Φωτοβολταϊκά στη Σαχάρα: πέντε χώρες προωθούν το Desertec το 2013 !!!

Πέντε χώρες επιδιώξουν την προώθηση του σχεδίου Desertec το οποίο προβλέπει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου-μαμούθ στην έρημο Σαχάρα την ίδια ώρα που η RWE σχεδιάζει την υλοποίηση αιολικού και φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαρόκο.

Ειδικότερα, οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μαρόκου έχουν καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για το Desertec, το οποία προβλέπει φωτοβολταϊκά στην έρημο προϋπολογισμού 600 εκατ. Ευρώ και εισαγωγή της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutschen Zeitung, μέσα στο μήνα αναμένεται να υπογραφεί επιστολή πρόθεσης συμμετοχής στο έργο, ενώ από το 2013 ενδέχεται να προσχωρήσουν στο έργο και άλλες κυβερνήσεις.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των γερμανικών εταιρειών Siemens και Bosch ότι αποχωρούν από το έργο.

Το Desertec χαίρει της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπει τη δημιουργία των πρώτων φωτοβολταϊκών αλλά και αιολικών σταθμών από το 2014 έως το 2016.

Παράλληλα, κονσόρτιουμ εταιρειών με επικεφαλής την RWE σχεδιάζει την κατασκευή φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων ισχύος 50 Μεγαβάτ στο Μαρόκο την ίδια περίοδο, τα οποία θα αποτελέσουν έναν από τους πυλώνες του Desertec.

Μέχρι στιγμής στο Desertec, το οποίο θεωρείτο ανταγωνιστικό του “δικού” μας Προγράμματος “Ήλιος”, συμμετέχουν πάνω από 50 εταιρείες και οργανισμοί.

econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)