Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Σουφλί - Παραμονή Πρωτοχρονιάς !!!

Μηχανή που μαζεύει γρήγορα και αυτόματα τα κεράσια !!!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο που επινόησαν οι Αμερικανοί για να μαζεύουν γρήγορα και αυτόματα τα κεράσια !!!

www.zougla.gr

ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ !!!

Χρόνια Πολλά

Καλημέρα από Διδυμότειχο !!!

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή όταν θέλετε να δείτε τα e-mails της γυναίκας σας !!!

Αμερικανός κατηγορείται για πειρατεία διότι έλεγξε τα e-mails της γυναίκας του !!!

 Ένας άντρας από το Μίτσιγκαν κατηγορείται για πειρατεία, σύμφωνα με νομοθεσία που αποσκοπεί στην προστασία των εμπορικών μυστικών, μετά τη σύνδεση με το λογαριασμό e-mail της γυναίκας του και την ανακάλυψη ότι τον απατούσε.

Οι δικηγόροι αναφέρουν πως ο Leon Walker, 33, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις, δεδομένου ότι σχεδόν το ήμισυ των περιπτώσεων διαζυγίου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν κάποια μορφή κατασκοπείας, όπως η ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου ή την κοινωνική δικτύωση.

Ο Walker, ο οποίος ήταν παντρεμένος δύο φορές στο παρελθόν κατηγορήθηκε μετά το άνοιγμα του λογαριασμού Gmail της συζύγου του, Κλάρα. Ο Walker βρήκε ότι είχε σχέση με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος κάποτε είχε συλληφθεί για ξυλοδαρμό.

Όταν η Κλάρα Walker ανακάλυψε ότι είχε διαβάσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της, πήγε αμέσως στις αρχές.

Ο Walker λέει ότι ο υπολογιστής ήταν κοινός, ενώ η πρώην σύζυγός του υποστηρίζει ότι ήταν αποκλειστικά δικός της.
Ο Walker αναμένεται να προσαχθεί σε δίκη τον Φεβρουάριο.
 

 

 

Σαν Σήμερα !!!


ΝIΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

O Nίκoς Πoρτoκάλoγλoυ γεvvήθηκε στo Βόλo στις 30 Δεκεμβρίου 1957. Είvαι αυτoδίδακτoς μoυσικός και όργαvό τoυ είvαι η κιθάρα. 

Στα τέλη της δεκαετίας τoυ '70 με τov εvθoυσιασμό της vεαρής ηλικίας και τηv σχoλική τoυ παρέα, ξεκιvά τηv υλoπoίηση τωv μoυσικώv τoυ oραμάτωv. Και εγέvovτo ... Φατμέ. Συγκρότημα ρoκ, με ηλεκτρικό ήχo, πoλλές ιδέες και μία ασυvήθιστη ελληvική ωριμότητα. Στίχoς διεισδυτικός , αιχμηρός , όταv καταγίvεται με τηv κoιvωvία και τov άvθρωπo, τρυφερός όταv τα τραγoύδια μιλoύv για τov έρωτα. Είvαι η γεvιά της μεταπoλίτευσης , πoυ ζει και αvαπvέει μέσα στα τραγoύδια τoυ Ν. Πoρτoκάλoγλoυ. Μια γεvιά χωρίς ψευδαισθήσεις , αλλά με oράματα και χιoύμoρ. Τo κεφάλαιo Φατμέ, για μια δισκoγραφική επταετία, πρoσέφερε πoλλά και oυσιώδη.

Οταv διαλύθηκαν 1989 , o Νίκoς συvέχισε μόvoς τoυ τo μoυσικό τραξίδι. Ο ήχoς τώρα γλυκαίvει , χωρά όλα τα όργαvα της Αvατoλής, συvεχίζovτας vα διατηρεί ζωvταvή τηv ηλεκτρική έvταση. Είvαι η ωριμότητα. Στηv διάρκεια της πoρείας τoυ κερδίζει τηv εκτίμηση από μεγάλoυς oμότεχvoύς τoυ, Χατζιδάκι, Θεoδωράκη, Σαββόπoυλo oι oπoίoι ζητoύv τηv συμμετoχή τoυ σε συvαυλίες και ραδιoφωvικές ή τηλεoπτικές εκπoμπές .Επίσης δεv είvαι λίγες oι συvεργασίες τoυ με σπoυδαίoυς τραγoυδιστές Αλεξίoυ,Βιτάλη,Μητρoπάvoς, Μάvoυ, Τσαλιγoπoύλoυ, Παπαζόγλoυ.
 www.musiccorner.grΤέλος οι πλαστικές σακούλες στην Ιταλία !!!

Τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια σακούλες χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στην χώρα.

Από την 1η Ιανουαρίου όμως οι πλαστικές σακούλες για τους Ιταλούς θα αποτελούν παρελθόν. Παρόλο που περίπου 330 πλαστικές σακούλες ανά άτομα ή το ένα πέμπτο του συνόλου που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται στη χώρα, από το Σάββατο του καινούριου έτους αυτό θα σταματήσει.

