Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μυστικά του Παρθενώνα !!!

Το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστύλωση του, από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.


Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε "Τα μυστικά του Παρθενώνα".

Ένας μηχανόβιος σκύλος !!!με το πρωτότυπο όνομα Dog... 

http://www.piperies.gr

Σπάρταθλον 2011 !!!

Στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα μπροστά από το Ηρώδειο δόθηκε στις 07:00π.μ της Παρασκευής (30/09) η εκκίνηση στον 29ο διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως, "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2011". 
Το Σπάρταθλον (Spartathlon) είναι ένας ετήσιος διεθνής αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 245,3 χιλιομέτρων, που διεξάγεται στην Ελλάδα από το 1983 στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη, και αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Ο αγώνας ξεκινά στις 7 π.μ., συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Τερματίζεται στη Σπάρτη στις 19:00 του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ώστε ο αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης). Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο κέντρο της πόλης.
http://el.wikipedia.org

Έρανος στη Ρόδο για τον Πάγκαλο !!!

Έρανο ξεκίνησαν Ροδίτες στο χώρο της λαϊκής αγοράς για τον αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, που δεν είναι σε θέση να πληρώσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα που ψήφισε ο ίδιος στη βουλή.

Προκειμένου να μην πάει φυλακή, αφού δεν θα το πληρώσει όπως ο ίδιος είπε στο mega, Ροδίτες φίλοι του που επιθυμούν να συνεχίσει το θεάρεστο κυβερνητικό του έργο αποφάσισαν να κάνουν έρανο στήνοντας δίσκο.  Έτσι οι πολίτες που επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά ρίχνουν τον οβολό τους για να γλυτώσουν  τον κ. Πάγκαλο από τη φυλακή, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.


Μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό που δεν είναι ευκαταφρόνητο, εν μέσω οικονομικής κρίσης.


Δείτε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ


http://www.newskosmos.com

Μην ξεχαστείτε!Αν δεν απογραφείτε δεν παίρνετε σύνταξη -Λήγει σήμερα η προθεσμία !!!

Λήγει σήμερα η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ. 

Μέχρι την Πέμπτη είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων, ενώ σύμφωνα με το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στη διαδικασία απογραφής.

Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και η απογραφή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής.

Οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.


http://www.thebest.gr

Ελπίδα της Ελλάδας ο "μαύρος χρυσός" !!!

Ένα ολόκληρο "θησαυρό" κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε την Πέμπτη, ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.

Ο κ. Φώσκολος ήταν μεταξύ των ομιλητών σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που οργάνωσε στα Χανιά το Πολυτεχνείο.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού, το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, το κόστος είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα.Ξεχρεώνουμε σε 12 χρόνια...

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της.

Ο ομότιμος καθηγητής αναφέρθηκε και στα κομμάτια της νότιας Κρήτης που κρύβουν υδρογονάνθρακες.

"Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρομε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.

Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχουμε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου", κατέληξε ο καθηγητής.

Oι εργασίες της ημερίδας έγιναν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

http://news247.gr

Εδώ και τώρα απολύσεις θέλει η τρόικα – Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα και γιατί !!!

Ένα πράγμα έκαναν ξεκάθαρο οι αξιωματούχοι της τρόικας στον Ε. Βενιζέλο. Δεν θα δεχθούν καμία καθυστέρηση και για κανέναν λόγο. Ειδικά όπως σε περιπτώσεις όπως η εργασιακή εφεδρεία η μόνιμη επωδός είναι εσείς την προτείνατε, εσείς θα βρείτε και λύσεις στα προβλήματα.

Με λίγα λόγια η τρόικα στο αίτημα Βενιζέλου για παράταση ώστε να παρακαμφθούν τα νομικά κολλήματα η απάντηση ήταν όχι, είτε ενεργοποιείται η εφεδρεία και φεύγουν 30.000 εφέτος με αυτό το μέτρο, είτε απολύετε αντίστοιχο αριθμό ατόμων.


Στην περίπτωση που δεν βρεθεί τρόπος να συμπληρωθεί το “μαγικό” νούμερο 30.000 τότε αυτοί που θα βρεθούν σε θέση κινδύνου άμεσης απόλυσης θα είναι οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι θα βρεθούν πλεονάζοντες. Από τη στιγμή που δεν κατέχουν οργανική θέση, η θέση τους είναι η πλέον επισφαλής στο Δημόσιο στις παρούσες συνθήκες.


Με τους συνταγματολόγους να βλέπουν ανυπέρβλητο νομικό κόλλημα στην εφαρμογή της εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα και σε ΝΠΔΔ το μέτρο γυρνάει πίσω στους συμβασιούχους αορίστου χρόνου και πρώτα απ' όλους σε εκείνους που είναι κοντά στα 60 και έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.


Ωστόσο αυτοί με τον προηγούμενο νόμο έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην εργασία τους και έτσι είτε πρέπει να αλλάξουν ξανά οι διατάξεις του ασφαλιστικού που επιτρέπουν σε όποιον έχει συμπληρώσει 35ετία να μπορεί να παραμείνει άλλα τρία χρόνια.


