Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Σκηνές "Φάρ-Ουέστ" στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Πρωτοφανές κυνηγητό μεταξύ τριών άγνωστων ταχύπλοων σκαφών και δύο -επίσης ταχύπλοων- σκαφών του ΠΝ εξελίχθηκε σήμερα από τις 12:00 το βράδυ έως και τις 03:00 σήμερα το πρωί περίπου μέσα στη λεκάνη του Ναυστάθμου Σαλαμίνας! Η καταδίωξη έγινε κυριολεκτικά μπροστά τα μάτια του προσωπικού βάρδιας όλων των πολεμικών σκαφών που βρίσκονταν στο Ναύσταθμο.
Ριπές αυτομάτων όπλων από τους ειδικούς φρουρούς που φυλάσσουν τον Ναύσταθμο και επικίνδυνοι ελιγμοί με υψηλές ταχύτητες από τα τρία άγνωστα σκάφη δημιούργησαν ένα πρωτοφανές σκηνικό «Φαρ Ουέστ» μέσα στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη ναυτική βάση της χώρας. 

Τα τρία σκάφη που εντοπίστηκαν από τους ειδικούς φρουρούς του ΠΝ δεν υπάκουσαν στα σήματά τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και προσπαθώντας να διαφύγουν.
Το γεγονός πως η καταδίωξη εξελίχθηκε μέσα στην «καρδιά» του ΠΝ, αλλά και πως δεν είναι η πρώτη φορά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια, καταδεικνύει από μόνο του τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μια κατάσταση η οποία είναι απορίας άξιο πως -και εάν- σκέφτεται να την αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΠΝ.
Από το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνουν, ως συνήθως, το συμβάν.
Σοβαρά θέματα ασφάλειας του κεντρικού ναυστάθμου Σαλαμίνας τίθενται, καθώς, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, προ ημερών άγνωστα ταχύπλοα σκάφη διείσδυσαν μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ)  με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξή τους και ρίψη πυροβολισμών. Συνολικά στην καταδίωξη συμμετείχαν τρία ταχύπλοα της ΜΥΚ ενώ ο αριθμός των ταχύπλοων σκαφών που εισήλθαν μέσα στο ναύσταθμο δεν έχει διευκρινιστεί.
Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μόλις τα άγνωστα ταχύπλοα εντοπίστηκαν δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, δεδομένου ότι η διείσδυση έγινε μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Δεν έγινε γνωστό πιο το αποτέλεσμα της καταδίωξης αλλά πιθανότατα τα άγνωστα σκάφη κατάφεραν να διαφύγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστα σκάφη εντοπίζονται πλησίον του ναυστάθμου Σαλαμίνας, αλλά αυτή τη φορά το περιστατικό καταδεικνύεται ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Συχνά παράνομοι αλιείς διεισδύουν στην παντελώς αφύλακτη θαλάσσια περιοχή του ναυστάθμου και καταδιώκονται, όταν γίνουν αντιληπτοί από σκάφη του Λιμενικού, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι ήταν κάτι διαφορετικό αφού σκοπός του συγκεκριμένου σκάφους ή των σκαφών  δεν ήταν η αλιεία, αφού προσέγγισαν το λιμανάκι της ΜΥΚ.

Άλλες πληροφορίες οι οποίες τελικά εξακριβώθηκαν, αναφέρουν πως  διείσδυση των άγνωστων ταχύπλοων έγινε και πάλι λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας και αυτή τη φορά όπως και την προηγούμενη υπήρξε ρίψη πυρών μόνο που αυτή τη φορά τα πυρά ήταν καταιγιστικά!

Η υπόθεση πάντως της ασφάλειας μέσα στον ίδιο το Σαρωνικό, και στις ακτές της Αττικής όπου βρίσκεται πλειάδα στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμοδίους.
Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, όταν τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος  φόρτωσε λαθρομετανάστες στον Ασπρόπυργο και σάλπαρε για Ιταλία χωρίς κανένας και ποτέ να το ενοχλήσει ή να ρωτήσει που πάει και ποιο είναι. 
Πρόκειται για το ίδιο τουρκικό δουλεμπορικό που προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο που συνέβη 30 μίλια δυτικά της Κέρκυρας το Σάββατο το βράδυ 15 Ιανουαρίου και αναδεικνύει τα προβλήματα του ανύπαρκτου μηχανισμού επιτήρησης του ελληνικού θαλασσίου χώρου.

Το τουρκικό σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή μεταξύ της Αττικής και της Κορίνθου κάπου στον Ασπρόπυργο, περνώντας «μια ανάσα» από τον ναύσταθμο όπου ελλιμενίζετε ο Στόλος και «έδεσε» στην «καρδιά» της βιομηχανική περιοχής της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας η 2η ΜΑΛ κλπ. χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Το περιστατικό όμως των προηγούμενων ημερών  και αυτό της Κυριακής προς Δευτέρα, εάν τελικά ισχύει, καταδεικνύουν με τον πλέον προφανή τρόπο ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας, όχι σε μια οποιαδήποτε περιοχή αλλά στον μεγαλύτερο ναύσταθμο της χώρας όπου ναυλοχεί το σύνολο των πολεμικών σκαφών του ΠΝ. Εάν δεν αφυπνισθούν τώρα οι υπεύθυνοι της ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης, με ότι συνέβη, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης;  
www.defencenet.gr

Ένα μικρό “Τέξας” στον Πατραϊκό !!!

