Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς !!!

Η Roopkund, γνωστή ως η "λίμνη των σκελετών", αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από άλυτους γρίφους. Βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand, στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ.
Ουσιαστικά αποτελεί έναν τάφο τεραστίων διαστάσεων που φιλοξενεί τουλάχιστον 600 κουφάρια, που κανείς μέχρι σήμερα δεν δύναται να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα: σε ποιους ανήκαν και πως βρέθηκαν εκεί.
Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1942 και από τότε αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το μυστήριο. Για να φτάσει κανείς εκεί, απαιτείται ταξίδι τεσσάρων ημερών από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή. Το pyles.tv, παραθέτει τους γρίφους που συνοδεύουν για δεκαετίες την μυστηριώδη λίμνη.

Γρίφος πρώτος: από πότε βρίσκονται εκεί οι σκελετοί!
Οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν σε αυτούς τους σκελετούς, τους τοποθετούν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνα.  Ακολούθησε νέα ραδιοχρονολόγηση, η οποία έδειξε τον 9ο αιώνα.

Γρίφος δεύτερος: τι οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους!
Οι επιστήμονες του Λονδίνου και του Hyderabad που εξέτασαν τα κρανία, διαπίστωσαν ότι φέρουν πολλά κατάγματα. Πιθανολογούν ότι προκλήθηκαν εξαιτίας πτώσης μεγάλων χαλαζόκοκκων που συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη χιονοθύελλα. Αυτό βοήθησε να διατηρηθούν πολλά από  τα λείψανα σε καλή κατάσταση, στο εσωτερικό της λίμνης.

Γρίφος τρίτος: γιατί πήγαν στην περιοχή!
Δεδομένου ότι το Roopkund δεν ήταν ποτέ μια σημαντική περιοχή, ούτε αναφέρεται πουθενά ως τόπος προσκυνήματος, για να προσελκύσει τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα "πώς βρέθηκαν εκεί;".
Οι θεωρίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, είναι πολλές. Μερικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για περιπλανώμενους Θιβετιανούς εμπόρους. Το πρόβλημα είναι πως η Roopkund απέχει πολύ από τους εμπορικούς δρόμους της Ινδίας, άρα δεν είχαν κανέναν λόγο οι έμποροι να βρεθούν εκεί.
Άλλοι, λένε ότι πρόκειται για προσκυνητές και άλλοι για νεκρούς από κάποια άγνωστη -μη καταγεγραμμένη ιστορικά- μάχη που έγινε στην περιοχή.

Η θεωρία των ερευνητών του National Geographic
Η ανάλυση του DNA στους σκελετούς, έδειξε ότι άνηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων:  η μία ήταν εξαιρετικά κοντή και η άλλη είναι αισθητά πιο ψηλή. Αυτό πύκνωσε το μυστήριο και οδήγησε μια ομάδα Ευρωπαίων και Ινδών επιστημόνων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της λίμνης.  Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από το National Geographic Channel και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν (δεξιά) συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία , οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της "Nanda Jaat Yatra",  η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια! Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στη περίφημη "Sri Yantra". Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή ήταν "η αναπνοή της Θεότητας", μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος.  
Εκατοντάδες σκέψεις περνούν από το νου. Ουδεμία όμως απάντηση με απτές αποδείξεις υπάρχει για να συμπληρωθεί το παζλ της μυστηριώδης εικόνας. Μια σειρά από αποσυντιθέμενα σώματα στοιχειώνουν τη λίμνη. Κουβαλούν τη δική τους ιστορία που έχουν φροντίσει να κρύψουν στα παγωμένα νερά. Εμείς πότε θα τη μάθουμε;

Δείτε το τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ για τη λίμνη των σκελετών
 
pyles.tv

Φωτογραφίες από ανώνυμο συλλέκτη μας δείχνουν τον τρόπο κατασκευής της Tower Bridge στο Λονδίνο !!!


Υπέροχες  φωτογραφίες μιας ιστορικής γέφυρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της εφευρετικότητας της μηχανικής της εποχής.
Οι μοναδικές φωτογραφίες χρονολογούνται από το 1892 και δείχνουν το πώς κατασκευάστηκε η γέφυρα  σύμβολο του Λονδίνου.
 
