Ν. Κορέα: Ρωγμές σε σήραγγες πυρηνικού εργοστασίου !!!

Συναγερμός σήμανε στις ρυθμιστικές Αρχές πυρηνικής ενέργειας στη Ν. Κορέα ύστερα από την πληροφορία ότι ανακαλύφθηκαν μικροσκοπικές ρωγμές σε σήραγγες που οδηγούν στις ράβδους ελέγχου (control rods) αντιδραστήρα ενός υπό συντήρηση πυρηνικού εργοστασίου.

Η ανακάλυψη των ρωγμών έγινε μετά από απόφαση της διαχειρίστριας εταιρείας του εργοστασίου «Shingori 1» να προχωρήσει στο κλείσιμο δύο αντιδραστήρων, προκειμένου να αντικατασταθούν εξαρτήματα που είχαν αποκτηθεί με... πλαστά πιστοποιητικά.

Η συγκεκριμένη πυρηνική εγκατάσταση βρίσκεται στη βιομηχανική πόλη και τεράστιο εμπορικό λιμάνι Μπουσάν, περίπου 450 χλμ. από την πρωτεύουσα Σεούλ. 

Οι ράβδοι ελέγχου τοποθετούνται ανάμεσα στις ράβδους πυρηνικού καυσίμου (fuel rods) και μαζί με τη στάθμη του νερού που γεμίζει τη δεξαμενή στο κέντρο του αντιδραστήρα ρυθμίζουν το πόσο γρήγορα πραγματοποιείται η σχάση του υλικού για την παραγωγή ενέργειας. «Έξι σήραγγες έχουν υποστεί ρωγμές. 

Η λειτουργία του αντιδραστήρα έχει διακοπεί από τις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να γίνει συντήρηση. Τώρα πλέον η διαδικασία έχει παραταθεί κατά 47 ημέρες ώστε να επισκευαστούν και οι ρωγμές», εξήγησε εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Πυρηνική Ασφάλεια της Ν. Κορέας.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων γεγονότων που έχουν εντείνει τον προβληματισμό της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση των πυρηνικών εργοστασίων στη Ν. Κορέα. 


Τον Μάρτιο του 2012 η εν λόγω επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι πυρηνική εγκατάσταση στα περίχωρα της ίδιας πόλης είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου... 12 λεπτά χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια διαρροή ραδιενέργειας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 
http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)