Ένα μικρό «Τέξας» κρύβεται στον Πατραϊκό Κόλπο και στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα « Έθνος», θέμα που ξεκίνησε με τις αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα και του newsbomb.gr σχετικά με τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της χώρας μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο θαλάσσιο πυθμένα της περιοχής που ξεκινά από τον Πατραϊκό Κόλπο και εκτείνεται μέχρι τα νησιά της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι υπάρχουν 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Βάσει υπολογισμών, το εν λόγω κοίτασμα είναι διπλάσιο από αυτό του Πρίνου, που στα 25 χρόνια λειτουργίας του, έχει δώσει γύρω στα 125 εκατομμύρια βαρέλια.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιθανότητα ανακάλυψης φτάνει το 11%, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό εάν συνυπολογιστεί ότι, η παγκόσμια μεθοδολογία θεωρεί ως ιδανικό ποσοστό το 20%.
Όπως αποκαλύπτει το ίδιο έγγραφο, υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο, με πιθανή ποσότητα 9 έως 27 εκατομμύρια βαρέλια και ποσοστό επιτυχίας 11%.
Επίσης εκτιμάται, πως «μαύρος χρυσός» κρύβεται και στην υποθαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας, στα θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία, με πιθανά αποθέματα μισού δις βαρελιών.
Επιπλέον, αποκαλύπτεται η ύπαρξη αποθεμάτων φυσικού αερίου στο νομό Ιωαννίνων, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
www.newsbomb.gr

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στη Θράκη !!!

Μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων και ΧΥΤΥ
Δύο νέες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, που η καθεμία θα περιλαμβάνει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), προβλέπει για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται και η δημιουργία δικτύου 15 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), καθώς και η κατασκευή έξι Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Σκοπός είναι η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ώστε να μειώνεται η παραγόμενη ποσότητα και να προωθείται η επανάχρηση, η ανακύκλωση και η αξιοποίηση αυτών. Επίσης, τα νέα έργα θα οδηγήσουν στη διακοπή λειτουργίας και την αποκατάσταση του συνόλου των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)...»


Σήμερα βρίσκεται υπό κατασκευή το έργο «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων» σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ (ΟΣΔΑ), προϋπολογισμού 22,3 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενο από το ταμείο συνοχής. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί επτά ΣΜΑ και ειδικότερα, των Νέας Βύσσας, Σαμοθράκης, Φερών, Θάσου, Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης και Κ. Νευροκοπίου.

Ο ΣΜΑ Σαπών θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, για το ΣΜΑ Καβάλας έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω κατάθεσης αίτησης αναστολής των εργασιών στο ΣτΕ και για το ΣΜΑ Σουφλίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί εντός του 2011, καθώς με πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δικαιώθηκε η σχετική προσφυγή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Παράλληλα, είναι σε φάση κατασκευής οι ΣΜΑ - ΚΔΑΥ Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.


Να σημειωθεί ότι η ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του ΚΔΑΥ Αλεξανδρούπολης.

alexpolisonline.blogspot.com
Πηγή: energia.gr

Σαν Σήμερα !!! Πάνος Τζαβέλας

1925-2009
Αγωνίστηκε σ’ ολόκληρη τη ζωή του για έναν καλύτερο κόσμο και για την απελευθέρωση της πατρίδας του από του Γερμανούς κατακτητές. Τραυματίστηκε, φυλακίστηκε, έχασε το δεξί του πόδι αλλά έμεινε πιστός στις αρχές του και τον αγώνα του.
Μεταλαμπάδευσε σε χιλιάδες νεότερους ανθρώπους τα ιδανικά και τα τραγούδια της Αντίστασης, δίνοντας κάθε βράδυ και για πολλά χρόνια τον καλύτερό του εαυτό στην μπουάτ «Λήδρα», στην Πλάκα.
Αυτός ήταν, με λίγα λόγια, ο Πάνος Τζαβέλας που έφυγε στα 84, από τη ζωή.
Κηδεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2009 στο Νεκροταφείο Σχιστού. 

ΚΙΝΑ : Πυροσβεστικό κανόνι νερού !!!Ρίχνει τέσσερις τόνους νερού ανά λεπτό σε ακτίνα 400 πόδια !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

gizmodo.com

To νέο τεχνολογικό θαύμα της Lamborgini -(Video)

Με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον για μία ακόμη φορά η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το νέο V12 κινητήρα που θα δούμε να τοποθετείται στον αντικαταστάτη της Murcielago και κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Aventador.

Όπως είναι φυσικό το νέο μοτέρ είναι ατμοσφαιρικό, έχει χωρητικότητα 6,5 lt ενώ αποδίδει 700 PS στις 8.250 rpm και 70.4 kgm στις 5.500 rpm.

Ο νέος V12 εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις της ιταλικής φίρμας, στο Sant’Agata, και συνολικά ζυγίζει 234 kg. Θα συνεργάζεται με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το ISR (Independent Shifting Rods), το οποίο ζυγίζει 70 kg και διαθέτει 7 σχέσεις. Παρόλο που μιλάμε για ένα κιβώτιο με μονό συμπλέκτη οι Ιταλοί κάνουν λόγο για αστραπιαίες αλλαγές χάρη σε μία ειδική συναρμογή με διπλούς άξονες που προσεγγίζει την λειτουργία ενός κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη.

Το νέο κιβώτιο θα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, τα Strada, Sport και Corsa και θα συνδυάζεται με launch control.


www.newpost.gr

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πηδήματος λαγών !!!

Πυρετωδώς προπονούνται δεκάδες λαγοί στη Βρετανία για να μην ντροπιαστούν στους παγκόσμιους αγώνες πηδήματος που θα γίνουν στο Γιόρκσαιρ. Οι πιο απειλητικοί αντίπαλοι είναι οι Σουηδοί... Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Στο πρωτάθλημα  συμμετέχουν πάνω από 3.000 λαγοί, ινδικά χοιρίδια, χάμστερ, ποντίκια και αρουραίοι. Αυτοί διαγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες – ο καθείς εκεί που είναι η κλίση του.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι οι βρετανοί λαγοί έχουν προπονηθεί σκληρά για να αντιμετωπίσουν “σοβαρό διεθνή ανταγωνισμό”. Ειδικά φοβούνται τους σουηδούς λαγούς που είναι εξαιρετικά ικανοί στο πήδημα.