Αυτό το  εντυπωσιακό δείγμα βικτοριανής μηχανικής ολοκληρώθηκε το 1894. Οι γοτθικού ρυθμού πύργοι και η γέφυρα που τους ενώνει, υποστηρίζουν το μηχανισμό που ανυψώνει τη γέφυρα για να περνούν μεγάλα πλοία σε ειδικές περιπτώσεις. Η γέφυρα στεγάζει ένα μουσείο, με εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορία της.
Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πέρα από τη θέα, την ατμομηχανή που κινούσε τον ανυψωτικό μηχανισμό μέχρι το 1976, οπότε το σύστημα έγινε ηλεκτρικό.
Σε συνέντευξη του στη Βρετανική Daily Mail, ο Peter Berthoud ειδικός στην ιστορία του Λονδίνου, και ξεναγός της γέφυρας δήλωσε τη χαρά του γι' αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν πως κατασκευάστηκε η γέφυρα.
 "Η  γέφυρα αυτή, είναι μια από τις πιο εμβληματικές γέφυρες  στον κόσμο. Είναι η μοναδική γέφυρα πάνω από τον Τάμεση που ποτέ δεν θα έπρεπε να αντικατασταθεί κάποια στιγμή." ανέφερε ο Berthoud.
Σύμφωνα με τον ξεναγό, ο  αρχιτέκτονας της γέφυρας  Horace Jones,  αρχικά ήθελε να να επενδύσει τη  γέφυρα με  τούβλο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής της πέθανε και τον διαδέχθηκε ο  John Wolfe-Barry που αποφάσισε να επενδυθεί η γέφυρα με πέτρα.
 Τις φωτογραφίες  είχε στην κατοχή του ένας 59χρονος ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Μια φωτογραφία...... όχι σαν τις άλλες !!!

 
Ο Joel Brochu θέλησε να ταράξει λίγο τα νερά και να ανατρέψει την παραδοσιακή χρήση της τρούφας πάνω από γευστικά παγωτά. Έτσι, μία καλύτερη ματιά στο έργο αποκαλύπτει τις 221.184 τρούφες που συντέλεσαν στην δημιουργία του.
Χρειάστηκαν 3 μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί το καλλιτέχνημα, ενώ ο Joel χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια για κοσμήματα, για να κρατήσει τις μικρές μπάλες ζαχαρωτού και να τις κολλήσει πάνω σε χαρτοταινία διπλής όψεως. 
 
Κόκκινες και πορτοκαλί, πράσινες και μπλε, μαύρες και άσπρες τρούφες χρησιμοποίησε ο πολυμήχανος νέος, για να δημιουργήσει μία πλειάδα αποχρώσεων. Παράλληλα, με ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα υπολογιστή κατάφερε να τοποθετήσει τις μικροσκοπικές μπίλιες στην σωστή θέση.
Το έργο μοιάζει να έχει αποδοθεί με μεγάλη λεπτομέρεια, ενώ ο φοιτητής αναφέρει ότι το επίπεδο της λεπτομέρειας εξαρτάται από τον αριθμό από τρούφες που χρησιμοποιούνται κάθε φορά.
 
"Μία εικόνα με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως ένα πανοραμικό τοπίο, μοιάζει καλύτερο χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 275.000 τρούφες", δήλωσε ο Joel.
 

Οι ήρωες του Walt Disney... πάγωσαν !!! (video)

Ένα μαγικό φεστιβάλ ξεκίνησε στο Βέλγιο


Τριακόσιες χιλιάδες κιλά πάγου και 400 τόνοι χιονιού χρησιμοποιήθηκαν από γλύπτες για να κατασκευάσουν τους εντυπωσιακούς ήρωες του Walt Disney, που κοσμούν το «Snow and Ice Sculpture Festival».

Το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του στις 25 Νοεμβρίου στο Βέλγιο και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες παρουσιάζουν περισσότερους από 90 χαρακτήρες του Disney, φτιαγμένους από πάγο.
Οι καλλιτέχνες δούλεψαν σε αντίξοοες συνθήκες, αφού η θερμοκρασία δεν ανέβηκε από τους -10 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να μην λιώσει ο πάγος.
http://www.newsbeast.gr

Γιατί ο Αϊνστάιν "κοροϊδεύει" το φωτογραφικό φακό !!!

