Υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών !!!

Σε περίπτωση που διεξαγόταν σήμερα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί θα ψήφιζαν μαζικά υπέρ της αποχώρησης της χώρας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov. 

Αν είχαν τη δυνατότητα να αποφασίσουν, το 49% των Βρετανών δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, ενώ το 28% υπέρ της παραμονής της. Το 17% δηλώνει αναποφάσιστο.

Μια ανάλογη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γερμανία την ίδια χρονική περίοδο και από το ίδιο ινστιτούτο αποκάλυψε μια εντελώς διαφορετική τάση. Το 57% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το 25% επιθυμεί την
αποχώρησή της και το 9% εμφανίζεται αναποφάσιστο. 


Στη Γαλλία, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, το 32% να αποχωρήσει και το 10% είναι αναποφάσιστο.

Πάντως η πλειοψηφία των κατοίκων και των τριών χωρών —το 65% των Γάλλων, το 65% των Βρετανών και το 54% των Γερμανών— εμφανίζεται απαισιόδοξο για την ευρωπαϊκή προοπτική.

«Η ασυμφωνία που εμφανίζεται στις απόψεις των Βρετανών και των Γερμανών σε σχέση με την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ υπογραμμίζει το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που πρέπει να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στο θέμα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού», στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου στις Βρυξέλλες στις 23-24 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Τζο Τουάιμαν,διευθυντής πολιτικών και κοινωνικών ερευνών του ινστιτούτου YouGov. 


http://www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)