Σημειώνεται ότι το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ο δανος λαγός Τόσεν, που πήδηξε το 1997 περίπου ένα μέτρο. Η κ. Χόιλ ιδιοκτήτρια του αθλητή Σματζ αναφέρει ότι οι λαγοί είναι πολύ πιο έξυπνοι από ό,τι τους θεωρουν οι άνθρωποι και προσθέτει ότι το πήδημα είναι στη φύση τους. “Ο λαγός πηδά πάνω από κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στο δρόμο του” τονίζει.www.newsit.gr

Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική !!!

Αμαλία Κ. Ηλιάδη
Όποιοι θέλουν μπορούν να θεωρούν την Ελληνική ως οριακή γλώσσα και όποιοι θέλουν μπορούν να τη θεωρούν ως υπερβατική... Κατά τη γνώμη μου κι αυτοί, κι όχι μόνο οι γλωσσολόγοι, σχετίζονται αμέσως με τα γλωσσικά ζητήματα και δικαιούνται να έχουν άποψη για την πορεία της ελληνικής γλώσσας. Αν αυτή η άποψη διαφέρει από πολλές άλλες, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη διαφορά. Τα πολυάριθμα δημοσιεύματα, επιστημονικά και εκλαϊκευμένα για την ελληνική γλώσσα είναι ενδεικτικά πολύ διαφορετικών απόψεων, οι οποίες ήδη ιχνηλατούνται και στους χώρους των απολύτως ειδικών μα και στους χώρους των πολιτών που καθημερινά και βιωματικά έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα και τις κρατικές πολιτικές γι' αυτή.
Η ακόλουθη θέση ειδικής ερευνήτριας και προσωπικότητας διεθνούς κύρους με τιμά αφάνταστα να την αναφέρω, να την αποδέχομαι και να τη διαδίδω.
Ἡ καθηγήτρια J. de Romilly, μὲ τὸ μοναδικό ὕφος τῆς γραφῆς της, ἐξαίρει τὴν σημασία τῶν κλασικῶν γραμμάτων γιὰ τὸν σύγχρονο ἄνθρωπο (Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ τῆς Ε.Ε.Φ , ΠΛΑΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΜΟΣ 2, 2003, σ. 24 κ.ἑξ.):
"Ὁ ἑλληνικὸς πολιτισμὸς παρουσιάζει, πράγματι, τὸ πλεονέκτημα ὅτι εἶναι κοινός, σὲ διάφορες βαθμίδες, σὲ ὅλες σχεδὸν τὶς εὐρωπαϊκὲς χῶρες. Ποῦ, ὅμως, ὀφείλεται αὐτὸ τὸ πλεονέκτημα; Τὶ ἀντιπροσωπεύει ἡ Ἑλλάδα; Θὰ μοῦ ἦταν ἀδύνατο νὰ συνοψίσω ἐδῶ σὲ λίγες λέξεις αύτὸ ποὺ ἀποτέλεσε τὸ πάθος ὁλόκληρης τῆς ζωῆς μου. Θὰ ἤθελα ὅμως νὰ πῶ ὅτι ὑπάρχει σὲ αὐτὴ τὴν ἀξιοθαύμαστη, περίτεχνη, ἀπέριττη γλῶσσα μία σκέψη καθαρὴ .... Θὰ ἤθελα νὰ ὑπενθυμίσω ὅτι ἡ ἑλληνικὴ λογοτεχνία στοχεύει πάντα στὸ πιὸ ἀνθρώπινο, στὸ παγκόσμιο, σὲ αὐτὸ ποὺ μπορεῖ νὰ ἀγγίξη πέρα ἀπὸ τὰ σύνορα καὶ τὶς ὅποιες διαφορές"
Ανήκω στη γενιά που βίωσε την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών από το πρωτότυπο στο 3τάξιο γυμνάσιο και την ταυτόχρονη εισαγωγή του μονοτονικού. Το πρώτο μέτρο, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, με ωφέλησε σημαντικά, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να εντρυφήσω στην ουσία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, χωρίς το περιττό βάρος των γραμματικών και συντακτικών μορφών. Εξάλλου, σ' αυτές τις μικρές, γυμνασιακές ηλικίες, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη των παιδιών για επαφή με τον πλούτο της μητρικής τους γλώσσας απ' το να απομνημονεύουν στείρους, πνευματοκτόνους τύπους νεκρών γλωσσών. Η δεκαεννιάχρονη εμπειρία μου και ως φιλολόγου σ' αυτό το συμπέρασμα με έχει οδηγήσει. Ως προς το δεύτερο μέτρο που σημάδεψε τα γυμνασιακά μου χρόνια έχω τις ενστάσεις μου που όμως δεν είναι, τουλάχιστον από άποψη επιστημονική και γλωσσολογική, ιδιαίτερα ισχυρές. Είναι περισσότερο ψυχολογικής και αισθητικής φύσης.

