Σήμερα η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα !!!

Μετωπική κυβέρνησης – διαδηλωτών για τα... μάτια της Μέρκελ !!!

Μία πολύ δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη για τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα, έχει γίνει αφορμή για πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας αλλά και για προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε αρκετά σημεία της πόλης.

Όπως αναμένεται οι διαδηλωτές αυτήν την φορά δεν θα εκφράσουν την αντίθεσή τους μόνο στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά θα προσπαθήσουν να δείξουν στην Άνγκελα Μέρκελ πως δεν είναι «καλοδεχούμενη» στην Αθήνα.

Πολλοί δρόμοι μπορεί να είναι κλειστοί ωστόσο οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν κανονικά καθώς μπροστά από το Σύνταγμα δεν υπάρχει απαγόρευση συναθροίσεων.

Η Αστυνομία θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποτρέψει την καλλιέργεια έντασης καθώς θέλει να αποφύγει την επανάληψη σκηνών του παρελθόντος, όπου το Κέντρο μετατράπηκε πραγματικά σε πεδίο μάχης.

Ωστόσο πιθανό είναι όπως είδαμε και σε άλλες συγκεντρώσεις, να υπάρξουν διαδηλωτές οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν τις γραμμές της Αστυνομίας και ίσως και να συγκρουστούν μαζί της.
Φρούριο η Αθήνα – Σε κατάσταση συναγερμού η ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει σχεδιάσει η Αστυνομία είναι πρωτοφανή και για αυτά αναμένεται να κινητοποιηθούν περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί.
Από τους δρόμους που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή της Άνγκελα Μέρκελ όχι απλώς δεν θα κινούνται άλλα οχήματα, αλλά θα έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση. Κατά μήκος των δρόμων θα υπάρχουν αστυνομικοί σε καίρια σημεία, ενώ τρία ελικόπτερα θα ελέγχουν την πομπή από αέρος.

Αναλυτικά στην Αθήνα θα είναι 10.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
  • 7.000 αστυνομικοί
  • 22 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και 10 από την επαρχία
  • 1.000 άνδρες των ΕΚΑΜ και ελεύθεροι σκοπευτές
  • Τρία ειδικά πυροσβεστικά οχήματα της αστυνομίας
  • Τρία ελικόπτερα
  • Πέντε υδροφόρες
Από νωρίς θα έχει στηθεί έξω από τη Βουλή ο γνωστός φράχτης, αλλά και τα κιγκλιδώματα που τοποθετούνται στις διαδηλώσεις, ενώ τις πρώτες τους βόλτες στην Αθήνα θα κάνουν και οι υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν – Πού απαγορεύονται οι διαδηλώσεις
Η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση της τάξης επικαλούμενη το άρθρο 11 του Συντάγματος αποφάσισε να απαγορευτούν όλες οι πορείες και συγκεντρώσεις την Τρίτη σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, και λόγω του ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος, αποφασίστηκε η πλήρης απαγόρευση των πορειών στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκεκριμένους δρόμους.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης από τις 9 το πρωί της Τρίτης ως τις 10 το βράδυ.

Το έργο της Αστυνομίας αναμένεται να είναι δύσκολο καθώς καλείται να φυλάξει μία τεράστια έκταση την οποία θα έχει μετατρέψει σε «νεκρή ζώνη», αλλά και να τηρήσει την τάξη στα πέριξ του Συντάγματος όπου οι συγκεντρώσεις δεν έχουν απαγορευτεί.

Δείτε εδώ τον χάρτη.
περισσότερα:http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)