Σαν Σήμερα !!!

Στις 7 Νοεμβρίου του 1913 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Αλέκος Σακελλάριος.Κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης.Εργάστηκε σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες πότε ως ρεπόρτερ, πότε ως χρονογράφος και πότε ως ευθυμογράφος.Το 1935 έγραψε το πρώτο θεατρικό του έργο με τον τίτλο «Ο βασιλιάς του Χαλβά». Εργάστηκε, επίσης, στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και έγραψε έργα για το θέατρο. Συνεργάστηκε κυρίως με το Χρήστο Γιαννακόπουλο κι έγραψε μόνος ή σε συνεργασία με αυτόν 200 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικά σενάρια.Γνωστότερα απ' αυτά είναι: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, Λατέρνα φτώχια και φιλότιμο, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Η θεία απ' το Σικάγο κ.ά
Έγραψε επίσης 2000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως , Παλιά γειτονιά, Άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα, Θα σε πάρω να φύγουμε, "Μάρω-Μάρω μια φορά είν' τα νιάτα", "Να καθόμουνα πλάι σου","Λες και ήταν χθες" κ.α. και μαζί με τον Χρ. Γιαννακόπουλο "Το μονοπάτι", "Βρε Μανώλη Τραμπαρίφα", "Ένα βράδυ πούβρεχε" και πολλά άλλα.
Είχε τιμηθεί με πολλά ελληνικά και ξένα βραβεία.
 el.wikipedia.org
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Φιλμογραφία του μεγάλου Αλέκου Σακελλάριου
Φωτογραφίες από το πολύ ωραίο λεύκωμα του Μάκη Δελαπόρτα "Αλέκος Σακελλάριος, το ταλέντο βγήκε απ' τον παράδεισο". Εκδόσεις 'Αγκυρα.
 Τα τραγούδια που συνοδεύουν το αφιέρωμα είναι σε στίχους του Αλέκου Σακελλάριου.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 
Στις 7 Νοεμβρίου1926: Γίνονται οι πρώτες  Εκλογές στην Ελλάδα με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου.Έμειναν στην ιστορία για τρεις λόγους: Ήταν οι πρώτες εκλογές μετά το 1862 που έγιναν με ψηφοδέλτιο, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απλή αναλογική, ενώ το ΚΚΕ έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή.
 www.sansimera.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)