Οι Ιταλοί τάσσονται πλέον κατά των τσαντών από πολυαιθυλένιο καθώς αναφέρουν ότι χρειάζονται πολύ λάδι για να κατασκευαστούν, πολύ χρόνο για να διασπαστούν, ενώ τις περισσότερες φορές φράζουν τις αποχετεύσεις και φυσικά διαλύονται μολύνοντας το περιβάλλον.


Οι λιανοπωλητές στο εξής θα απαγορεύεται να δίνουν στους πελάτες τους πλαστικές σακούλες. Εναλλακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιούν τσάντες που έχουν κατασκευαστεί από βιοδιασπώμενο πλαστικό, ύφασμα ή χαρτί.


www.ecofinder.gr

Στο Μαλιακό όλα τα λύματα των ελαιοτριβείων !!!


Για ασυδοσία και χάος, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να κλείνουν τα μάτια, καταγγέλει η Πολιτική Κίνηση Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων
 
Βρισκόμαστε στο ζενίθ σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των ελαιοτριβείων και το μάζεμα της ελιάς. Το σύνολο δε σχεδόν της ελαιολάσπης που παράγουν τα ελαιοτριβεία της περιοχής μας, χωρίς καμιά απολύτως επεξεργασία, καταλήγει στο Σπερχειό και στο Μαλιακό, όπως κανείς εύκολα μπορεί να διαπιστώσει.

 Ειδικά για τον Σπερχειό και το Μαλιακό, η απόρριψη των αποβλήτων των ελαιοτριβείων σε προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Νatura 2000 συνιστά μια άκρως προβληματική υπόθεση με ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Αυτές τις μέρες υπήρξαν πολλές καταγγελίες για ελαιοτριβεία στο Λογγό, στο Καινούργιο, στο Αυλάκι, στο Λογγίτσι, στο Άνυδρο. Το Δασονομείο Στυλίδας επιλήφθηκε για παράνομη εναπόθεση λυμάτων σε ρεματιά, σε δασική περιοχή κοντά στο δρόμο προς το Λογγίτσι. Δείτε εικόνες από πρόχειρες «δεξαμενές» δέκα μέτρα από το ρέμα του Βοάγριου, κοντά στο Καινούργιο· δεξαμενές χωρίς καμιά επεξεργασία των λυμάτων - επικίνδυνα για τη ρύπανση του υπόγειου υδροφορέα - που τελικά αυτά καταλήγουν στο Μαλιακό. Δείτε επίσης εικόνες από ανάλογη πρόχειρη «δεξαμενή» σε αγροτική περιοχή στο Άνυδρο Στυλίδας.

 Η κάκιστη διαχείριση οφείλεται στη μη εφαρμογή της τεχνολογίας και στο χαλαρό, έως ανύπαρκτο, προληπτικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι αυτονόητο ότι δεν εφαρμόζονται οι άδειες λειτουργίας, οι οποίες προβλέπουν συγκεκριμένα μέτρα για την διάθεση των αποβλήτων τους. Αυτό δηλώνει τριτοκοσμική αντίληψη για το περιβάλλον και γενικότερα για την επεξεργασία του βασικού μας αγροτικού προϊόντος, της ελιάς.

Το ερώτημα είναι τι κάνει και τι θα κάνει η Πολιτεία. Ποιος είναι ο σχεδιασμός που υπάρχει, αν υπάρχει, για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων στο νομό Φθιώτιδας και αν πρόκειται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ασφαλή διάθεση των λυμάτων τους σε σχέση με το περιβάλλον και τον Μαλιακό κόλπο. Το ερώτημα απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο να μας απαντήσει, κυρίως όμως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

www.lamiareport.gr

Πρόστιµο 600 ευρώ για τη διακόσµηση µε γκράφιτι !!!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίµενε τους καταστηµατάρχες στη Βαρκελώνη, οι οποίοι ανέθεσαν σε καλλιτέχνες γκράφιτι να βάψουν τα ρολά των καταστηµάτων τους πιστεύοντας ότι η πόλη τους θα γινόταν πιο όµορφη. Τώρα τιµωρούνται µε πρόστιµο 600 ευρώ από τις δηµοτικές αρχές για «αντικοινωνική συµπεριφορά». Σύµφωνα µε το δηµοτικό συµβούλιο, οι καλλιτέχνες γκράφιτι «υποβαθµίζουν το αστικό τοπίο». Με βάση αυτό το σκεπτικό 160 καταστηµατάρχες κλήθηκαν να καταβάλουν πρόστιµο αυτή τη χρονιά.

«Ο νόµος θεωρεί το γκράφιτι σαν κάτι που ρυπαίνει το δηµόσιο χώρο, υποτιµά την κληρονοµιά µας και οπτικά υποβαθµίζει το αστικό τοπίο», δήλωσε εκπρόσωπος του δήµου. Οι καλλιτέχνες γκράφιτι που καλούνται να διακοσµήσουν µε τα σχέδιά τους τα µεταλλικά ρολά ασφαλείας δηλώνουν ότι έχουν πολλές παραγγελίες.  

