Η Σρι Λάνκα έβαλε αγγελία για δήμιο !!!

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα βρίσκεται σε αναζήτηση δήμιων.

Η θανατική ποινή στο νησί που βρίσκεται στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, έχει "παγώσει" από το 1976. Ωστόσο, φαίνεται πως οι Αρχές σκέφτονται το ενδεχόμενο επαναφοράς της και πλέον ψάχνουν για νέους εκτελεστές μέσω αγγελίας.

Οι θέσεις είναι δύο, όμως οι υποψήφιοι χιλιάδες. Μετά από προσεκτική επιλογή, οι υπεύθυνοι κατέληξαν σε 176 που πέρασαν στην "τελική φάση". Ο Gamini Kulatunga, διευθυντικό στέλεχος των εθνικών φυλακών της χώρας, ανακοίνωσε πως οι συνεντεύξεις για την επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Δικαίωμα για την ανάληψη της θέσης, έχουν μόνο άντρες υποψήφιοι. Οι θέσεις των δημίων έμειναν "ορφανές" μετά τη συνταξιοδότηση του πρώτου από τους "εθνικούς εκτελεστές", και την παραίτηση του δεύτερου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι για την επιλογή, τουλάχιστον 480 άτομα ενδέχεται να εκτελεστούν από τους νεοπροσληφθέντες. Όλα αυτά, αν αποφασιστεί η ενεργοποίηση της θανατικής ποινής, κάτι που φαντάζει διόλου απίθανο καθώς ήδη 1.000 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Η εγκληματικότητα στο νησί έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με τα πιο συνήθη κρούσματα να έχουν να κάνουν με εμπόριο ναρκωτικών και παιδικής εκμετάλλευσης - πορνείας, από το 2009 και μετά, όταν και έληξε ο αιματηρός εμφύλιος που ξεκίνησε το 1983.

Οι δυνάμεις του στρατού συγκρούονταν με την ένοπλη ομάδα ανταρτών που αποκαλείται "Τίγρεις για την Απελευθέρωση του Ταμίλ Ιλάμ".

Το 2002 οι αντάρτες και η κυβέρνηση υπέγραψαν εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση της Νορβηγίας. Οι εχθροπραξίες όμως εντάθηκαν και πάλι το 2006 για να λήξουν οριστικά, μόλις πριν από τρία χρόνια.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, 58 χώρες διατηρούν στη νομοθεσία τους και εφαρμόζουν την θανατική ποινή, ενώ 9 κράτη τη διατηρούν αλλά την εφαρμόζουν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. εγκλήματα σε εμπόλεμες περιόδους).

http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)