Το «πιο ραδιενεργό τρένο της ιστορίας» σύμφωνα με τη Greenpeace !!!

Διαδηλώσεις οικολόγων συνοδεύουν τρένο με πυρηνικά απόβλητα, που ξεκίνησε από τη βορειοδυτική Γαλλία, με προορισμό τη βόρεια Γερμανία. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, το τρένο μεταφέρει υλικά με διπλάσια ραδιενέργεια κι από εκείνη του Τσερνομπίλ. Αντίθετα, ο αποστολέας, ένας γαλλικός πυρηνικός όμιλος υποστηρίζει ότι το φορτίο δεν είναι επικίνδυνο.

Το «πιο ραδιενεργό τρένο της ιστορίας» σύμφωνα με τη Greenpeace πέρασε τα σύνορα Γαλλίας - Γερμανίας λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.
Στη διαδρομή του, η οποία έχει αλλάξει αρκετές φορές, βρήκε σθεναρή αντίσταση από Γάλλους και Γερμανούς ακτιβιστές. Κάποιοι δέθηκαν στις ράγες προκειμένου να μην περάσει και απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.
Τα απόβλητα επιστρέφουν στη Γερμανία, όπου χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια στάλθηκαν στη Γαλλία για επεξεργασία.
Ο αποστολέας του κονβόι, ο γαλλικός πυρηνικός όμιλος Areva, ο οποίος επανεπεξεργάστηκε τα απόβλητα στο εργοστάσιό του στη Λα Αγκ (Μάγχη, βορειοδυτική Γαλλία) δηλώνει από την πλευρά του ότι το φορτίο αυτό είναι "λιγότερο ραδιενεργό" από το τελευταίο που αναχώρησε για τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Areva, το κονβόι μεταφέρει 123 τόνους αποβλήτων σε 308 κοντέινερ. Τα απόβλητα αυτά αντιστοιχούν, σύμφωνα με τον όμιλο, στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 24 εκατομμυρίων Γερμανών για ένα έτος.
Τελικός προορισμός είναι η πόλη του Ντάνενμπεργκ στην επαρχία Γκορλέμπεν της Κάτω Σαξονίας, όπου ήδη πραγματοποιείται μία τεράστια διαδήλωση με δεκάδες χιλιάδες κόσμο που λέει όχι στην πυρηνική ενέργεια...και χαρακτηρίζει το τρένο κινητό Τσέρνομπιλ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται διαδηλώσεις για τα πυρηνικά. Η απόφαση όμως της Καγκελαρίου Μέρκελ να παρατείνει κατά 12 χρόνια τη λειτουργία των 17 γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων, τα οποία επρόκειτο να κλείσουν το 2021, έχει προκαλέσει πιο μαζικές αντιδράσεις.
 news.ert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)