Διάβασε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία του μεγαλοφυούς επιστήμονα.Είναι μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του κόσμου, παρόλα αυτά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της.

Η... αναιδής φωτογραφία, που έχει τον τίτλο "Einsten's Tongue", τραβήχτηκε στις 14 Μαρτίου του 1951, κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα 72α γενέθλια του Αϊνστάιν στο Princeton, από το φωτογραφικό φακό του Arthur Sasse.

Ο Sasse ζήτησε από τον ευφυή φυσικό να χαμογελάσει, αλλά όσες φωτογραφίες κι αν τράβηξε τον χαμογελαστό Αϊνστάιν, δεν κατάφερε να έχει αυτή που θέλει.

Συνέχισε λοιπόν να του ζητάει να χαμογελάσει ξανά και ξανά, μέχρι που κουρασμένος πια από τα πολλά χαμόγελα, ο Αϊνστάιν έβγαλε τη γλώσσα του στο φακό!

Η φωτογραφία άρεσε πολύ στον εκκεντρικό φυσικό, ο οποίος ζήτησε από το φωτογράφο εννέα αντίτυπα για προσωπική χρήση, ένα από τα οποία χάρισε στον φίλο του δημοσιογράφο Howard K. Smith.

Πάνω στη φωτογραφία μάλιστα είχε γράψει στα Γερμανικά: "Αυτή η χειρονομία θα σας αρέσει, γιατί απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Ένας πολίτης μπορεί να αντέξει να κάνει αυτό που κανένας διπλωμάτης δεν θα τολμούσε".

Η υπογεγραμμένη φωτογραφία πουλήθηκε πανάκριβα (74,324 δολάρια!) στις 19 Ιουνίου του 2009 σε δημοπρασία.

Η συγκινητική ιστορία του κουταβιού και του στρατιώτη !!!

Ο Αμερικάνος στρατιώτης Τζάστιν Ρόλινς είναι ένας από τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ. 

Ένας σύντροφος του είχε στείλει τις τελευταίες φωτογραφίες του Τζάστιν στου γονείς του με email. 

Στις περισσότερες από αυτές πόζαρε αγκαλιά με ένα κουτάβι. Η οικογένεια του στρατιώτη ζήτησαν να τους στείλουν το κουτάβι αυτό, όπως κι έγινε. Τώρα πια το σκυλί αυτό ζει στο Νέο Χαμσάιρ, ακούει στο όνομα "Ήρωας" και έχει γίνει αγαπημένο θέμα των αμερικάνικων media.

www.fovero.gr
http://amanpoiare.blogspot.com

Ένας μικρός βάτραχος "απειλεί" επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων !!!

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει ένας μικρός πράσινος βάτραχος στο υπουργείο Χωροταξίας της Βικτώριας στην Αυστραλία και τους αναδόχους έργων, καθώς έχει σταματήσει την ανέγερση 66.000 σπιτιών, αποτρέποντας επένδυση ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα άρχισαν όταν η τοπική κυβέρνηση πρότεινε ένα σχέδιο δράσης για τη διάσωση του λεγόμενου "βατράχου του γρασιδιού", που προβλέπει τη δημιουργία ζώνης προστασίας 4.400 εκταρίων, όπου δεν θα επιτρέπεται η ανοικοδόμηση.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων της συγκεκριμένης περιοχής αντιδρούν έντονα, αφού πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο οι περιουσίες τους θα χάσουν την αξία τους και αμφισβητούν το γεγονός ότι ο βάτραχος απειλείται πραγματικά.

Στο σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνονται επίσης και 200 μέτρα κοντά σε πλωτούς δρόμους, όπου απαγορεύεται η διέλευση, καθώς αποτελεί "στέκι" των βατράχων.

Ο υπουργός Χωροταξίας της Αυστραλίας, Μάθιου Γκάι, δήλωσε ότι συμπάσχει με τους κατασκευαστές και ρίχνει την ευθύνη στην περιβαλλοντολογική συμφωνία που έγινε ανάμεσα στην προηγούμενη πολιτειακή κυβέρνησης και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το γαλλικό ΣτΕ ανατρέπει την απαγόρευση στην καλλιέργεια «μεταλλαγμένων» !!!

Παρίσι
Η γαλλική απαγόρευση στην καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto ανατρέπεται με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε επαρκείς ενδείξεις επικινδυνότητας.