Αυτό όμως θα σημάνει καθυστερήσεις και έτσι υπάρχει 3η κατηγορία εργαζομένων που στοχοποιείται. Είναι εκείνοι που έχουν προσληφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια εκτός ΑΣΕΠ.


http://www.newsit.gr

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής !!!

Ραδιενέργεια στα τσιγάρα παραδέχονται οι καπνοβιομηχανίες !!!

Οι καπνοβιομηχανίες γνώριζαν για δεκαετίες ότι ο καπνός του τσιγάρου ήταν ραδιενεργός και δυνητικά καρκινογόνος, αλλά απέκρυπταν τις εν λόγω πληροφορίες από την κοινή γνώμη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες του UCLA ανακάλυψαν πως η καπνοβιομηχανία ξεκίνησε μελέτες πάνω στις πιθανές συνέπειες στους καπνιστές από ραδιενεργά σωματίδια του στοιχείου πολώνιο-120 στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ακόμα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων του UCLA βασίστηκαν στην εξέταση εσωτερικών εγγράφων των εταιρειών του κλάδου, τα οποία δεν είχαν γίνει αντικείμενο μελέτης στο παρελθόν.
Την τρέχουσα εβδομάδα, ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα ζητήσει από τις καπνοβιομηχανίες να του παράσχουν λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με νέα προϊόντα ή αλλαγές σε υπάρχοντα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nicotine & Tobacco Research έδειξε πως αποτελεί προτεραιότητα η αφαίρεση των ραδιενεργών σωματιδίων από τα τσιγάρα.
“Πιστεύαμε πως μόνο οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα τσιγάρα ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Hrayr S. Karagueuzian.

Η έρευνες των ίδιων των καπνοβιομηχανιών αποδεικνύουν πως το πολώνιο-120, που απορροφάται από τα φύλλα του καπνού και εισπνέεται από τους καπνιστές κατά την καύση είναι επικίνδυνο. Οι ίδιες οι εταιρείες απέρριψαν τη χρήση τεχνικών απομάκρυνσης του στοιχείου από τα τσιγάρα εξαιτίας της ανησυχίας τους ότι θα περιοριστεί η “όρεξη” των πελατών τους για νικοτίνη.

Οι επιστήμονες του UCLA εκτιμούν πως η ραδιενέργεια ενδέχεται να προκαλεί ανάμεσα σε 120 και 138 θανάτους ανά 1000 τακτικούς καπνιστές σε μια περίοδο 25 ετών.
Η Philipp Morris USA, μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στη χώρα, αρνήθηκε ότι προσθέτει πολώνιο-120 στα προϊόντα της, με τον εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας να ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα στοιχείο που συναντάται στον αέρα και πως το ζήτημα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των φορέων της δημόσιας Υγείας για μακρά περίοδο.
http://www.econews.gr

Αλεξανδρούπολη: Χάλασε ο ρομποτικός κάδος !!!

Χάλασε ο ρομποτικός κάδος ο οποίος είναι τοποθετημένος στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι «συμβατικοί» κάδοι στο κέντρο της πόλης. Ο κάδος που «μιλάει» χάλασε, αλλά για να επισκευαστεί πρέπει πρώτα να πληρωθεί. . . 

δείτε πως λειτουργούσε ο ρομποτικός κάδος


Ο ρομποτικός κάδος διαχείρισης απορριμμάτων ήταν λειτουργικός και πλήρως αυτοματοποιημένος, καθιστώντας την χρήση του από κάθε πολίτη ασφαλή και τελείως απλοποιημένη. Συγκεκριμένα:

arrowΗ λειτουργία ανοίγματος της θύρας ρίψης των απορριμμάτων επιτυγχάνεται με αυτόματο τρόπο (χωρίς να απαιτείται επαφή), μέσω ανιχνευτών προσέγγισης (αισθητήρες). Έτσι, μόλις πλησιάσει ο πολίτης προς το ρομποτικό κάδο , ενημερώνεται ηχητικά για το άνοιγμα της θύρας ρίψης η οποία παράλληλα ανοίγει αυτόματα, παρέχοντας ασφαλή λειτουργία για όλο το ηλικιακό φάσμα των πολιτών (παιδιά, γέροι, άτομα με ειδικές ανάγκες). 

arrowΚατά την διάρκεια παραμονής του πολίτη μπροστά από τη θύρα ρίψης απορριμμάτων, αυτή παραμένει ανοικτή, ως ότου απομακρυνθεί ο πολίτης.

arrow
Μόλις ο πολίτης έχει απομακρυνθεί, ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος που δηλώνει ότι η θύρα ρίψης απορριμμάτων αρχίζει να κλείνει.

