Τους συνέλαβαν γιατί φωτογράφιζαν στρατόπεδα για videogame !!!

Όταν τα ελληνικά στρατόπεδα στα σύνορα γίνονται videogame προσομοίωσης τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα!

Την περασμένη Κυριακή στη Λήμνο συνελήφθησαν δύο στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας του ηλεκτρονικού στρατιωτικού videogame προσομοίωσης ARMA3, Bohemia Interactive, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του στην αγορά.

Οι δύο άντρες, 28 και 33 ετών φωτογράφιζαν στρατόπεδα της Λήμνου στα πλαίσια του video game ArmA 3, κάτι που τελικά διαψεύδεται από την Bohemia Interactive. Την είδηση επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία, μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στο επίσημο forum της.  

Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού που παρουσίασε η εταιρεία Bohemia Interactive στα μέσα του περασμένου Απρίλη, η Λήμνος και ο Αη Στράτης («Stratis» όπως αποκαλείται στο παιχνίδι) μετατρέπονται σε εικονικά πεδία μάχης μεταξύ νατοϊκών και ιρανικών δυνάμεων.

 «Ο 'Stratis' έχει ακριβώς το περιβάλλον που θέλαμε» δήλωνε το περασμένο Απρίλιο ο ένας εκ των δημιουργών του παιχνιδιού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων. 

«Είμαι βέβαιος πως οι παίκτες θα αγαπήσουν το τοπίο: τα στρατόπεδα, η αεροπορική βάση, η τοποθεσία του ραντάρ, οι ρομαντικοί όρμοι - και να μην ξεχνάμε τα ναυάγια, τα υποβρύχια και τα διάσπαρτους υφάλους», ανέφερε, προτρέποντας τους παίκτες να προτιμήσουν το ARMA3 για να ζήσουν μοναδικές στιγμές, «πολεμώντας στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Λήμνου».  

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται η φωτογράφηση στρατιωτικών περιοχών. 

Κατά τον έλεγχο που έγινε στην βιντεοκάμερα και στη φωτογραφική μηχανή που είχαν μαζί τους, βρέθηκαν πλάνα και φωτογραφίες από στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Με το συγκεκριμένο υλικό θα εμπλουτιζόταν το παιχνίδι και από εικονική παρουσίαση των περιοχών του νησιού θα παρουσιάζονταν όλα τα επίμαχα σημεία στις πραγματικές τους διαστάσεις.

http://thrakistime.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)