Πέρα απ' αυτά, η λειτουργικότητα, η αμεσότητα, η ποικιλία και ο λεξιλογικός πλούτος της νέας ελληνικής γλώσσας, όταν ήδη έχουν κατακτηθεί από τον μαθητή που εισέρχεται στο Λύκειο, είναι η καλύτερη βάση, το σταθερότερο εφαλτήριο για να επέλθει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εξοικείωση με την αρχαία μορφή και εκδοχή της γλώσσας. Στην περίπτωσή μου, όπως και σε πολλές άλλες , οι παραπάνω παράγοντες λειτούργησαν επαρκώς, ώστε εν τέλει να καταλήξω να ασχοληθώ με τη Βυζαντινολογία, κλάδο που απαιτεί πολύ καλή χρήση και κατανόηση του «κλασσικού» λόγου και της αρχαίας γραμματείας από τον Όμηρο μέχρι τον Προκόπιο και μέχρι τον Μιχαήλ Ψελλό και τον Δούκα ή τον Φραντζή.
ΓΛΩΣΣΟΛΑΛΙΑ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Η συστηματική διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών σε συνδυασμό με την αντίστοιχη των νέων ελληνικών ενδυναμώνουν και εμπλουτίζουν τη γλωσσική μας συνειδητότητα. Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, ιδιαίτερα οι φιλόλογοι μα και κάθε σκεπτόμενος Έλληνας που σέβεται και θαυμάζει το μεγαλείο, το απέραντο πεδίο, επιστημονικό και ποιητικό, της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας μας, τις ευθύνες που μας "βαρύνουν". Όπως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναδεικνύουν με πραγματικό πάθος τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική τους κληρονομιά (μάλιστα τα αξιοποιούν εμπορικά και τουριστικά μ΄έναν αξιομίμητο τρόπο, όπως διαπίστωσα, ιδίοις όμμασιν, σε πολύ πρόσφατο ταξίδι μου στη Σκανδιναβία, στην οποία η πνευματική και εν γένει πολιτιστική κληρονομιά των Βίκινγκ "αποθεώνεται" δημιουργικά), έτσι κι εμείς ας πάψουμε τους νοερούς και "φυσικούς" εμφυλίους στους οποίους εμπλεκόμαστε, ελαφρά τη καρδία, κι ας δουλέψουμε, ο καθένας εφ' ω ετάχθη για την "ανάνηψη", υλική και προπάντων ηθική και πνευματική πρόοδο της Ελλάδας.

Όποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση μπορεί να εντρυφήσει. Ενδεικτικά αναφέρω πως στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η εξαιρετικότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.
Παράλληλα, ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει: «Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»
Κι ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολταίρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»

http://www.e-telescope.gr/el/arts-and-culture/554-greek-language

Σαν σήμερα - Μαχάτμα Γκάντι !!!

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.
Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.
Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869, στο Πορμπαντάρ, μια μικρή πόλη στη δυτική ακτή της Ινδίας στην επαρχία Γκουτζάρατ.

Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο ασπαζόταν τις απόψεις του τοπικού θρησκευτικού κινήματος της Γκουτζαράτ, Τζαΐν, που πρέσβευε τις αρχές του μη-τραυματισμού οποιουδήποτε ζωντανού πλάσματος, τη χορτοφαγία, τη νηστεία ως μέθοδο αυτοκάθαρσης και την αμοιβαία ανοχή μεταξύ των μελών των διάφορων καστών και θρησκευτικών κινημάτων.
 Στη Νότια Αφρική βρέθηκε αντιμέτωπος με το φυλετικό διαχωρισμό του απαρτχάιντ, ο οποίος εκδηλωνόταν από τους λευκούς εποίκους σε βάρος των ντόπιων έγχρωμων και των Ινδών μεταναστών. 
Ο ίδιος ο Γκάντι εκδιώχθηκε από την αίθουσα του δικαστηρίου επειδή αρνούνταν να βγάλει το παραδοσιακό ινδικό τουρμπάνι του ενώ ακόμη μία φορά δέχθηκε βία από τον οδηγό ταχυδρομικής άμαξας λόγω του ότι αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον Ευρωπαίο επιβάτη. Αυτή η κατάσταση τον οδήγησε να δραστηριοποιηθεί πολιτικά, υπερασπιζόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών του.
Για δύο περίπου χρόνια ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της Ινδίας προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις απόψεις της σύγχρονης ινδικής κοινωνίας. Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στο πρόβλημα της επαγγελματικής μαθητείας, σύστημα στα πλαίσια του οποίου φτωχοί και αγράμματοι εργάτες δελεάζονταν ώστε να εγκαταλείψουν την Ινδία εργαζόμενοι σε άλλες βρετανικές αποικίες.
 Ο Γκάντι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της παθητικής αντίστασης κατάφερε να προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση για αυτό το θέμα. Στη Βομβάη πραγματοποιήθηκε συνέλευση όλων των Ινδών ηγετών και καθορίστηκε η 31η Μαΐου 1917 ως η τελευταία ημερομηνία για την κατάργηση της επαγγελματικής μαθητείας. Στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλη τη χώρα με στόχο να λάβει υποστήριξη στον αγώνα του. Οι συγκεντρώσεις σε κάθε σταθμό της περιοδείας του ήταν τέτοιες, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναγγείλει ότι το συγκεκριμένο σύστημα εργασίας θα έπαυε πριν την 31η Μαΐου.