Ένας από τους λόγους που οι καταστηµατάρχες προτιµούν τα γκράφιτι είναι ότι µε αυτόν τον τρόπο οι νεαροί δεν γράφουν συνθήµατα µε σπρέι στα καταστήµατά τους, αφού ο άγραφος νόµος επιβάλλει τον σεβασµό στην τέχνη του γκράφιτι.

Οι καλλιτέχνες επισηµαίνουν εξάλλου µια µεγάλη αντίφαση: «Είναι παράλογο να µη σου επιτρέπει ο δήµος να κάνεις γκράφιτι σε δηµόσιο χώρο µε την άδεια των ιδιοκτητών και συγχρόνως να διοργανώνει πανάκριβες εκθέσεις για την τέχνη του γκράφιτι στους δηµοτικούς εκθεσιακούς χώρους», δηλώνει ένας από αυτούς.

www.tanea.gr

Μαζική κατάθεση πινακίδων στο Ηράκλειο !!!

Σε χαρτόκουτα στοιβάζουν στις δύο Δ.Ο.Υ. της πόλης του Ηρακλείου τις εκατοντάδες πινακίδες Ι.Χ. και μοτοσικλετών, τις οποίες καταθέτουν μαζικά και φέτος όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα ποσά που απαιτούνται για ασφάλιστρα και βενζίνη.

Απλοί πολίτες αλλά και εταιρείες δηλώνουν απόγνωση, καθώς βλέπουν καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει δραματικά. 

Ο Ήλιος ετοιμάζεται να «ξυπνήσει» μέσα στο 2011!!!

Σε μια νέα φάση έντονης δραστηριότητας ετοιμάζεται να εισέλθει από το 2011 το άστρο του ηλιακού μας συστήματος, μετά από μια μακρά περίοδο «ύπνωσης».
Το «ξύπνημα» του Ήλιου αναμένεται να φθάσει στο μέγιστο σημείο του κάποια στιγμή μέσα στο 2013 και μέχρι τότε οι επιστήμονες θα βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανές καταστροφικές συνέπειες στα ηλεκτρονικά συστήματα και στα άλλα δίκτυα της Γης.

Μετά από δύο αιώνες παρατηρήσεων των ηλιακών κηλίδων, των σχετικά πιο ψυχρών περιοχών στην επιφάνεια του ήλιου, οι οποίες σχετίζονται με τη μαγνητική δραστηριότητα του άστρου, οι αστρονόμοι έχουν συμπεράνει ότι ο ήλιος ακολουθεί κατά προσέγγιση ένα 11ετή κύκλο αυξομείωσης της συμπεριφοράς του.

Ο πιο πρόσφατος κύκλος άρχισε το 1996 και, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους, συνεχίστηκε για περισσότερο χρονικό διάστημα από ό, τι συνήθως.
Όμως πληθαίνουν πλέον τα σημάδια ότι οι Ήλιος βγαίνει από την αδράνεια του, κάτι που θα γίνει φανερό το επόμενο έτος, το οποίο θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας ακόμα φάσης ενεργητικότητας με διάρκεια γύρω στα δυόμιση χρόνια και με αποκορύφωμα ένα νέο «ηλιακό μέγιστο» περίπου στα μέσα του 2013, όπως εκτίμησε ο επιστήμονας Τζόε Κούντσες του Κέντρου Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της NASA σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι «εκρήξεις» ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο χρειάζονται μερικές μέρες για να φτάσουν στον πλανήτη μας, όπου -εκτός από το φαντασμαγορικό σέλας που προκαλούν στους δύο πόλους, καθώς συγκρούονται με το γήινο μαγνητικό πεδίο- μπορεί να αποσυντονίσουν διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα και δορυφόρους.

www.otherside.gr

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Λίμνη Τυχερού - Έβρος

 ΛΙΜΝΗ ΤΥΧΕΡΟΥ
Παρά τα σημάδια εγκατάλειψης που αντικρίσαμε, παραμένει ένα πανέμορφο τοπίο.
Ελπίζουμε ο καινούργιος Δήμος, να δώσει ξανά ζωή στο χώρο αυτό !!!

Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ !!!

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι ηλεκτροδηγοί της ΑΜΕΛ και του ΗΣΑΠ αποφάσισαν να σήμερα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Σήμερα, Τετάρτη, τραμ και μετρό λειτουργούν κανονικά μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε και ξεκινά η στάση εργασίας μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα μπλε λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς τις επόμενες ημέρες:

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011: Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και γενική συνέλευση των εργαζομένων.

www.ethnos.gr

 

Χρονιά αποκατάστασης των δασών του κόσμου, το 2011 !!!

«Μπορούν να ζωντανέψουν και πάλι τα δάση του κόσμου, εάν δουλέψουμε όλοι μαζί -κυβερνήσεις, κοινότητες, οργανώσεις», υποστηρίζει η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), παρουσιάζοντας «πράσινο χάρτη» πριν έρθει η νέα χρονιά. 
Το 2011 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ έτος των δασών και οι επιστήμονες της IUCN θέλουν να γίνει έτος εκκίνησης της αποκατάστασης των δασικών εκτάσεων που έχουν καταστραφεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της IUCN, τα 2/3 των δασικών εκτάσεων σε όλο τον κόσμο έχουν καταστραφεί. Σύμφωνα με το σχέδιο παγκόσμιας αναδάσωσης, μπορούν να πρασινίσουν και πάλι 1,5 δισ. εκτάρια.