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Γιαννέλος στον Σταύρο Αποστολίδη και στον status 94.2 ο δήμος δεν έχει πληρώσει για την προμήθεια του συγκεκριμένου κάδου και η κατασκευάστρια εταιρία αρνείται να τον επιδιορθώσει, αν πρώτα δεν πληρωθεί. 

Το κόστος για την αγορά του κάδου ανέρχεται στις 80.000 € και για την επισκευή στις 13.000 €. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάδος χάλασε, επειδή κάποιος πέταξε μέσα σ’ αυτόν σίδερα, ενώ είναι γνωστό ότι σ’ αυτόν πρέπει να απορρίπτονται μόνο οικιακά απορρίμματα. 

Στο μεταξύ  89 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης εξασφάλισε από την εταιρεία ανακύκλωσης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Οι κάδοι είναι ανταποδοτικής προέλευσης και δόθηκαν καθώς ο δήμος παρουσίασε κέρδη.

Μπορεί να υπάρχουν νέοι κάδοι, ωστόσο ο κ. Γιαννέλος τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα επεκταθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης και σε άλλα σημεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα ούτε προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες που θα αυξηθούν εφόσον τοποθετηθούν νέοι κάδοι. 

Ως εκ τούτου ένας μέρος των κάδων θα αντικαταστήσει παλιούς που έχουν υποστεί φθορές ενώ οι υπόλοιποι θα αποθηκευτούν.

http://www.thrakinea.gr

Οι ρυθμίσεις για τα blogs στην Ιταλία «ξεσηκώνουν» τους χρήστες !!!

Τη νομική υπόσταση των blogs απαιτεί ο νέος νόμος που φέρνει στην ιταλική Βουλή η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 


Αυτό σημαίνει ότι, θεωρεί τα blogs ισότιμα των ειδησεογραφικών πυλών και έτσι αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή συκοφαντείται από κάτι που έχει γραφτεί στο blog, θα μπορεί να ενημερώνει τον μπόγκερ μέσω e-mail για τις αντιρρήσεις του και τις ενστάσεις του και εκείνος θα έχει περιθώριο 48 ωρών για να ανακαλέσει ή να αναρτήσει απαντητική επιστολή. Αν ο blogger δεν απαντήσει, θα αναγκάζεται να πληρώνει πρόστιμο που θα φτάνει ως και τις 12 χιλιάδες ευρώ.

Η δημοσιοποίηση των διατάξεων του νόμου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση πολλών χρηστών του διαδικτύου που μάλιστα προανήγγειλλαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο .

Ομάδες που δημιουργήθηκαν στο  Facebook και στο Twitter ζητούν την τροποποίηση του εν λόγω άρθρου και εκφράζουν την άποψη ότι«πρόκειται για εκβιασμό» και «προσπάθεια φίμωσης του Διαδικτύου».

Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα βουλευτές να εκφράσουν κι αυτοί τις ενστάσεις τους στο νομοσχέδιο. Ένας από αυτός, ο Ρομπέρτο Κασινέλι, που ανήκει στο κόμμα του Μπερλουσκόνι πρόκειται να καταθέσει τροπολογία, την οποία συνέταξε με τη συνεργασία πολιτών που διαθέτουν blog.

Για φασιστικό μέτρο έκανε λόγο ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, γραμματέας του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», πρώην εισαγγελέας, γνωστός για την υπόθεση «Καθαρά χέρια».

Η Ελβετία εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια !!!

Η Ελβετία θα εγκαταλείψει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια, μετά το πράσινο φως που δόθηκε σήμερα από το Συμβούλιο των κρατιδίων (Άνω Βουλή), για τον τερματισμό της κατασκευής νέων πυρηνικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός από τα μέτρα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, το κείμενο που ψηφίστηκε σήμερα από την Άνω Βουλή απαιτεί την εξακολούθηση της έρευνας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.


Στις 8 Ιουνίου, τα μέλη της Κάτω Βουλής είχαν εγκρίνει τα σχέδια που παρουσίασε η Ελβετική κυβέρνηση για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας από το 2034, ανοίγοντας το δρόμο για μια μακρά πολιτική διαδικασία.


Ανάμεσα στις προτάσεις που ψηφίστηκαν, η πιο σημαντική ήταν εκείνη του κεντρώου βουλευτή Ρομπέρτο Σμιτ, ο οποίος πρότεινε να μην χορηγείται πλέον καμία άδεια για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Το κείμενο αυτό εγκρίθηκε με 101 ψήφους, ενώ 54 βουλευτές ψήφισαν κατά και 36 απείχαν.


Η Συνομοσπονδία Ελβετικών Επιχειρήσεων (Economiesuisse), είχε "εκφράσει τη λύπη της" για την απόφαση αυτή, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν "μια πρώτη κοινοβουλευτική απόφαση σε μια μακρά πολιτική διαδικασία".


Η Συνομοσπονδία έχει σήμερα πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες, που όλοι βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 

http://www.real.gr

ΠΑΤΡΑ: Εκαψαν τα "χαράτσια" στην Πλατεία Γεωργίου !!!