Την περίοδο του Μεσοπολέμου αναδείχθηκε σε κεντρική μορφή του εθνικού αγώνα των Ινδών για ανεξαρτησία. Το κίνημα της ανεξαρτησίας άρχισε σύντομα να εξαπλώνεται και όταν στα 1919 το Βρετανικό Κοινοβούλιο, μέσω της πράξης του Rowlatt, παρεχώρησε στις αποικιακές δυνάμεις έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπισή του, η τακτική της παθητικής αντίστασης απέκτησε εκατομμύρια θιασώτες σε όλη τη χώρα. 
Μία διαδήλωση εναντίον της πράξης του Rowlatt στην πόλη Αμριτσάρ κατέληξε σε λουτρό αίματος από τις βρετανικές δυνάμεις (Σφαγή του Αμριτσάρ). Ως αντίδραση στην απάνθρωπη αποικιοκρατική αυτή πράξη ο Μαχάτμα όρισε την 16η Απριλίου ημέρα νηστείας και προσευχής για τα θύματα της σφαγής.
Ο Μαχάτμα Γκάντι δολοφονήθηκε στο Νέο Δελχί στις 30 Ιανουαρίου 1948 από έναν εθνικιστή Ινδό ονόματι Γκόντσε.
Κείμενα :el.wikipedia.org

Δείτε τον Λαζόπουλο να κάνει Τουρκικές διαφημίσεις το 1996!! Πολύ γέλιο! (βίντεο)

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην εποχή που είχε γίνει "επεισόδιο" στα Ίμια με τους Τούρκους.
Ένας Έλληνας τότε, είχε στην βραχονησίδα κατσίκια, και ένα από αυτά το είχε βάψει σαν ελληνική σημαία. Εκείνη την εποχή, πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν μια γυναίκα, η "Τανσου τσιλερ"!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ !!!


clikare.blogspot.com

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος αναλαμβάνει μέτρα για τους μετανάστες !!!

Δράση για τη βοήθεια και στήριξη των μεταναστών που ζουν στην Πάτρα αναλαμβάνει ο δήμος. Θα ξεκινήσει η συγκέντρωση ρουχισμού και τροφίμων ενώ ζητήθηκε η συνδρομή μαθητών αλλά και εθελοντών του ερυθρού σταυρού.....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ PATRA TV:
 

www.dete.gr

Mr Bean !!!

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Ένα τηλεκατευθυνόμενο μας… φυλάει από ψηλά !!!

… ή καλύτερα τους Αυστραλούς πολίτες σε πρώτη φάση. Ο λόγος για ένα πρόγραμμα που θα… ξετρελάνει τους χομπίστες αφού στη χώρα των καγκουρό και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, η Melbourne Metropolitan Fire Brigade έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο τοπικά “μάτι στον ουρανό”. Μια εναέρια κάμερα δηλαδή που έχει ανατπυχθεί από την εταιρία Cyber Technology.

Δύο CyberQuad UAVs (Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα – Unmanned Aerial Vehicles) θα χρησιμοποιούνται για υπερίπτανται πάνω από πυρκαγιές και να αναγνωρίζουν σημεία με φωτιά στέλνοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στου συμβάντος από ψηλά. Το ένα θα διαθέτει και μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας ενώ το άλλο μια κανονικής ευκρίνειας (standard definition) και μια θερμική.
 Αυτό τον καιρό γίνεται η εκπαίδευση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας και το όλο σύστημα θα λειτουργεί κανονικά τους επόμενους μήνες.
Ενώ τα μικρά CyberQuads έχουν δυνατότητα πτήσης μόνο για 25 με 35 λεπτά, μπορούν να μπουν σε λειτουργία πολύ γρήγορα και να ‘κουβαλήσουν’ 500-800 γραμμάρια, βάρος που επαρκεί για κάμερες και πομπούς.

Ταξίδι......!!!

Μ' ένα καράβι ψεύτικο !!!

Κρούσματα Η1Ν1 και στην Αλεξανδρούπολη !!!

Επιβεβαιώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού Η1Ν1. Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Στράτο Μαλτέζο το ένα από τα δύο περιστατικά αναρρώνει πλήρως, ενώ το άλλο είναι ακόμα σε σοβαρή κατάσταση. 
Οι λοιμωξιολόγοι ανέμεναν αυτήν την εξέλιξη και υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιενής ώστε να μην ζήσουμε ξανά τα περυσινά φαινόμενα της πανδημίας.

www.deltatv.gr

Μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 !!!

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτως στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που ήταν να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων και της συνεχούς αναβλητικότητας που υπήρχε από την πλευρά της χώρας μας, στην εξέλιξη των έργων.

Αυτό που δυσαρέστησε τη ΔΕΜΑ και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για να προχωρήσει στην αφαίρεση των αγώνων από τη χώρα μας ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είχε υποσχεθεί ότι οι αγώνες θα γίνονταν στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, τελικά λόγω κόστους, έμεινε στα σχέδια και προτάθηκε από την Ελλάδα, η φιλοξενία των αθλητών να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2013 και το κόστος της διοργάνωσης υπολογιζόταν σε 135 εκ. ευρώ.

 
pestanea.blogspot.com

Δαχτυλίδι-ξυριστική μηχανή !!!

Το δαχτυλίδι-ξυραφάκι (ring-shaver) σχεδιάστηκε από τους Xiang Qin, Yin Qin, Yiyan Ge και Xinxin Sun σαν μια οικονομική και λύση για ξύρισμα παντού και ανά πάσα στιγμή μιας και δε καταναλώνει ενέργεια, ενώ είναι τόσο μικρό που μπορείτε να το έχετε στη τσέπη σας. 
Η πρωτότυπη αυτή συσκευή φοριέται στο δάχτυλο και κόβει τα γένια με μια απλή κίνηση του χεριού πάνω στο πρόσωπο. Μετά από το ξύρισμα μπορείτε να το ανοίξετε και να το καθαρίσετε από τις τρίχες.
http://siteseeing.gr/

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Πενήντα χρόνια Αστερίξ !!!
Εντυπωσιακό happening για την επέτειο !!!

newsinnews.gr

Ο γηραιότερος γάιδαρος του κόσμου !!!

Στα Ρεκόρ Γκίνες καταχωρήθηκε ο Eeyore, ως ο γηραιότερος γάιδαρος εν ζωή, καθώς έχει ζήσει σχεδόν τα διπλάσια χρόνια του προσδόκιμου.