Για την επιλογή των περιοχών οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με 30 κυβερνήσεις, επιλέγοντας για αναδάσωση είτε πρώην δασικές εκτάσεις που αποψιλώθηκαν, δασικές περιοχές που καταστράφηκαν από πυρκαγιές ή μειώθηκαν σε έκταση λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στο χάρτη δεν περιλαμβάνονται πρώην δασικές περιοχές οι οποίες έχουν μετατραπεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή έχουν οικοδομηθεί.
 Δεν υπάρχει ένα κοινό σχέδιο, αλλά όπως διευκρινίζει η σύμβουλος της IUCN, Κάρολ Σεντ- Λοράν, «κάθε περίπτωση αναδάσωσης είναι διαφορετική και οι προσπάθειες θα πρέπει να συντονιστούν από τις κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις κοινότητες».

Με τις αναδασώσεις δεν προστατεύεται μακροπρόθεσμα μόνο το περιβάλλον, αλλά βελτιώνεται άμεσα και η καθημερινότητα των κοινοτήτων των επιλεγμένων περιοχών. Τα παραδείγματα μπορεί να μην εντυπωσιάσουν τόσο τους πολίτες των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών, αλλά είναι ουσιαστικά για τους πολίτες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Τα τελευταία 15 χρόνια στην Ταζμανία έχουν δημιουργηθεί δασάκια κοντά σε χωριά. «Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες περπατούν και κουράζονται λιγότερο για να συλλέξουν ξύλα για καύσιμο, συνεπώς βελτιώνεται η ζωή αυτών των οικογενειών», είπε χαρακτηριστικά η Σεντ- Λοράν.
 
Η IUCN βλέπει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για αναδάσωση στην Αφρική και την Ασία -σε κάθε ήπειρο τουλάχιστον 500 εκατομμύρια εκτάρια μπορούν να μετατραπούν σε νέα δάση. Η πρότασή τους, αναφέρουν οι επιστήμονες, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την πολιτική για προστασία των δασών και σχολιάζουν: «Ο πράσινος χάρτης λειτουργεί συμπληρωματικά, πρέπει να προστατεύουμε τα υπάρχοντα δάση, αλλά και να φροντίσουμε για τα λάθη που έχουμε κάνει».

www.enet.gr

Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά από το 2011 !!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη οι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.

Μόλις δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και “οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011”, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Παρόλα αυτά οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα τέτοια κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου “αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια” και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία φορτιστών για τα κινητά τηλέφωνα στους κόλπους της ΕΕ, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή των καταναλωτών και προκαλεί πολλά ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο μία συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

www.newpost.gr

Έπεφταν σαν τις… ελιές από τα ελαιόδεντρα !!!

Η οικονομική κρίση τους έστειλε στο χωράφι και η ελιά στο Νοσοκομείο. Την περίοδο της συγκομιδής της ελιάς οι ορθοπεδικοί του Αχιλλοπουλείου εξέταζαν περίπου τέσσερα περιστατικά την ημέρα από ανθρώπους που δεν ήξεραν να μαζεύουν ελιές και τελικά η απόφασή τους αυτή τούς στοίχισε από απλά τραύματα μέχρι και σπασμένα πόδια!

Δεν ήταν ο χιονιάς ούτε η κακοκαιρία που έστειλε στο Νοσοκομείο Βόλου δεκάδες Μαγνησιώτες, αλλά η συγκομιδή της ελιάς.
Για δύο περίπου εβδομάδες στα τέλη Νοεμβρίου η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξέταζαν συνεχώς ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τις ελιές από τα χωράφια τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί εξέτασαν περίπου τέσσερα περιστατικά σε καθημερινή βάση που αφορούσαν σε σπασίματα χεριών και ποδιών, ραγίσματα και μικροτραυματισμούς, με τους ασθενείς να εκμυστηρεύονται πως οι τραυματισμοί τους έγιναν την ώρα που τίναζαν τις ελιές.
 
Αρκετοί «ελαιόπληκτοι» δήλωναν στους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό πως δεν είχαν ξαναμαζέψει ελιές και προκειμένου να κάνουν οικονομία προτίμησαν να μην προσλάβουν εργάτες και οι ίδιοι να… τινάξουν τα δέντρα.
Υπήρχαν όμως και ορισμένοι που η συγκομιδή των ελαιοδέντρων ήταν για εκείνους μια γνώριμη δουλειά.
 
Παρ’ όλα αυτά τα ατυχήματα, όταν το χώμα δεν είναι πολύ σταθερό, δεν μπορούν να αποφευχθούν ακόμη κι από τους έμπειρους.
Το θέμα των τραυματισμών από τη συγκομιδή των ελιών αποτελούσε για αρκετές ημέρες το θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια του Νοσοκομείου.

www.taxydromos.gr

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Ένα δόντι αλλάζει την ανθρώπινη ιστορία !!!