Η Γαλλία και η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύουν τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και δέχονται πιέσεις από την ΕΕ να αλλάξουν στάση.
 
Η απόφαση του γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται δύο περίπου μήνες μετά την εντολή που έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Παρίσι να επανεξετάσει την απαγόρευση.

Η υπόθεση αφορά τη γενετικά τροποποιημένη ποικιλία αραβόσιτου ΜΟΝ 810 της Monsanto, της οποίας η καλλιέργεια έχει απαγορευτεί σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο με βάσει νομικές ρήτρες.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προσπαθήσει να ανατρέψει αυτές τις απαγορεύσεις, ωστόσο οι προτάσεις της απορρίπτονται από το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος. Άκαρπες μέχρι σήμερα ήταν και οι πιέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία»

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε το ΜΟΝ 810 το 2008 επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια. Μετά την αμφισβήτηση του επιχειρήματος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τώρα την απαγόρευση.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το ΣτΕ έκρινε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να αποδείξει ότι η ποικιλία της Monsanto «παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο επίπεδο κινδύνου, είτε για τον άνθρωπο είτε για το περιβάλλον».
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας Μπρούνο Λε Μερ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μην επιτραπεί η καλλιέργεια του αραβόσιτου MON 810». Επέμεινε ότι η κυβέρνηση αντιτίθεται στην καλλιέργεια «μεταλλαγμένων» επειδή «υπάρχει ακόμα τόση αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον».


H ποικιλία MON 810 έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι ανθεκτική στην πυραλίδα του αραβόσιτου, ενός εντόμου που καταστρέφει τις σοδειές.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, δεν υπάρχουν ενδείξεις επικινδυνότητας που να δικαιολογούν τις απαγορεύσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Φουσκωτό ρομπότ κινείται σαν το "χέρι" της Οικογένειας Άνταμς !!!

Όπως το ασώματο «χέρι» της διάσημης Οικογένειας Άνταμς, το νέο, φουσκωτό ρομπότ που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μπορεί να ελίσσεται και να μπαίνει στα πιο στενάχωρα σημεία.


Το φουσκωτό πρωτότυπο του ρομπότ, που παρουσιάζεται στο Proceedings of the National Academy of Science, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη μηχανών που αναζητούν επιζώντες στα ερείπια σεισμών ή πλησιάζουν αθόρυβα τον εχθρό στο πεδίο της μάχης.


Αντλώντας έμπνευση από τους αστερίες και άλλα ασπόνδυλα χωρίς σκελετό, οι ερευνητές του Χάρβαρντ δημιούργησαν ένα ρομπότ μήκους 12,7 εκατοστών με τέσσερα φουσκωτά «πόδια».

Καθένα από τα πόδια αυτά ελέγχεται ανεξάρτητα με τη διοχέτευση αέρα μέσω μιας αντλίας που ελέγχεται από υπολογιστή.


Σε βίντεο που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα, το ρομπότ αλλάζει σχήμα ώστε να περάσει κάτω από έναν γυάλινο πίνακα που έχει τοποθετηθεί κατακόρυφα μόλις δύο εκατοστά πάνω από το δάπεδο.


Σε αντίθεση όμως με το «Πράγμα», όπως ονομαζόταν το ασώματο χέρι της Οικογένειας Άνταμς (ένθετη αριστερά), το ρομπότ παραμένει συνδεδεμένο σε μια εξωτερική πηγή ενέργειας..


Η αντλία που διοχετεύει αέρα και ο υπολογιστής που την ελέγχει θα πρέπει να ενσωματωθούν στο ρομπότ πριν μπορέσει να αξιοποιηθεί σε οποιαδήποτε πρακτική εφαρμογή.

Σε τέσσερα φυλάκιση καταδικάστηκε ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον !!!

Λος Αντζελες
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Κόνραντ Μάρεϊ, προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο έκρινε ένοχο για φόνο εξ αμελείας, επειδή χορήγησε στις 25 Ιουνίου 2009 μεγάλη δόση αναισθητικού φαρμάκου, η οποία, όπως έκρινε το δικαστήριο, στάθηκε μοιραία για τον ποπ σταρ.