Ο Eeyore πιθανότατα γεννήθηκε το 1957 και θεωρείται ως ο γηραιότερος γάιδαρος ζωντανός. Το προσδόκιμο ζωής των γαϊδάρων είναι 25-30 χρόνια, οπότε γιορτάζοντας 54 χρόνια ζωής ο Eeyore έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Το βλέμμα του είναι σκυθρωπό και ο ίδιος δεν είναι πλέον ζωηρός. Ίσως γιατί οι «φίλοι» του, ακολουθώντας τους νόμους της φύσης, πέθαναν κι εκείνος έχει μείνει μόνος του, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του. Πάντα βέβαια έχει όρεξη για το αγαπημένο του σανό και τα καρότα του.

Ο Selwyn Demmy, ο τωρινός ιδιοκτήτης του Eeyore, ανακάλυψε πως οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του ζώου τον είχαν συνολικά 50 χρόνια στα αγροκτήματά τους. Οπότε υπολόγισε ότι ο γάιδαρός του ήταν σχεδόν 54 χρονών, σημειώνοντας ρεκόρ... γενεθλίων.
Φώτο: www.dailymail.co.uk
zwakia.blogspot.com

Μυστηριώδες πιάνο σε βραχονησίδα !!!

Ένα πιάνο της δεκαετίας του ’30 που βρέθηκε σε μια αμμώδη βραχονησίδα ανοιχτά του Μαΐάμι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έχει καταπλήξει τους κατοίκους της περιοχής. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί πως βρέθηκε εκεί καθώς το βάρος του ξεπερνά τα 500 κιλά και είναι δύσκολο να μεταφερθεί.
Οι φήμες που κυκλοφορούν για την εμφάνιση του πιάνου είναι πολλές και περιλαμβάνουν το γύρισμα ενός βιντεοκλίπ ή μιας ταινίας, ένα ρομαντικό ραντεβού, εκδίκηση μετά από διαζύγιο ή μια διαφημιστική καμπάνια.
Το μέλλον του πιάνου παραμένει άγνωστο καθώς τόσο η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής, όσο και η ακτοφυλακή δηλώνουν αναρμόδιοι.

perierga.gr

Σκότωσαν διαδηλωτή εν ψυχρώ . Σοκ στην κοινή γνώμη παγκοσμίως !!!

ΔΕΙΤΕ: Είναι σοκαριστικό


Σοκ στην κοινή γνώμη παγκοσμίως έχουν προκαλέσει τα επεισόδια, αλλά και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις διαδηλωτών στην Αίγυπτο.

Πολίτες λένε πως είδαν δεκάδες Αιγύπτιους μωλωπισμένους, ματωμένους και να λιποθυμούν στο Κάιρο στη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Ένας πολίτης που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς είδε ανθρώπους ματωμένους με τραύματα στο κεφάλι και άλλους να καταρρέουν στο έδαφος, αν και τα αίτια των τραυματισμών δεν έχουν διευκρινιστεί καθώς χάος επικρατεί στους δρόμους. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν παρόμοιες περιγραφές.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίσθηκαν στην πλατεία Μόνεϊμ Ριάντ στο κέντρο του Καΐρου. Δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει νεκρός. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε επίσης ότι τραυματίσθηκε ο Αϊμάν Νουρ, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος με μεγάλη διαφορά στις προεδρικές εκλογές του 2005.

Σε μια περαιτέρω εξέλιξη, δυνάμεις ασφαλείας εθεάθησαν να αποκλείουν την πλατεία Ταχρίρ, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

www.newsbeast.gr

Έτοιμο -αν χρειαστεί- σχέδιο απομάκρυνσης Ελλήνων από την Αίγυπτο !!!

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο και κυρίως το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις εκτόνωσης,έχει θέσει σε ετοιμότητα την Αθήνα, η οποία παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Το ενδιαφέρον είναι απολύτως λογικό αφού στην Αίγυπτο,υπάρχει σημαντική ελληνική κοινότητα. 

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το σχέδιο "Ηλιαχτίδα" το οποίο προβλέπει την ασφαλή μεταφορά Ελλήνων από ταραγμένες περιοχές του πλανήτη είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή,αν κριθεί απαραίτητο. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στη περίπτωση των ταραχών στη Τυνησία,όπου βέβαια ο αριθμός των Ελλήνων ,ήταν πολύ μικρότερος απ΄ αυτών της Αιγύπτου.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ ,αναφέρουν ότι "δεν έχουμε καμμία συγκεκριμένη ένδειξη,αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς πάντα είμαστε έτοιμοι -αν χρειαστεί- να ενεργοποιήσουμε τέτοια σχέδια άμεσα".

Για την ενεργοποίηση του σχεδίου εκκένωσης,αποφασίζει το υπουργείο Εξωτερικών και την επιχείρηση αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τα μέσα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. 


Το ζήτημα της Αιγύπτου συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Ν.Σμίθ. Η ανησυχία των αμερικανών για την Αίγυπτο, είναι μεγάλη και δεν έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες ,αλλά έχει γίνει γνωστή στην Αθήνα εδώ και πολλούς μήνες ...από σπόντα. 

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής πυρομαχικών ΑΤΚ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μεταφέρει το εργοστάσιο που έχει στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα να χρησιμοποιήσει εργοστάσιο των ΕΑΣ. Οι αμερικανοί είχαν δικαιολογήσει το ενδιαφέρον τους γι΄ αυτή τη μεταφορά,λέγοντας ότι θέλουν "να είναι πιο ασφαλείς".

www.onalert.gr
 

Φωτιά και αστραπές καθώς το ηφαίστειο Kirishima στην Ιαπωνία βρυχάται !!!