Η ανακάλυψη μιας οδοντοστοιχίας στο Ισραήλ έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους.

Ανθρώπινη οδοντοστοιχία, που χρονολογείται από 400.000 ετών ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο κοντά στην ισραηλινή πόλη Ρος Χααγίν, αποτελεί το παλαιότερο τεκμήριο της εμφάνισης του σύγχρονου ανθρώπινου είδους και αποδεικνύει πως οι πρόγονοί μας έζησαν δύο φορές παλαιότερα απ’ όσο υπολογιζόταν έως σήμερα, τονίζει στην ιστοσελίδα του το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Έως σήμερα, τα παλαιότερα ανθρώπινα λείψανα χρονολογούνται από 200.000 ετών και είχαν ανακαλυφθεί στην Αφρική, οδηγώντας τους ερευνητές να θεωρούν πως η «μαύρη ήπειρος» αποτελεί την κοιτίδα της εμφάνισης του Χόμο Σάπιενς.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 2000 κοντά στο Ρος Χααγίν, ανατολικά του Τελ Αβίβ και η οδοντοστοιχία που βρέθηκε υποβλήθηκε σε μία μορφολογική ανάλυση.

Τα δόντια φέρουν μεγάλες ομοιότητες με εκείνα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις με ακτίνες Χ και αξονική τομογραφία. Επίσης έχουν ομοιότητες με τα στοιχεία του σύγχρονου ανθρώπου που είχαν βρεθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ και είναι ηλικίας 100.000 ετών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που εργάζονται στο σπήλαιο, η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να μεταβάλλει την αντίληψη, που έως σήμερα συμμεριζόταν όλη η επιστημονική κοινότητα, πως ο σύγχρονος άνθρωπος ξεκίνησε από την Αφρική.

Αν και οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην Ισπανία και την Κίνα αμφισβητούν επίσης αυτή την άποψη, τα τελευταία ευρήματα είναι σημαντικά και ανεκτίμητα, τονίζουν ο καθηγητής Άβι Γκόφερ και ο Δρ Ραν Μπαρκάι, από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, οι οποίοι έκαναν ανασκαφές στο σπήλαιο.

www.sigmalive.com

Σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός !!!

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν το 2011 θα κάνει την… εμφάνισή του, ο «δείκτης» του παγκόσμιου πληθυσμού θα δείχνει 6.934.196.000!

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στο Ανόβερο, το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW), που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ίδρυμα, στα μέσα του 2011 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 80 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι. Όπως υπολογίζεται, κάθε δευτερόλεπτο γίνονται 2,6 γεννήσεις!

http://www.perierga.gr/

Ψυγείο του μέλλοντος: Θα κάνει παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ !!!

Οι νοικοκυρές και οι εργένηδες του μέλλοντος θα έχουν ένα απρόσμενο σύμμαχο: το ψυγείο τους. Βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, σε συνεργασία με το online σούπερ μάρκετ Ocado, αναπτύσσουν ένα φουτουριστικό ψυγείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προτείνει φαγητά για μαγείρεμα, ανάλογα με τα τρόφιμα που έχουν απομείνει στο εσωτερικό του, ενώ αυτομάτως θα στέλνει ηλεκτρονικές παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ για να ανανεώσει το περιεχόμενό του.

    Το ψυγείο επίσης θα προωθεί στο μπροστινό τμήμα των ραφιών του εκείνα τα τρόφιμα που ετοιμάζονται να λήξουν, ώστε να τα χρησιμοποιήσει πρώτα ο ιδιοκτήτης του. Οι ερευνητές, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», ελπίζουν ότι θα καταφέρουν το ψυγείο να μειώσει τις τροφές που πετιούνται γιατί έληξαν ή χάλασαν επειδή ξεχάστηκαν. Ειδικοί αισθητήρες θα ανιχνεύουν τυχόν αέρια από τρόφιμα σε φάση αποσύνθεσης.

    Οι επιστήμονες προγραμματίζουν, ακόμα, το ψυγείο, ώστε να διαθέτει μια ευρεία γκάμα προτεινόμενων συνταγών για μαγείρεμα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την χώρα όπου βρίσκεται.

    Το ψυγείο, το οποίο θα αυτοκαθαρίζεται, σχεδιάζεται με γνώμονα την ανάγκη των πολυάσχολων σημερινών ανθρώπων, που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Έτσι, το ψυγείο θα μπορεί να «τσεκάρει» συνεχώς τα ράφια του για να δει τι τρόφιμα διαθέτει και, στη συνέχεια, θα αξιοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προτείνει φαγητά και να κάνει online παραγγελίες.

    Σε μια ακόμα πιο προχωρημένη εξέλιξη, το ψυγείο θα συνδέεται ηλεκτρονικά με τον…σκουπιδοτενεκέ της κουζίνας, ο οποίος θα είναι επίσης «δικτυωμένος» με αισθητήρες. Το ψυγείο θα μπορεί να παίρνει μια εικόνα του τι έχει πεταχτεί στα σκουπίδια, αντί να φαγωθεί, και έτσι θα μπορεί στο μέλλον να προτείνει μικρότερες μερίδες για μαγείρεμα, ώστε να γίνει εξοικονόμηση στις ποσότητες των πρώτων υλών που καταναλώνονται.


http://www.express.gr/

Στη Βουλή το θέμα της περίφραξης στην Εγνατία Οδό !!!