Φωτιά στα νέα χαράτσια έβαλαν Πατρινοί φορολογούμενοι στην Πλατεία Γεωργίου, κατά την διάρκεια κινητοποίησης του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα.

Πρόκειται για ειδοποιήσεις έκτακτων εισφορών που εστάλησαν πρόσφατα σε φορολογούμενους, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, τα παρέδωσαν στους επικεφαλής της κινητοποίησης και τα... έκαψαν.

Σειρά φαίνεται πως θα πάρουν... οι λογαριασμοί της ΔΕΗ! 

Εντυπωσιακοί πύραυλοι που λειτουργούν με πίεση νερού !!!

Η ομάδα "Air Command Water Rockets" κατασκευάζει πολύπλοκους πυραύλους που λειτουργούν με νερό υπό πίεση μέσα σε πλαστικά μπουκάλια και οι οποίοι έχουν πετάξει μέχρι και ύψος 246 μέτρων. 

http://www.piperies.gr

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γιγάντια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη!

Μία γιγάντια ηλιακή κηλίδα που κετευθύνεται προς τη Γη, δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς για τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Η "κηλίδα 1302", τα τελευταία 24ωρα άρχισε να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στην Γη, όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας. Τα προβλήματα θα εντοπίζονται κυρίως στη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων αλλά και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ηλιακή κηλίδα έχει έκταση 170 χιλιάδες χιλιομέτρα και οι επιστήμονες την έχουν ονομάσει "Ενεργή Περιοχή 1302". Μέχρι τώρα η δραστηριότητα της έχει προκαλέσει μόνο  φαινόμενα όπως το Σέλας, καθώς τα φορτισμένα σωματίδια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί όμως που παρακολουθούν την δραστηριότητα της, επισημαίνουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ πιθανό μόλις υπάρξει ευθυγράμμιση της κηλίδας με την Γη, να πληγούν  δορυφόροι και ηλεκτρικά δίκτυα.
pyles.tv

"Ας με συλλάβει ο Βενιζέλος" !!! (video)

Με το μέρος όσων διαμαρτύρονται κατά των έκτακτων εισφορών, του τέλους  ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και των νέων μέτρων των αποδείξεων τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ δηλώνει επιβαρυμένος από τα νέα χαράτσια.


Σε πρωϊνή εκπομπή του Mega, ο ίδιος δήλωσε ότι για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο μέσω της ΔΕΗ θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, καθώς ήδη το χαράτσι των ακινήτων που του αναλογούν έχει υπολογίσει ότι φτάνει τα 7.500 ευρώ.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

"Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο" είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: "Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει".

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.

"Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο", ανέφερε.

Και συνέχισε: "Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους", πρόσθεσε.
http://news247.gr

O Πάγκαλος για το χαράτσι των 7.500 ευρώ by babisflou

Δραματική διάσωση μικρού λιονταριού !!!

Στην Κένυα ένα μικρό λιονταράκι έπεσε σε μια απότομη πλαγιά, αλλά ευτυχώς η μητέρα του ήταν εκεί για να το σώσει. Ένας φωτογράφος της άγριας φύσης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο, κατέγραψε καρέ καρέ την ριψοκίνδυνη αυτή διάσωση.
Η μητέρα του μικρού λιονταριού φτάνει στο σημείο όπου έπεσε το μικρό της, αφού άκουσε τις κραυγές του για βοήθεια.
Τρεις λέαινες και ένα λιοντάρι επιχειρούν τη διάσωση, αλλά την εγκαταλείπουν λόγω της απότομης πλαγιάς.
Τελικά, η μητέρα πηδάει στην απότομη πλαγιά προκειμένου να σώσει το παιδί της.

www.otherside.gr

Πέρασε η τροπολογία για το νέο χαράτσι στα ακίνητα !!!

Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα στο δημόσιο να εξαιρούνται από το χαράτσι.

Όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αναφέρεται ως εκμεταλλευτής το Δημόσιο, θα διασταυρώνονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποδοθεί ο έκτακτος φόρος στον ιδιοκτήτη. Επίσης, εξαιρούνται από το τέλος και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.

Οργή έξω από τη Βουλή

 
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ αγανακτισμένων και ανδρών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί γύρω από τη Βουλή.

Εκτός από τους αγανακτισμένους, συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους. Πολλοί από αυτούς φορούσαν τις στολές τους.

Στο Σύνταγμα νωρίτερα βρέθηκαν και εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

www.sigmalive.com

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

"ΣΙΜΠΟΛΕΤ" του Γιώργου Κιουρτίδη !!!

 Παρουσίαση βιβλίου
Κλικάρετε στη φώτο για μεγέθυνση!

souflievros.blogspot.com

Βενιζέλος: "Θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα" !!!

Χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ως "θεσμικό μας ευαγγέλιο", ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε και νέα μέτρα και τόνισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να συνεχιστεί η υπερπροσπάθεια του ελληνικού λαού. 


Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων, που θίγει εκ νέου αφορολόγητο, μισθούς στο Δημόσιο και συντάξεις, με στόχο την εξοικονόμηση 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι ζούμε μία ακόμη φάση της μόνιμης πια διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, που έχει καταστεί μόνιμη εικόνα από το 2008 και μετά.

"Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, παρά την κρίση", ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως πάντα το φως της δημοσιότητας πέφτει πάντα στα κενά και τις ελλείψεις.

"Είναι άδικο να μην πέφτει το φως της δημοσιότητας και στα επιτεύγματα των τελευταίων δύο χρόνων, που είναι επιτεύγματα του ελληνικού λαού", τόνισε, προσθέτοντας πάντως, ότι χρειάζονται ισχυρότερα μέτρα, χρειάζεται "υπερπροσπάθεια για να επιτύχουμε τους στόχους".

"Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο"
"Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας και ο αρνητικός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης. Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο", σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως τώρα που έχουμε ούτως ή άλλως υποστεί τις συνέπειες της ύφεσης,  πρέπει να περιορίσουμε το πρωτογενές έλλειμμά μας, για να φτάσουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το 2012, σε πρωτογενές πλεόνασμα.
"Πήραμε πολύ σκληρές αποφάσεις, με πολιτικό κόστος που γίνεται βαρύτερο. Στην Ελλάδα κάποιοι πιστεύουν ακόμη, ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις που πλήττουν τους προϋπολογισμούς των οικογενειών. Ελπίζω να μην πιστεύει κανείς, ότι μας λείπει η ευαισθησία", υπογράμμισε, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας:
"Η αντιπολίτευση αρκείται στο να ασκεί εύκολη κριτική", υπογράμμισε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει το πολιτικό κόστος, για τις αποφάσεις που θα πάρει.
"Οι αποφάσεις του Ιουλίου της ευρωζώνης είναι αποφάσεις προστασίας του ευρώ και αφορούν την ενίσχυση του EFSF", είπε, σημειώνοντας πως "εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της".
Όπως είπε χαρακτηριστικά, "οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, είναι θεσμικό ευαγγέλιο για τη χώρα" και πρόκειται για αποφάσεις εξαιρετικά χρήσιμες τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ιταλία, που επίσης αντιμετωπίζει κρίση.

"Δεχόμαστε πιέσεις για μείωση της δημόσιας δαπάνης"
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα, είπε πως πράγματι, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για τη μείωση της δημόσιας δαπάνης.
"Όσοι όμως μιλούν για περικοπή δαπανών και μικρότερο κράτος, πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι αυτό αφορά μισθούς, εισοδήματα, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, επιχορηγήσεις σε ΟΤΑ", συμπλήρωσε.

Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα την Τετάρτη
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, οι συνομιλίες με την Τρόικα επαναλαμβάνονται αύριο Τετάρτη.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υπό τον βουλευτή Νταν Μπέρτον, πρόεδρο της υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την Ευρώπη και την Ευρασία.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπ. Σμιθ, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
www.cosmo.gr

Κρατούμενοι στις φυλακές των Φιλιππίνων χορεύουν Michael Jackson !!!

«Χοντρό κράξιμο» για την γκάφα ολκής της υπουργού Παιδείας !!!

Μια γκάφα της ιταλίδας υπουργού Παιδείας για μια σήραγγα που ενώνει την Γενεύη της Ελβετίας με την κεντρική Ιταλία, στάθηκε η αιτία να την περάσουν γενεές δεκατέσσερις τόσο ο Τύπος όσο και οι χρήστες του διαδικτύου μέσα από τα σχόλιά τους.

Η Μαριαστέλα Τζελμίνι, σε ανακοίνωσή της για την ανακάλυψη υποατομικών σωματιδίων που ταξιδεύουν γρηγορότερα και από το φως, ανέφερε ότι «Η Ιταλία συνέβαλε στην κατασκευή της σήραγγας μεταξύ του CERN και του εργαστηρίου Γκράν Σάσο, όπου έγιναν τα πειράματα, χορηγώντας περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το λάθος της ήταν ότι το CERN είναι στην Ελβετία και αν υπήρχε μια τέτοια σήραγγα που να το ενώνει με το συγκεκριμένο εργαστήριο στην Ιταλία, θα είχε μήκος 730 χιλιόμετρα! Αυτό και μόνο αρκούσε για να ξεσηκωθεί θύελλα  καυστικών δημοσιευμάτων από ιστοσελίδες, εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα, που αναπαρήγαγαν την είδηση, ενώ το αποκαλούμενο «Τουνελτζελμίνι» έδωσε τροφή για χιλιάδες σχόλια στο twitter και το facebook.

Οι χρήστες στο twitter έγραψαν: «Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ, επειδή το φως ταξιδεύει αρκετά γρήγορα», «Το Τουνελτζελμίνι έχει και στάσεις, όπως το μετρό;».
Ανάλογα σχόλια εισέπραξε η υπουργός και από το facebook... «Με το Τουνελτζελμίνι θα είναι πιο εύκολο να πάμε στην Ελβετία για να καταθέσουμε τα χρήματά μας...φοροδιαφυγή ταχύτερη και από το φως».

