Η παράξενη «Ορχήστρα των Κυμάτων» !!! (video)

Ο Dr Alexis Kirke γίνεται ο ίδιος μια «ανθρώπινη μπαγκέτα» και διευθύνει με δεξιοτεχνικό τρόπο την περίφημη «Ορχήστρα των Κυμάτων», δημιουργώντας κύματα μέσα στην πισίνα του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν μουσική!

Ο καθηγητής καλύπτεται με αισθητήρες κίνησης που δημιουργούν μεγάλα ή μικρότερα κύματα στο νερό και στέλνει στη συνέχεια τους ήχους που παράγονται από τις αναταράξεις σε ένα ηλεκτρονικό συνθεσάιζερ, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί την πρωτότυπη ορχήστρα.

Η μουσική, που μοιάζει αμυδρά με το τραγούδι των φαλαινών, αλλάζει τόνο ανάλογα με την κίνηση των χεριών του «μαέστρου» που καθοδηγούν τα κύματα αλλά και ένταση, χαϊδεύοντας τη μια στιγμή απαλά τα αυτιά των θεατών και την άλλη προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις!

«Οι περισσότεροι από τους θεατές με ρωτούσαν εάν θα μπορούσαν να αγοράσουν τη μουσική αυτή, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι παρακολούθησαν την ίδια παρουσίαση δύο και τρεις φορές. Η μουσική της ορχήστρας είναι απλώς μαγική…», λέει ο μαέστρος, και δεν έχει άδικο όπως θα ακούσετε στο ακόλουθο βίντεο…

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)