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και την κα Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη,για την περίφραξη στην Εγνατία Οδό,κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει τα εξής:"Ανήμερα Χριστούγεννα ένα ακόμη αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου σε δευτερεύοντα δρόμο της Εγνατίας Οδού, στην έξοδο προς Βογατσικό, ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Κρυσταλλοπηγή. Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο αρκούδας σε τροχαίο το 2010, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δέκα θανατηφόρα τροχαία το 2009.Λόγω του καιρού, σημειώνουν ειδικοί και αρμόδιοι φορείς προστασίας των ζώων, οι αρκούδες δεν έχουν πέσει φέτος ακόμη σε χειμερία νάρκη και κινδυνεύουν κατά τις μετακινήσεις τους στην περιοχή της Εγνατίας Οδού.

Την ίδια ώρα, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις και τα υψηλότατα διόδια που έχουν επιβληθεί, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης περιφράξεων κατά μήκος του κύριου οδικού άξονα της Εγνατίας και των δευτερευόντων αξόνων, ώστε να προστατεύονται τα ζώα και να μην εισέρχονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κος Υπουργός και η κα. Υπουργός:

1. Τι πρόκειται να πράξουν ώστε να σταματήσουν οι αρκούδες και άλλα ζώα να γίνονται σωρηδόν τα μοιραία θύματα τροχαίων ατυχημάτων στον κύριο και τους δευτερεύοντες άξονες της Εγνατίας;

2. Πότε θα ολοκληρωθούν οι περιφράξεις και τα άλλα απαραίτητα έργα κατά μήκος του κύριου και των δευτερευόντων αξόνων της Εγνατίας αλλά και άλλων δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να προστατεύονται όσο το δυνατόν τα ζώα από ατυχήματα;".

http://www.newpost.gr/

Έργα τέχνης στο χιόνι !!!

Το Breckenridge είναι ένα χωριό στο Colorado όπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο φτιάχνουν γλυπτά από χιόνι. Η ετήσια αυτή εκδήλωση είναι ελεύθερη ανοιχτή στο κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Το κοινό μπορεί να  βλέπει τους καλλιτέχνες στο χώρο εργασίας, όταν τα γλυπτά παίρνουν μορφή.
 

Μια γάτα χρησιμοποίησε i-pad για να ζωγραφίσει !!!

Funny videos !!!

Αστεία video !!!

Καμμία παράταση για τέλη κυκλοφορίας ή για περαίωση !!!

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την περαίωση. Έχουν εισπραχθεί πάνω από 800 εκατ. ευρώ. Μέχρι την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας, αλλιώς θα τα πληρώσετε διπλά.

 
Στο υπουργείο Οικονομικών απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μπει νέα παράταση γι΄αυτό και οι επιτηδευματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει σήμερα να προσέλθουν στην εφορία που υπάγονται και να αποδεχθούν το εκκαθαριστικό σημείωση της περαίωσης καταβάλλοντας την προκαταβολή που προβλέπει ο νόμος.

Στο μεταξύ μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τις εφορίες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας στην περίπτωση που δεν τους έχει αποσταλεί ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Και στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι δεν αναμένεται παράταση της σχετικής προθεσμίας.


www.newsit.gr

Ciara-G !!!

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Δύο χωριά μετακομίζουν λόγω της ΔΕΗ !!!

Επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας, που γειτνιάζουν με λιγνιτικά κοιτάσματα, προωθείται με ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι η ΔΕΗ σε εύλογο χρονικό διάστημα (όχι μεγαλύτερο των οκτώ ετών) θα έχει προχωρήσει σε επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, τις τεχνικές λύσεις και τον προϋπολογισμό του έργου.

Το κόστος της μετεγκατάστασης θα βαρύνει σε ποσοστό 50% τη ΔΕΗ, μέρος της οποίας θα προέρχεται από τον τοπικό πόρο (τέλος λιγνίτη) και το υπόλοιπο ποσοστό 50% της δαπάνης θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως διευκρινίζεται, οι εκτάσεις που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης των οικισμών, μεταβιβάζονται ιδιοκτησιακά κατά 50% στη ΔΕΗ Α.Ε. και κατά 50% στο ελληνικό Δημόσιο.

www.newpost.gr

ΜΕΤΑΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ !!!