Η υπουργός φαίνεται να τα βρήκε σκούρα με όλα όσα της έσουραν και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στην επίσημη απάντηση του υπουργείου Παιδείας, που τονίζει ότι η Τζελμίνι αναφερόταν σε μια σήραγγα ενός χιλιομέτρου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «γελοία» και «αβάσιμα», όσα γράφτηκαν για εκείνη μέσα στο σαββατοκύριακό. 

www.star.gr

Ώστε τα greeklish δεν επηρεάζουν τη σωστή γραφή της νέας ελληνικής γλώσσας ;


Ατυχήσατε...
clopyandpaste.blogspot.com

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Δεν εξαιρούνται του τέλους ακινήτων όσοι διέκοψαν την παροχή ρεύματος μετά τις 17/9 !!!

«Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή» δήλωσε ο κ. Μπίτζας.

Στην επισήμανση ότι δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα, προχώρησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.
 
«Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή» δήλωσε ο κ. Μπίτζας.

Ο ίδιος είπε ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

www.imerisia.gr

DISCO PARTY ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO !!!IRAKLIO WEB RADIO DISCO PARTY
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 1 ΩΡΑ ΓΕΜΑΤΗ DISCO MUSIC !!!

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ :

Οι σκύλοι γλίτωσαν από τη λεπίδα του χασάπη !!!

Είναι ένα έθιμο 600 ετών, το οποίο φθάνει στο τέλος του.
Αυτή την εβδομάδα αξιωματούχοι στην Ανατολική Κίνα ανακοίνωσαν ότι σταματά η μαζική σφαγή σκύλων και το μαγείρεμα του κρέατός του στη φθινοπωρινή γιορτή του Σινχούα Χούτου.
Φιλόζωοι ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία εναντίον του βάρβαρου εθίμου και η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη ώστε κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να δηλώσουν επίσημα την απαγόρευση του εθίμου, μόλις λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, τον Οκτώβριο. 
Το Φεστιβάλ Σινχούα όπου καταναλώνεται κρέας σκύλου, είναι μέρος ενός επταήμερου εορτασμού - μια παράδοση που δημιουργήθηκε τον 14ο αιώνα, όταν ο αυτοκράτορας Ζου Γουανζάνγκ, ιδρυτής της δυναστείας των Μινγκ, διέταξε τη σφαγή όλων των σκύλων στην περιοχή στη διάρκεια μιας εξέγερσης και μοίρασε το κρέας τους στους στρατιώτες του.

Ομως όλες αυτές οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση αυτής της παλιάς, αλλά ιδιαίτερα βίαιης παράδοσης αναδεικνύουν και μια νέα τάση στην κινεζική κοινωνία: τη γοργή αύξηση των Κινέζων που έχουν σκύλους και γάτες στο σπίτι τους. Μάλιστα η μεσαία τάξη στην Κίνα, εκτός από αυτά τα οικόσιτα έχει και κουνελάκια και πουλιά.
Γενικά, στη χώρα φαίνεται να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ένα νέο φιλοζωικό κίνημα με μεγάλη επιρροή. 
www.tanea.gr
animalspress.blogspot.com

Το μικρότερο όπλο στον κόσμο !!!

Σαν σήμερα - Robert Palmer !!!

Robert Palmer

Πολλοί θα τον θυμούνται από το περίφημο βίντεο του τραγουδιού «Addicted to love» με προκλητικά όμορφες γυναικείες παρουσίες να τον συνοδεύουν παίζοντας κιθάρα.
 


«Ενα εξαιρετικό ταλέντο» χαρακτηρίζεται στις ροκ εγκυκλοπαίδειες ο Βρετανός ερμηνευτής από το Γιόρκσαϊρ, που γεννήθηκε το 1949 και έζησε για πολλά χρόνια στη Μάλτα. 

Η καριέρα του ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα, όπως οι Alan Bown Set και οι Vinegar Joe, και στο τζαζιστικό σχήμα Da Da. Στη συνέχεια, ύστερα από τρία επιτυχημένα άλμπουμ με τους τελευταίους, ακολούθησε προσωπική καριέρα.

Ο Ρόμπερτ Πάλμερ υπήρξε δανδής, καλοντυμένος και με αέρα κοσμοπολίτη, στο πνεύμα της ανδρικής φιγούρας που λάνσαρε ο Μπράιαν Φέρι. Βραβευμένος με το Γκράμι δύο φορές μέσα σε δέκα χρόνια, έγινε πασίγνωστος με κομμάτια όπως «Some guys have all the luck», «Simply Irresistible», «Some like it hot», και απασχόλησε τα διεθνή μουσικά έντυπα για αρκετά χρόνια ασχολούμενος με την ποπ, την τζαζ, τη σόουλ, τη ρέγκε, τους ηλεκτρονικούς ήχους.

