωγικής ζωής τα 27 με 28 έτη περίπου. Οι αποδόσεις υπολογίζονται περίπου στα 45 κιλά ανά δέντρο και στα 2700 με 2800 κιλά περίπου ανά στρέμμα. 

Το κόστος εγκατάστασης ενός στρέμματος καλλιεργούμενης ροδιάς υπολογίζεται πλέον σε τιμές άνω των 500 ευρώ, ενώ το καθαρό εισόδημα είναι γύρω στα 1100 ευρώ ανά στρέμμα. Η ροδιά μπορεί να βγάλει καρπούς γύρω στα 3.5 χρόνια μετά τη φύτευσή της, ενώ καρποφορεί ολοκληρωμένα γύρω στα 7.5 χρόνια μετά τη φύτευσή της. 

Κατά την ολοκληρωμένη παραγωγή της δίνει κοντά στους 3 τόνους ανά στρέμμα ή και παραπάνω ποσότητα ροδιού στην αγορά. Οι καρποί της ροδιάς ωριμάζουν από τις αρχές μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου ανάλογα με τη ποικιλία, και την ίδια εποχή γίνεται και η συγκομιδή με τη προϋπόθεση ότι  τα δέντρα ηλικιακά θα είναι γύρω στα 3.5 έτη. Ένα φυτό ροδιάς πλήρως ανεπτυγμένο παράγει περίπου 100  καρπούς που προορίζονται για την αγορά, και αυτοί οι καρποί ωριμάζουν μέσα σε περίπου 60 μέρες. 
Η καλλιέργεια της ροδιάς στην Ελλάδα
Στη Ροδόπη, υπάρχουν 27 καλλιεργητές ροδιάς και η καλλιεργούμενη έκταση φθάνει τα 600 στρέμματα δίνοντας περίπου 2 τόνους ανά στρέμμα. Στο νομό Κιλκίς, υπάρχουν 150 καλλιεργητές ροδιάς και η καλλιεργούμενη έκταση φτάνει τα 2000 στρέμματα, ενώ στην Πέλλα καλλιεργούνται περίπου 1200 στρέμματα από 50 καλλιεργητές. 

Στο νομό Δράμας υπάρχουν σήμερα 500 καλλιεργητές οι οποίοι διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον αριθμό καλλιεργητών πριν ένα έτος, η καλλιεργούμενη έκταση φτάνει τα 7000 στρέμματα, δίνοντας περίπου 200 κιλά ανά στρέμμα και το παραγόμενο προϊόν της περιοχής το εκμεταλλεύεται ολοκληρωτικά μία Αυστριακή εταιρεία που το δίνει στα φαρμακεία.

Από έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις ροδιάς στην Ελλάδα υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 20.000 στρέμματα. Το 1994 τα καλλιεργούμενα στρέμματα ήταν μόλις 500, το 2005 ανέβηκαν σε αριθμό  περίπου 1000 και το 2007 σε 4000. 


Παρόλα αυτά η καλλιέργεια ροδιού στην Ελλάδα είναι πραγματικά ελάχιστη σε σύγκριση με τα παγκόσμια επίπεδα αφού το σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής ξεπερνάει τους 2.000.000 τόνους, με την Ινδία να βρίσκεται στη 1η θέση με 1.200.000 τόνους, στη 2η θέση το Ιράν με 650.000 τόνους, και στη 3η θέση οι ΗΠΑ με 100.000 τόνους, βάσει αναφορών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ). 

Δυστυχώς η Ελληνική παραγωγή δίνει ακόμη γύρω στους 400 τόνους ροδιού, όμως επειδή χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της γύρω στους 1200 τόνους, γι’ αυτό το λόγω κάθε χρόνο η Ελλάδα εισάγει 800 και παραπάνω τόνους ροδιού από ξένες χώρες.
www.ecotimes.gr

Πωλείται χωριό στη Γαλλία !!! (Video)

Ένα ολόκληρο χωριό στη Γαλλία, με δεκαεννέα κτήρια, πισίνα, στάβλους και γήπεδα τένις πωλείται προς…περίπου 330.000 ευρώ!

Πρόκειται για το χωριό Courbefy στην περιοχή Limousin στην κεντρική Γαλλία και η πώλησή του αποδίδεται στην αποτυχία της οικονομίας και τη διάλυση των αγροτικών κοινοτήτων.
Προσφορές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή για το χωριό, το οποίο απέχει τριάντα μίλια από τη Λιμόζ που συνδέεται οδικώς και σιδηροδρομικώς με το Παρίσι.
Ένα ολόκληρο χωριό στη Γαλλία, με δεκαεννέα κτήρια, πισίνα, στάβλους και γήπεδα τένις πωλείται προς…περίπου 330.000 ευρώ!

Πρόκειται για το χωριό Courbefy στην περιοχή Limousin στην κεντρική Γαλλία και η πώλησή του αποδίδεται στην αποτυχία της οικονομίας και τη διάλυση των αγροτικών κοινοτήτων.
Προσφορές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή για το χωριό, το οποίο απέχει τριάντα μίλια από τη Λιμόζ που συνδέεται οδικώς και σιδηροδρομικώς με το Παρίσι.
Το Courbefy έχει και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν κοντά ερείπια κάστρου του 13ου αιώνα καθώς κι ενός αρχαίου ναού.
Πολλοί από τους κατοίκους άρχισαν να εγκαταλείπουν το χωριό τη δεκαετία του ’70 αναζητώντας δουλειά στη βιομηχανία.
Τη δεκαετία του ’90 έγινε μία προσπάθεια το χωριό να μετατραπεί σε θέρετρο διακοπών με ξενοδοχεία κι εστιατόρια, αλλά το δαπανηρό σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Το χωριό βγήκε στο… σφυρί από τις αρχές της Λιμόζ αλλά… δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...