Το φθινόπωρο του 2003 βρέθηκε στην Ελλάδα η ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», που προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis fimbriata f.sp. platani. Το παθογόνο προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου. Είναι η πλέον καταστρεπτική ασθένεια του πλατάνου διεθνώς, προκαλώντας νέκρωση των δένδρων. Νεαρά δένδρα συνήθως νεκρώνονται σε χρόνο μικρότερο των δύο ετών, ενώ τα μεγαλύτερα δένδρα μπορούν να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια μετά την προσβολή τους από το παθογόνο, ωστόσο, ο θάνατος των προσβεβλημένων φυτών είναι αναπόφευκτος. 
Η ασθένεια έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Ιταλία και τη Γαλλία, όπου πιθανολογείται ότι εισήχθηκε από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στην Ελλάδα πιθανόν να έχει εισαχθεί με πολλαπλασιαστικό υλικό. Το παθογόνο αυτό αποτελεί μια τεράστια απειλή για τα πλατάνια της Ελλάδας και θα πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η άμεση αντιμετώπισή του.
Συμπτώματα-Διάδοση
Το πλέον εμφανές σύμπτωμα είναι ο ξαφνικός μαρασμός ενός τμήματος της κόμης. Αυτό εμφανίζεται συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι, που οι ανάγκες του φυτού σε νερό είναι αυξημένες. Τα φύλλα κιτρινίζουν πρόωρα και μαραίνονται· έτσι μπορούν να διακριθούν από τα γειτονικά υγιή φύλλα. Πολύ συχνά την άνοιξη, ένας κλάδος ή ολόκληρο το δένδρο μπορεί να μην αναβλαστήσει καθόλου, ή οι νέοι οφθαλμοί ξαφνικά μαραίνονται και νεκρώνονται πριν ακόμη αναπτυχθούν. Σε μεγάλα δένδρα με προσβολή στον κορμό, πριν εμφανιστούν νεκρώσεις κλάδων, παρατηρείται μια γενική αραίωση της κόμης και συμπτώματα μικροφυλλίας.

Κατά μήκος του προσβεβλημένου κορμού και των κλάδων παρατηρούνται επιμήκη έλκη, ωστόσο, αυτά είναι αρκετές φορές δυσδιάκριτα, επειδή καλύπτονται από το φλοιό. Ο προσβεβλημένος εσωτερικός φλοιός και η περιοχή του καμβίου παίρνουν μια σκούρα κυανόμαυρη απόχρωση. Το σομφό ξύλο μεταχρωματίζεται σε καστανοκόκκινο έως κυανόμαυρο. Σε εγκάρσια τομή τα μεταχρωματισμένα τμήματα του ξύλου έχουν ακτινική διάταξη και επεκτείνονται ορισμένες φορές μέχρι το κέντρο του κορμού. 
Σε προσβεβλημένα δένδρα που δεν έχουν ακόμα νεκρωθεί, όταν αποκολληθεί ο φλοιός, διακρίνονται κατά μήκος του κορμού και των κλάδων λωρίδες μεταχρωματισμένου ξύλου, σε σχήμα ελλειπτικό έως φλογοειδές.
0 μύκητας είναι τραυματοπαράσιτο. Εισβάλλει από πληγές στο φλοιό των κλάδων, του κορμού και των ριζών. Επίσης, διαδίδεται με επαφή και συνένωση των ριζών μεταξύ γειτονικών δένδρων. Μέσα στους προσβεβλημένους ιστούς και σε επιφάνειες που προκύπτουν από κοπή ή σπάσιμο των κλάδων ή του κορμού ο μύκητας δημιουργεί τα σπόριά του. Παράγει τρία είδη αγενών σπορίων: κυλινδρικά ενδοκονίδια, δολιμορφικά (βαρελοειδή) ενδοκονίδια και παχύτοιχα χλαμυδοσπόρια. Επίσης, ο μύκητας σχηματίζει περιθήκια (εγγενές στάδιο), μέσα στα οποία αναπτύσσονται οι ασκοί με τα ασκοσπόρια.
 

Ως κυριότερος παράγοντας διασποράς του παθογόνου θεωρείται ο άνθρωπος, με τη μεταφορά φυτευτικού υλικού ή/και ξυλείας από περιοχές με προσβολές σε αμόλυντες περιοχές. Πολύ συχνά ο μύκητας μεταφέρεται από προσβεβλημένα σε υγιή φυτά με τα εργαλεία κλαδεύσεως και υλοτομίας. Κίνδυνος διάδοσης του παθογόνου υπάρχει επίσης με τις εργασίες υλοτομίας ασθενών δένδρων, όταν αυτές δε γίνονται με την απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια. Το παθογόνο μπορεί να επιβιώσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο πριονίδι το οποίο προκύπτει από την υλοτομία και τον τεμαχισμό των δένδρων.
 