Συμμετείχε στο περιστασιακό σχήμα The Power Station (με τον περίφημο Tony Tompson των Chic). Οταν το «Addicted to love» έγινε το πιο πολυπαιγμένο βίντεο στην ιστορία του δορυφορικού καναλιού MTV, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις φεμινιστικές οργανώσεις, δήλωσε ότι «δεν σήμαινε τίποτε περισσότερο από μια εικαστική απεικόνιση του τραγουδιού». 

Αργότερα, το 1990, βαφτίστηκε από το περιοδικό Rolling Stone ως «ο πιο καλοντυμένος άνδρας καλλιτέχνης». Πάντως, πρόσφατα ο ίδιος χαρακτήρισε τη μουσική σταδιοδρομία του «ένα γλυκό τυχαίο συμβάν».

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Λουγκάνο της Ελβετίας έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση της μουσικής βιομηχανίας. Πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στις 26 Σεπτεμβρίου 2003 στη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών του στη Γαλλία.
archive.enet.gr

Τι πραγματικά σημαίνει..."φτώχεια"!!!

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

'Πως σου φάνηκε η εμπειρία;'

'Ωραία' απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

'Και τι έμαθες;' συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

- Εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις...

- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενω
αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το
οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές...


- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι...


- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα...


- Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας, ενώ αυτοί σπέρνουν και θερίζουν γι' αυτό...

- Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά,
βατράχια και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το
ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι...

- Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ότι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα...

- Εμείς για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με
συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από
τη φιλία των γειτόνων τους...

- Εμείς ζούμε 'καλωδιωμένοι' με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση.
Αυτοί, αντίθετα, 'συνδέονται' με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό,
το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την
οικογένειά τους...

Ο πατέρας, έμεινε έκπληκτος από τις απαντήσεις του γιου του...

Και ο γιος ολόκληρωσε με τη φράση:

'Σ' ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε...'

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ «ΝΑ ΕΙΜΑΣ
ΤΕ».


taendiaferonta.blogspot.com

Ένας δήμος που ενδιαφέρεται για την υγεία των δημοτών του !!!

Δήμος Πεντέλης: Αφαίρεση κεραιών κινητής τηλεφωνίας  !!!

1. Στον αγώνα που δίνουμε για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Δήμο μας εντοπίσαμε τις κεραίες που βρίσκονται:

α. Στη Δημοτική Ενότητα Μελισσίων
(1). Υδατοδεξαμενή οδού Αθηνάς
(2).Λ. Δημοκρατίας 47
(3). Λ. Πηγής 32
(4). Λευκάδος και Κονίτσης
(5).Ελπιδοφόρου και Αρμονίας
(6).Τήνου και Αντιπάρου
(7).Λ. Δημοκρατίας και Μπότσαρη
(8).Σερίφου 51 και Άνδρου
(9).Πεντέλης
(10). Σοράνογλου, Παν. Τσαλδάρη και Δ. Γούναρη

β. Στη Δημοτική Ενότητα Ν. Πεντέλης
(1). Ηρώων Πολυτεχνείου 21
(2). 28ης Οκτωβρίου 54

γ. Στη Δημοτική Ενότητα Πεντέλης
(1). Ιωαν. Μεταξά 22

2. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης για τις κεραίες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί .
 

3. Ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος στην οποιαδήποτε τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ζώνη ευθύνης του.
 

4. Δεν διαπραγματευόμαστε την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, ζούμε και χωρίς κινητό τηλέφωνο.
 

5. Το παρόν να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος όπως είχε δεσμευθεί, δεν θα επιτρέψει να υπάρχει KAMIA KEΡΑΙΑ κινητής τηλεφωνίας στις πλατείες που παίζουν τα παιδιά μας, δίπλα στα σχολεία, μέσα στα σπίτια μας. 

www.pentelikonews.gr

Πάνελ-γραμματόσημα !!!
Το μέλλον των φωτοβολταϊκών συστημάτων κρατά στα χέρια της η νανοτεχνολογία, η οποία εξελίσσεται διαρκώς και με ταχύτατο ρυθμό μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια. 

Πρόκειται για την επιστήμη που μελετά και αναπτύσσει τα πάντα σε κλίμακα όπου το μέγεθος της ύλης είναι απειροελάχιστο. Αρκεί να αναφερθεί πως ένα νανόμετρο (nm) είναι ένα δισεκατομμύριο φορές μικρότερο από το ένα μέτρο. 

Αν και η σημερινή τεχνολογία που εφαρμόζεται στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάνελ βασίζεται στον τομέα της νανοτεχνολογίας, ορισμένα από τα νέα υλικά που θα δούμε στα επόμενα χρόνια και θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των συλλεκτών είναι ήδη έτοιμα, ενώ πολλά ακόμα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Τα νέα αυτά υλικά είναι οργανικά, βασίζονται δηλαδή στον άνθρακα και το υδρογόνο, έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα και θα αντικαταστήσουν τα ανόργανα στοιχεία, κυρίως το πυρίτιο, από τα οποία κατασκευάζονται τα πάνελ σήμερα.