Με μια αστραπή μήκους 1 τουλάχιστον μιλίου και ηφαιστειακή στάχτη να απλώνεται σε ύψος 1600 μέτρωνπάνω από το ηφαίστειο Kirishima της Ιαπωνίας καθώς οι επιστήμονες παρατηρούν τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη τα τελευταία 50 χρόνια στην περιοχή.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέβασε το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3 καθώς στάχτες συνεχίζουν να ανεβαίνουν από τοπ ηφαίστειο που βρίσκεται στο νοτιότερο μεγάλο νησί της Ιαπωνίας το Kyushu. Αν και το συγκεκριμένο ηφαίστειο δίνει συχνά εκρήξεις η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει από το 1959.

Φυτά «ανιχνευτές» βομβών !!!

Κάνουν καλύτερα δουλειά και από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους!


Βιολόγοι κατόρθωσαν να «διδάξουν» στις πρωτεΐνες των φυτών να αλλάζουν χρώμα, όταν «αισθάνονται» την παρουσία ορισμένων χημικών ουσιών, που περιέχονται στις βόμβες (π.χ. ΤΝΤ).

Όπως μάλιστα δήλωσαν, τα φυτά είναι εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, στον εντοπισμό των εκρηκτικών. Το φυτό μπορεί να «νιώσει» μόλις το 1 εκατοστό της ποσότητας εκρηκτικού που χρειάζεται να μυρίσει ένας σκύλος για να βρει τη βόμβα.

Μόλις το φυτό εντοπίσει μια τέτοια ουσία, ενεργοποιεί ένα εσωτερικό μηχανισμό που οδηγεί στην απώλεια της χλωροφύλλης που δίνει το πράσινο χρώμα στα φύλλα και έτσι προκαλεί την μετατροπή τους σε λευκά. Οποιοδήποτε φυτό, και όχι μόνο κάποιο συγκεκριμένο, θα μπορούσε να «εκπαιδευθεί» να ανιχνεύει βόμβες.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές σε τρία έως το πολύ επτά χρόνια, θα έχει καταστεί εφικτή η ταχεία αντίδραση των φυτών. Άλλοι επιστήμονες, αν και θεωρούν ενδιαφέρον το νέο πεδίο έρευνας, αμφιβάλλουν αν θα καταστεί εφικτή η ανάπτυξη φυτών που θα έχουν αλάνθαστες και άμεσες χρωματικές αντιδράσεις.


www.newsbeast.gr

Eκπαιδευτική ρομποτική στο Παιδικό Μουσείο !!!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 5-7 χρόνων.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία με βασική ηρωίδα τη μέλισσα-ρομπότ. Αρχικά, ανακαλύπτουν τις ικανότητες της μέλισσας, στη συνέχεια καταγράφουν και ζωγραφίζουν τη δική τους ιστορία και τέλος, η μέλισσα «αφηγείται» μόνη της την ιστορία που έφτιαξαν γι’ αυτή τα παιδιά.

Το εργαστήρι ολοκληρώνεται σε τρία εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
  • Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 και ώρες 10.00 – 11.00,
  • Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρες 10.00 – 11.00,
  • Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρες 10.00 – 11.00.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995 

www.paidorama.com

Αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα !!!

Κλείνουν συμβολικά υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας

Κινητοποιήσεις στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούν από το πρωί οι αγροτοσυνδικαλιστές της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Από τις 11:00 το πρωί, οι αγρότες απέκλεισαν τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πέλλα και την Ημαθία, όπου και σκοπεύουν να παραμείνουν μέχρι και τις 14:00, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έκαναν και στο νομό Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες της Συσπείρωσης ζητούν, μεταξύ άλλων, να παραμείνει η ΑΤΕ υπό κρατικό έλεγχο, καθώς και την άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδάκινων της φετινής και περσινής χρονιάς από τους κονσερβοποιούς και τους εμπόρους, αλλά και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες από χαλάζι - βροχοπτώσεις και εντατικοποίηση των ελέγχων στις αγορές.

Όπως έχει εξαγγείλει η ΠΑΣΥ, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν στις 5 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, «Zootechnia», στη Θεσσαλονίκη. Οριστικές αποφάσεις, πάντως, πρόκειται να ληφθούν αύριο, στη σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κιλκίς, στις 11 το πρωί.


www.newsbeast.gr

Γορίλας περπατάει σαν άνθρωπος !!!

Ο γορίλας Άμπαμ, όπως είναι το όνομά του, ζει σε ζωολογικό κήπο του Κεντ στην Αγγλία και έχει ξετρελάνει τους επισκέπτες.

Ο άνθρωπος που τον φροντίζει λέει ότι οι γορίλες μπορούν να περπατήσουν σαν άνθρωποι. Όμως ο Άμπαμ το κάνει πολύ πιο συχνά και με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Μπορεί να κινείται έτσι ακόμη και όταν μεταφέρει ξύλα ή τρόφιμα.


Αττική Οδός: ανοίγουν οι μπάρες στα διόδια σήμερα το απόγευμα !!!

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα σε κινήσεις πολιτών, φορείς και επιτροπές, σχετικά με το θέμα των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους!

Τη συνάντηση προκάλεσε η δημοτική κίνηση Γαλατσίου "¨ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" και μάλιστα η συνάντηση είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς πληθώρα φορέων, επιτροπών και κινήσεων πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν στη συζήτηση.

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν φυσικά τα διόδια, οι αυξήσεις στις τιμές τους και το αίτημα για δρόμους χωρίς διόδια. Αποφασίστηκαν μάλιστα νέες δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με άνοιγμα των μπαρών στα διόδια για ελεύθερη διέλευση των οδηγών.