Το πριονίδι αυτό μπορεί να μεταφερθεί με τον άνεμο ή με διερχόμενα αυτοκίνητα σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης, το πριονίδι ή κομμάτια από μολυσμένο ξύλο μπορεί να μεταφερθούν με το νερό στα ποτάμια. Άλλοι φορείς της ασθένειας μπορεί να είναι έντομα, πουλιά ακόμα και τρωκτικά, ωστόσο, δε θεωρούνται ως βασικοί παράγοντες διάδοσης του παθογόνου.
Αντιμετώπιση της ασθένειας
Οι χημικές μέθοδοι που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές. Επειδή η ασθένεια διαδίδεται κυρίως ανθρωπογενώς, είναι δυνατόν να περιοριστεί η διασπορά της με τη λήψη προληπτικών φυτοπροστατευτικών μέτρων. Επιβάλλεται η λήψη αυστηρών μέτρων παρεμπόδισης της εισόδου της ασθένειας σε νέες περιοχές, με την απαγόρευση διακίνησης πολλαπλασιαστικού υλικού από τις περιοχές που έχει διαπιστωθεί η ασθένεια. Η διακίνηση ξύλου πλατάνου από τα προσβεβλημένα δένδρα, για καυσόξυλα ή άλλες χρήσεις, ενέχει τον κίνδυνο διάδοσης του παθογόνου σε νέες περιοχές και πρέπει να απαγορευτεί.
Τα προσβεβλημένα δένδρα καθώς και τα γειτονικά τους που είναι ύποπτα προσβολής πρέπει να υλοτομούνται και αν είναι δυνατόν να εκριζώνονται. Σε νέες εστίες προσβολής, η αντιμετώπιση της ασθένειας είναι περισσότερο αποτελεσματική όταν γίνει έγκαιρη διάγνωση και ο αριθμός των ασθενών δένδρων είναι περιορισμένος.
 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συλλέγονται όλα τα υπολείμματα υλοτομίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και το πριονίδι που παράγεται, και να καταστρέφονται με καύση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεγάλα πλαστικά φύλλα κάτω από τα δένδρα που υλοτομούνται για να είναι δυνατή η συλλογή του πριονιδιού που παράγεται με την υλοτομία και τον τεμαχισμό του δένδρου. Επίσης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αλυσσοπρίονα με ειδική συσκευή που παγιδεύει το πριονίδι και δε διασπείρεται στην ατμόσφαιρα. Επειδή ένα μέρος από το πριονίδι μπορεί να διαφύγει, Θα πρέπει να ακολουθεί απολύμανση στα σημεία υλοτομίας, με τη χρησιμοποίηση ενός κατάλληλου μυκητοκτόνου (συνήθως 2% benomyl) ή 0.5% υποχλωριώδους νατρίου (χλωρίνης). 'Ολα τα εργαλεία υλοτομίας (τσεκούρια, πριόνια, λάμες αλυσσοπρίονων κλπ) πρέπει να απολυμαίνονται, με εμβάπτιση για αρκετά λεπτά σε ένα διάλυμα 1% υποχλωριώδους νατρίου και 50% μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης (πράσινο οινόπνευμα).
 

Το παραγόμενο ξύλο από την υλοτομία των ασθενών δένδρων πρέπει να καταστρέφεται με καύση ή να συλλέγεται σε ειδικούς χώρους υγειονομικής ταφής. Επίσης, Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή μοριοπλακών ή να επεξεργαστεί σε πριστήρια, όπου το παραγόμενο πριονίδι συλλέγεται και καίγεται για την παραγωγή ενέργειας και το πριστό ξύλο στη συνέχεια υφίσταται τεχνητή ξήρανση.
www.minagric.gr

Έκρηξη πυραύλου μετά την εκτόξευση !!!


www.newsit.gr

The Amazing Grace Christmas Light House !!!

Ποτήρια γεμίζουν με μπύρα από κάτω !!!


Ποτέ ξανά αφρός στο ποτήρι της μπύρας σας, βρέθηκε τελικά ο τρόπος να γεμίζουν τα… ποτήρια με μπύρα σχεδόν χωρίς αφρό. Tο εντυπωσιακό είναι ότι τα ποτήρια γεμίζουν από κάτω! 


Δείτε το βίντεο…

perierga.gr

Κροκόδειλοι στους δρόμους !!!

 

Κροκόδειλοι βγήκαν στους δρόμους στην Αυστραλία


www.newsit.gr

Σαν σήμερα !!! Γκιστάβ Άιφελ

Ο μηχανικός και επιχειρηματίας Γκιστάβ Άιφελ γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1832 στη Ντιζόν της Γαλλίας. Έγινε διάσημος με την κατασκευή του πύργου που πήρε το όνομά του κι έγινε σήμα κατατεθέν του Παρισιού.
Η υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου του Πύργου του Άιφελ ξεκίνησε το 1887 με στόχο να παρουσιαστεί στην παγκόσμια έκθεση του Παρισιού το 1889, που σκόπευε να δείξει τα επιτεύγματα της Γαλλίας σ' όλο τον κόσμο. Ο πύργος έχει περισσότερους από 100 ορόφους, και για την κατασκευή του χρειάστηκαν 7000 τόνοι ατσάλι, ενώ δαπανήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, τεράστιο ποσό για την εποχή.
Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι ο Άιφελ έκανε την τεχνική μελέτη και για το Άγαλμα της Ελευθερίας, δώρο της Γαλλίας προς τις ΗΠΑ ως σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας, μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.
Η φήμη του Γκιστάβ Άιφελ αμαυρώθηκε όταν το όνομά του ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο σχετικά με το εγχείρημα της Γαλλικής Διώρυγας του Παναμά. Ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση, γεγονός που αποδείχθηκε τελικά στο δικαστήριο.
Προς το τέλος της ζωής του, άρχισε να μελετά την αεροδυναμική, με την οποία ωστόσο δεν πειραματίστηκε ποτέ.
Πέθανε τις 27 Δεκεμβρίου του 1923.
www.sansimera.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...