«Η τεχνολογία που αναπτύσσεται στον τομέα των φωτοβολταϊκών στηρίζεται στα λεπτά υμένια, δηλαδή σε πολύ λεπτές στρώσεις του χρησιμοποιούμενου υλικού, γεγονός που βοηθά και στην εξοικονόμηση», εξηγεί ο Στέργιος Λογοθετίδης καθηγητής στο τμήμα Φυσικής και υπεύθυνος του ερευνητικού Εργαστηρίου Λεπτών Υμενίων -Νανοσυστημάτων και Νανομετρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 


«Τα υμένια μπορούν να εκτυπωθούν, γεγονός που τα κάνει ελαφρύτερα και εύκαμπτα σε σχέση με τα σημερινά πάνελ, που είναι τοποθετημένα πάνω σε γυαλί. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος μειώνεται κατά πολύ, μπορούν να καλυφθούν μεγαλύτερες επιφάνειες, ενώ οι επιλογές για την εφαρμογή τους και τη χρήση τους είναι περισσότερες και αφορούν πληθώρα εγκαταστάσεων». Αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν ήδη σε περιορισμένη κλίμακα προς το παρόν και αφορούν κυρίως μικρές εφαρμογές.

«Πολύ σύντομα, όμως, σε λιγότερο ίσως από πέντε χρόνια, η κυκλοφορία θα είναι ευρεία και τα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς θα είναι ανταγωνιστικά με τα συμβατικά», επισημαίνει ο κ. Λογοθετίδης.


Κέρδος για τη χώρα

Ο τομέας των φωτοβολταϊκών αλλά και όλοι οι τομείς με τους οποίους καταπιάνεται η νανοτεχνολογία μπορούν, σύμφωνα με τον καθηγητή, όχι μόνο να αναπτυχθούν περαιτέρω στη χώρα μας, αλλά και να συμβάλουν κατά πολύ στην οικονομία, με τη δημιουργία της ανάλογης βιομηχανίας. 

«Καθώς πρόκειται για ένα σχετικά νέο επιστημονικό πεδίο, η ανάπτυξη του οποίου ξεκινά τώρα, μπορούμε ως χώρα να μπούμε δυνατά. Τα εργαστήρια νανοτεχνολογίας που έχουμε είναι εξαιρετικά και όλος αυτός ο κλάδος αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία που μπορεί να δώσει ελπίδα», προσθέτει οι ίδιος.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΜΙΤΣΙΑΔΗ 

www.real.gr

Κήρυξαν πόλεμο οι Τούρκοι χάκερς σε Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ !!!

Προς το παρόν ο μόνος πόλεμος που κήρυξε η Τουρκία είναι στο διαδίκτυο,εναντίον Κύπρου και Ισραήλ.

Η ομάδα Τούρκων χάκερ που ζούν στο εξωτερικό ανακοίνωσε πως αρχίζει ψηφιακό πόλεμο ενάντια στις κυβερνήσεις της Κύπρου και του Ισραήλ.Στην Ελλάδα θα επιτεθούν μόνο σε τράπεζες!

Με βάση την είδηση του πρακτορείου Ντογάν και αναπαράγουν τα tourkikanea.gr σε συνάντηση που έγινε στο Άκτσαϊ του Μπαλικεσίρ, οι ιδρυτές της ομάδας της Ημισελήνου – που είναι γνωστή ως ο πρώτος ψηφιακός στρατός- με τα κωδικά ονόματα Τζεντκάν, Μπαρμπαρός και Κερεμσάχ Νογιάν αποφάσισαν να επιτεθούνε.
Οι ανώτατοι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν πως θα προβούνε σε ευρείες επιθέσεις σε χώρες της Ε.Ε. , του Ισραήλ και του Ελληνοκυπριακού τομέα. Ανέφεραν πως στόχος των επιθέσεων δεν θα είναι η προσωρινή ζημιά αλλά πως θα υπάρξει στόχευση για κατάρρευση και του σέρβερ, ενώ ανέφεραν πως ιδιαίτερα θα στοχευτούνε οι στρατιωτικοί σέρβερ.
 
Σε περίπτωση που υπάρξει μια οποιαδήποτε επέμβαση στα τουρκικά πλοία στην Μεσόγειο, οι υπεύθυνοι της ομάδας θα καταλάβουν τις τραπεζικές ιστοσελίδες Κύπρου και Ελλάδας και θα καταρρίψουν το τραπεζικό σύστημα.
 
Ανέφεραν πως εντόπισαν σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος και ότι κατέχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να το καταρρίψουν. Οι αρμόδιοι της ομάδας της Ημισελήνου ανέφεραν ότι μέχρι σήμερα έχουν ¨χακέψει¨ εκατοντάδες ιστοσελίδες όπως της Μοσάντ και του Πενταγώνου και έδωσαν μηνύματα καταγγελίας της τρομοκρατίας.
www.onalert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...