Το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο πριν από τρεις εβδομάδες αλλά μόλις την Τρίτη ανακοίνωσε την ποινή κατά του Μάρεϊ.


Πάντως, λόγω της συμφόρησης στις φυλακές της Καλιφόρνιας μπορεί να εκτίσει το μισό της ποινής.


Πρόκειται για τη μέγιστη δυνατή ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί και τη ζητούσε η εισαγγελία με το σκεπτικό η λανθασμένη θεραπεία στην οποία υπέβαλε τον ποπ σταρ ο γιατρός επέφερε το θάνατο του.


Αντιθέτως η υπεράσπιση υποστήριζε ότι η ποινή με αναστολή ήταν προτιμότερη με δεδομένο το λευκό ποινικό μητρώο του γιατρού αλλά και το ότι θα χάσει την άδεια άσκησης του ιατρικού αποτελέσματος.

Ατύχημα σε σόου με κασκαντέρ !!! (video)Οι συγκεκριμένες επιδείξεις είναι πάντα επικίνδυνες και γίνονται συχνά ατυχήματα.

 
http://www.piperies.gr

Έχασε βέβαιο γκολ λόγω... λάσπης !!! (video)

TONGA - COOK ISLANDS

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μέσα στη λάσπη
Έχασε βέβαιο γκολ λόγω... λάσπης by MotionCrew

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Ασπρίζουν… τα βουνά !!! (video)

Θέλουν να «φέρουν πίσω στη ζωή» τον παγετώνα

Στα βουνά των περουβιανών Άνδεων, ένας άντρας ελπίζει ότι βάφοντας τα γυμνά βράχια άσπρα, θα καταφέρει να «φέρει πίσω στη ζωή» τον παγετώνα, που εξασφάλιζε αρκετό νερό στους κατοίκους για να εκτρέφουν τα ζώα τους, τα alpaca. 

Λόγω του ξηρού και ψυχρού κλίματος δεν ευδοκιμεί σχεδόν κανενός είδους βλάστηση και έτσι η ζωή των κατοίκων βασιζόταν εξ ολοκλήρου στην εκτροφή των alpaca. 

Από τότε όμως που ο παγετώνας έλιωσε, λόγω της κλιματικής αλλαγής, όλα άλλαξαν. 

Η ιδέα μπορεί και να μην πετύχει, αλλά με πρόχειρες μετρήσεις, όπου τα βράχια έχουν βαφτεί άσπρα η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη… 
http://troktiko.eu

Τα πιο τοξικά πλάσματα των βυθών !!!

Στα πιο μεγάλα βάθη των θαλασσών, κρύβονται και τα πιο θανάσιμα πλάσματα. 

Δηλητηριώδη και τοξικά θα μπορούσαν άνετα να πρωταγωνιστούν σε ταινίες τρόμου. 

Δείτε τα πιο θανατηφόρα από αυτά!

 Θαλάσσιο φίδι με ραβδώσεις
Το δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού είναι δέκα φορές πιο τοξικό από ενός κροταλία.

Ευτυχώς όμως έχουν καταγραφεί σπάνιες περιπτώσεις που τέτοια φίδια στράφηκαν εναντίον του ανθρώπου.


Ζει στα τροπικά νερά και σε κοραλλιογενείς ύφαλους.


Είναι τα μοναδικά από τα θαλάσσια φίδια που είναι αμφίβια και μπορούν να περνούν μέχρι και 10 ημέρες στην στεριά.

Σαλάχι με κοντή ουρά
Το σαλάχι αυτό, ευθύνεται για το θάνατο του Steve Irwin, γνωστού από την τηλεοπτική σειρά "Crocodile Hunter"

Όμως οι θάνατοι ανθρώπων από τα συγκεκριμένα σαλάχια είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, μόνο ένας ή δύο σημειώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Γυμνοσάλιαγκας της θάλασσας

Τα σαλιγκάρια της θάλασσας, που είναι γνωστά ως γυμνοβράγχια, δεν έχουν κέλυφος και είναι απροστάτευτα. 

Ή έτσι θέλουν να δείχνουν! Στην πραγματικότητα, τα πλάσματα αυτά έχουν πάρα πολύ τοξικό δηλητήριο.
Λεοντόψαρο
Το πολύχρωμο αυτό λεοντόψαρο, έχει μια όμορφη όψη, αλλά και θανάσιμα δηλητηριώδη αγκάθια.


