ΔΕΗ: όποιος δεν θέλει δεν θα πληρώνει το “χαράτσι” για τα ακίνητα !!!

Στη διακριτική ευχέρεια των καταναλωτών άφησε η ΔΕΗ την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, κατόπιν της απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την επιβάρυνση.

Με άλλα λόγια, το “χαράτσι” της ΔΕΗ θα πληρώνει όποιος θέλει, την ώρα που η Επιχείρηση αναμένει οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για το αν θα συνεχίζει να χρεώνει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων στους λογαριασμούς που εκδίδει.

Μέχρι στιγμής έχει τιμολογηθεί η δεύτερη δόση, ενώ αναμένονται οι λογαριασμοί με την τρίτη.
Υπενθυμίζεται πως και πριν από τη δικαστική απόφαση οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

—Η απόφαση του Πρωτοδικείου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την επιβολή και είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό τόσο το χαράτσι, όσο και τον τρόπο υπολογισμού του, καθώς και την απειλούμενη διακοπή της παροχής ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.

Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και υποχρεώνει τη ΔΕΗ να δέχεται την πληρωμή μόνον του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας το ποσό του ΕΕΤΗΔΕ, καθώς και να μην υπολογίζει, ούτε να ενσωματώνει στους λογαριασμούς ρεύματος την επιφάνεια του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου και του ποσού του τέλους.

econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)