Ειδικά για την Αττική και το θέμα των διοδίων στην Αττική Οδό, το παναττικό συντονιστικό αποφάσισε το άνοιγμα των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο καθώς και περισσότερες ενέργειες με σκοπό να καταδειχθεί όπως υποστηρίζουν το θέμα των συμβάσεων της Αττικής Οδού.

Μάλιστα, για σήμερα το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η πρώτη κινητοποίηση, κατά την οποία θα "ανοίξουν" οι μπάρες στα διόδια στους κόμβους Κηφισίας και Μαρκόπουλου της Αττικής Οδού.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι έκαναν λόγο για μια "διάτρητη" σύμβαση της Αττικής Οδού και το γεγονός οτι η κοινοπραξία έχει ξεπεράσει σε κέρδη το όριο του 13%, που αποτελεί σημείο τομής για παραχώρηση της Αττικής Οδού πίσω στο Δημόσιο, εισπράττοντας παράνομα το αντίτιμο των διοδίων.

www.ypodomes.com

Χωρίς ίντερνετ στην Αίγυπτο !!!

Νέες διαδηλώσεις σήμερα


Εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία στο Κάιρο ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχει διακοπεί η πρόσβαση στο ίντερνετ, ενώ το ίδιο δήλωσαν και πολλοί πολίτες της χώρας.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας κατά του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. www.newskosmos.com

Παράξενο φαινόμενο που δημιουργήθηκε κατά την εκτόξευση ενός Ρωσικού πυραύλου…

Η ατμόσφαιρα παίζει παιχνίδια με ένα πύραυλο στη Ρωσία


Όταν οι συνθήκες είναι σωστές, τότε δημιουργείτε το φαινόμενο του λυκόφωτος. 

Δείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από αυτό το παράξενο φαινόμενο που δημιουργήθηκε κατά την εκτόξευση ενός Ρωσικού πυραύλου…

endiaferonta.com/

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία διαθέτει 2 ασυνήθιστους σερβιτόρους !!! (Δείτε το video )

Οι Yatchan και Fukuchan, όπως ονομάζονται οι 2 πίθηκοι, σερβίρουν τους πελάτες ποτά και τους δίνουν και πετσέτες για να κερδίσουν το μεροκάματο ενώ πολλές φορές έχουν και τα τυχερά τους.

Οι πίθηκοι ανήκουν στην οικογένεια στην οποία έχει επιτραπεί να τους απασχολεί στο bar.

www.lamiareport.gr

Το χαμόγελο που....θαμπώνει !!!

Φωσφορίζοντα χαμόγελα ή χαμόγελα LED: Νέα μόδα 
Αρκετές φορές έχουμε εκπλαγεί από τη μόδα. Τα πρωτεία στις περίεργες συνήθειες που καταλήγουν να γίνουν μόδα κρατούν οι Ιάπωνες.

Τα φωσφορίζοντα χαμόγελα ή χαμόγελα LED δημιουργήθηκαν από τους σχεδιαστές Motoi Ishibashi και Daito Manabe, στo πλαίσιο μιας διαφημιστικής καμπάνιας μιας δημοφιλούς αλυσίδας ενδυμάτων στης Ιαπωνίας.

 

Είναι τέτοια η επιτυχία τους που σύντομα έγιναν μοδάτο αξεσουάρ. Η λειτουργία τους είναι απλή καθώς μια πηγή LED εφαρμόζεται στα δόντια με αποτέλεσμα το στόμα να φωσφορίζει κάθε φορά που το άτομο που το χρησιμοποιεί, μιλά ή χαμογελά!

Αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο εμπόριο, οι Ishibashi και Manabe προσφέρουν μαθήματα για το πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει μόνος μια τέτοια συσκευή.

www.madata.gr

Μέτρα για την καταστρεπτική ασθένεια του πλατάνου από το ΥΠΕΚΑ

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστρεπτικής ασθένειας του πλατάνου αποφασίστηκαν στη σύσκεψη υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων που συγκλήθηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνο Μωραΐτη, με αφορμή τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει καταλάβει η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, η οποία οφείλεται στην εξάπλωση του μύκητα Ceratocystis platani.

«Το πλατάνι αποτελεί ένα ενδημικό είδος που απαντάται σε όλη την Ελλάδα και είναι συνδεδεμένο τόσο με το φυσικό όσο και με το ανθρωπογενές περιβάλλον της χώρας. Για το λόγο αυτό καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να περιοριστεί το φαινόμενο και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσής του» υπογράμμισε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ακόμη, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιανώτης, διακεκριμένοι ερευνητές του ΕΘΙΑΓΕ, εκπρόσωποι από το γραφείο του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη και ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του θανατηφόρου για τα πλατάνια μύκητα αποφασίσθηκαν μέτρα και πρωτοβουλίες που θα εφαρμοσθούν άμεσα, όπως:

- Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε όλη τη Ελλάδα με τη λήψη κατάλληλων δειγμάτων που θα αποσταλούν από τους φυτο-υγειονομικούς ελεγκτές στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε να καταγραφούν όλες οι επιμολυσμένες εστίες, καθώς και εκείνες που έχουν σοβαρές πιθανότητες να νοσήσουν.
 
- Θα αποσταλεί εγκύκλιος οδηγία προς τις Δασικές Υπηρεσίες προκειμένου να εφαρμοσθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καραντίνας όπου απαιτείται.
 
- Κατάρτιση προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής καταστροφής των προσβεβλημένων στελεχών, ώστε να προστατευθούν τα υγιή πλατάνια και ακολούθως εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από όλες τις εν δυνάμει πηγές.
 
- Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού, αλλά και των άμεσα εμπλεκομένων φορέων και στελεχών σχετικών με τη διαχείριση φυτικού υλικού, με απώτερο στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο στις εστίες που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...