Ενώ στην αρχή κατοικούσαν σε ύφαλους του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού, τώρα έχουν επεκταθεί και σε άλλα ζεστά νερά, όπως στην Καραϊβική.

Ψάρι φούσκα!
Το ψάρι αυτό, στην προσπάθειά του να μη φαγωθεί, καταπίνει τόνους νερού, ή αέρα και φουσκώνει!

Επίσης, διαθέτει την ουσία tetrodoxin, η οποία είναι φονική και σε άλλα ψάρια αλλά και στους ανθρώπους.

Ψάρι-Σκορπιός
Τα μέλη της οικογένειας των ψαριών αυτών, ζουν στον πυθμένα της θάλασσας, όπου και καμουφλάρονται ώστε να γίνονται ένα με το περιβάλλον τους.

Τα αγκάθια τους είναι ιδιαίτερα τοξικά.

Χταπόδι με μπλε δακτυλίους
 
Το χταπόδι αυτό έχει μια συμβιωτική σχέση με αποικίες από βακτήρια που κατοικούν στους σιελογόνους αδένες του.


Τα βακτήρια αυτά παράγουν νευροτοξίνες ικανές να σκοτώσουν άνθρωπο μέσα σε λίγα λεπτά. Όμως δεν επηρεάζουν το χταπόδι. Αστερίας με ακάνθινο στεφάνι

Με το Βιβλικό αυτό όνομα, τα ασπόνδυλα αυτά μπορούν να εξαπλωθούν σε κοραλλιογενείς ύφαλους, όπως μια πληγή της Παλαιάς Διαθήκης!

Η τροφή τους αποτελείται από ζωντανά κοράλλια, στα οποία διοχετεύουν διάφορα ένζυμα ώστε να μαλακώνουν τον κοραλλιογενή ιστό.

Ψάρι των βράχων
Ειδικό στο καμουφλάρισμα, το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να περάσει άνετα για πολύχρωμο βράχο ή κοράλλι.

Διαθέτει δε, ένα από τα πιο τοξικά δηλητήρια που υπάρχουν σε ψάρια.

Πηγή: National Geographic

Έμμεση προαναγγελία για αύξηση της στρατιωτικής θητείας !!!

Η μεγάλη μείωση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος. «Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι» ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 υποστήριξε ότι η χωρίς σχεδιασμό μείωση της θητείας και ο περιορισμός προσλήψεων των οπλιτών 5ετούς θητείας προκαλούν προβλήματα. Σημείωσε ακόμα ότι σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου υπάρχουν έφεδροι.

«Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στον χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης»
κατέληξε.

Νέα απάτη με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα !!!

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η αστυνομία, με αφορμή μια νέα απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, η οποια έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό και θυμίζει την παλιά «νιγηριανή απάτη», με επιστολές, η οποία είχε πολλά θύματα διεθνώς.

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής : 


«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς.


Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

 http://www.blog.gr

Φέτος για τα Κάλαντα πρέπει .....

Φιγούρες πάνω σε διάδρομο γυμναστικής !!!

Το να τρέχεις σε ένα διάδρομο γυμναστικής μπορεί συχνά να γίνει βαρετό.  

Έτσι, μία γυναίκα από την Αμερική αποφάσισε να κάνει την άσκησή της λίγο πιο ενδιαφέρουσα προσθέτοντας εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες.

Μία κάμερα κινητού δύο νεαρών κατέγραψε την ανυποψίαστη γυναίκα να λικνίζεται στους ρυθμούς της μουσικής, φορώντας ακουστικά και δείχνοντας απόλυτα προσηλωμένη στα χορευτικά της κόλπα.

Ο χορός ξεκινά με μία περίτεχνη στροφή πάνω στον διάδρομο γυμναστικής και συνεχίζεται με ακόμα πιο όμορφες κινήσεις των ποδιών της.

Η γυναίκα ως φαίνεται θα πρέπει να ασχολείται με το χορό, αφού οι κινήσεις της βγαίνουν αβίαστα και μαγνητίζουν τα βλέμματα των δύο νέων που βιντεοσκόπησαν το εντυπωσιακό θέαμα.

woman dances on gym treadmill by Pigkuinos2
http://news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...