Κωνικά φωτοβολταϊκά: 20 φορές μεγαλύτερη απόδοση σε μικρότερη επιφάνεια !!! (Video)

Αν σε κάτι μοιάζουν μεταξύ τους τα διάφορα σχέδια φωτοβολταϊκών πάνελ που κυκλοφορούν στο εμπόριο αυτό είναι το επίπεδο σχήμα τους.

Παρότι οι ιχνηλάτες -αλλά και πιο εναλλακτικές τεχνολογίες- επιτρέπουν στα φωτοβολταϊκά να ακολουθούν τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, το συμβατικό σχέδιο θέτει όρια στην απόδοση μετατροπής του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια.

Τα κωνικά φωτοβολταϊκά Spin Cells της V3 Solar στοχεύουν σε αύξηση -αν όχι εκτόξευση- της απόδοσης κατά 20 φορές σε σύγκριση με τα στατικά επίπεδα, συστήματα της ίδιας επιφάνειας.
Το V3 Spin Cell βρίσκεται στη φάση της τελειοποίησης σε συνεργασία με την ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού Nectar Design προτού κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Η εταιρεία φιλοδοξεί ότι το προϊόν της θα αλλάξει την εικόνα του κλάδου. Στα συμβατικά στοιχεία, υπό συνθήκες ηλιακής συγκέντρωσης 20x η θερμοκρασία φτάνει τους 126 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα τα μεταλλικά στοιχεία συγκόλλησης να λιώνουν εντός δέκα δευτερολέπτων. Υπό τις ίδιες συνθήκες συγκέντρωσης, η θερμοκρασία του Spin Cell δεν ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι κώνοι διαμέτρου ενός μέτρου φιλοξενούν ένα στρώμα εκατοντάδων τριγωνικών φωτοβολταϊκών κυψελών τοποθετημένων σε γωνία 56 μοιρών, τα οποία είναι εγκιβωτισμένα “σε έναν ερμητικά κλειστό κάτοπτρο που συγκεντρώνει την ηλιακή ακτινοβολία”.

Ο φωτοβολταϊκός κώνος περιστρέφεται εκμεταλλευόμενος μικρή ποσότητα της ενέργειας που παράγει. Η ενέργεια τροφοδοτεί και ένα σύστημα μαγνητικής αιώρησης (Maglev) το οποίο περιορίζει το θόρυβο από την κίνηση των κώνων, αλλά και τις ανάγκες συντήρησης.

Η V3 Solar αναπτύσσει μια “πολική” συστοιχία κωνικών φωτοβολταϊκών. Με αυτή τη διάταξη, δέκα Spin Cells ισχύος 10KWp μπορούν να τοποθετηθούν σε επιφάνεια μικρότερη του ενός τετραγωνικού μέτρου.

Σε αυτή την επιφάνεια των 0,90 τετρ. μέτρων, τα κωνικά φωτοβολταϊκά είναι τοποθετημένα με τρόπο ώστε το ένα να μη σκιάζει το άλλο.
Στόχος της V3 είναι να περιορίσει δραματικά το φυσικό αποτύπωμα των φωτοβολταϊκών αλλά και να καταστήσει την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας ευκολότερη και οικονομικά πιο βιώσιμη για όλους.
www.econews.gr


Σχόλια

Ο χρήστης Φωτουλα είπε…
Πολύ ευχάριστα τα νέα για τον κόσμο των φωτοβολταϊκών. Να δούμε σε τι τιμή θα έρθουν αυτά τα φωτοβολταικά συστήματα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θα έχουν την ιδια απόδοση με τα κλασικά πανελ?


φωτοβολταικα
Ο χρήστης Unknown είπε…
η αποδόσεις πως πάνε;
βαπτιστικα τιμες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)