ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ «Σκανάρει» τις φωλιές των πουλιών !!!

Ως άλλος... «κατάσκοπος», τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο που πετά αθόρυβα, καταγράφει τις φωλιές ερωδιών, πελεκάνων και όλων των ειδών της ορνιθοπανίδας στις Πρέσπες.

Μέσα από τις φωτογραφίες που τραβάει, δίνει πολύτιμες πληροφορίες στους επιστήμονες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, καθώς για πρώτη φορά αποτυπώνει στοιχεία για τα είδη των πουλιών και τον τρόπο που φωλιάζουν στους καλαμιώνες.

Ο βιολόγος-ορνιθολόγος και επιστημονικός συντονιστής της ΕΠΠ, Γιώργος Κατσαδωράκης, εκτίμησε ότι ο συνδυασμός του εναέριου μέσου και της καταγραφής από την ξηρά, ολοκληρώνει τη γνώση για τη σπάνια πανίδα της περιοχής των λιμνών.
Το μικρό τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο κινείται με ηλεκτρική ενέργεια έτσι ώστε να παράγει χαμηλά επίπεδα θορύβου και να μην ενοχλεί τα πουλιά και μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ψηφιακής μηχανής. 

Διαθέτει σύστημα πλήρους τηλεχειρισμού της πτητικής συσκευής, αλλά και παράλληλο σύστημα τηλεχειρισμού της φωτογραφικής μηχανής. Επίσης έχει σύστημα μετάδοσης εικόνας βίντεο, προς έναν φορητό σταθμό λήψης στο έδαφος.

http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)